martes, 6 de marzo de 2018

El grup Vuelacruz presenta disc amb nom homònim


VUELACRUZ promet ser la nova esperança del folk fet en espanyol. Neix de les cendres de la coneguda banda de Jaén Autómatas encara que amb un concepte molt més obert ja que no es limita només a Jose, Juan Antonio i Cristóbal, a la banda s'uneix Juande Ramírez. El so d'aquesta nova banda vira a l'entorn del folk independent, bevent dels grans referents actuals i tots els que els van influenciar al llarg dels anys.

Es van presentar amb un teaser instrumental retolat ‘Cometas’ però no va ser fins que Vuelacruz llançar el seu primer single en forma de bestreta, quan realment es presenten públicament. ‘Lo que nos conviene’ és una cançó aclaparadora, plena d'energia, llum i sons acústics que recorda, gràcies a elements com el banjo, al folk irlandès i americà. Una barreja entre indie i acoustic que completa una lletra directa, però amb una acurada estructura. Vuelacruz inicia el vol del seu primer L.P. amb el primer single del seu disc homònim, la cançó ‘Si encuentro algo que decir’.

Vuelacruz llança‘Si encuentro algo que decir’ que serveix de carta de presentació de la banda jiennense d'Indie-Folk. La cançó és un cant de lluminositat i alegria. Irradia positivitat en cadascun dels seus acords i versos. És un tema compost per José Gómez i va ser la primera cançó que va compondre després de la dissolució de 'Autòmats'. 'Si trobo alguna cosa a dir', que inclou una preciosista portada d'Amàlia Mora, està gravada en l'estudi que el prestigiós productor musical Paco Loco, precisament, posseeix a Cadiz, concretament al Puerto de Santa Maria i on ha gravat discos d'artistes i bandes tan importants com Bunbury, Mikel Erentxun, Nacho Vegas, The Posies, L'habitació vermella o Lori Meyers entre molts altres.

Els components de Vuelacruz, són:
- José Gómez (Veu, banjo, teclats i guitarres)
- Juan Antonio García (Baix i veus)
- Cristóbal Gómez (Bateria, percussió, veus)
- Juande Ramírez (Trompeta, Teclats i banjo)

Després dels singles d'avançament llançats per la banda, va sortir a la venda, a principis de febrer de 2018, el primer disc de VUELACRUZ. Un L.P. de 11 temes, editat per la discogràfica catalana Flor i Nata Records, que ja es troba disponible en format físic en botigues com El Corte Inglés, FNAC o Media Markt i també en plataformes musicals digitals com iTunes, Spotify o Amazon.

El disc, amb un clar so de tall Indie-Folk, suposa un gir de 180 graus respecte a l'anterior projecte de part dels seus membres, Autómatas. El disc va ser gravat, al novembre de 2017, en l'estudi d'un dels millors productors musicals nacionals, Paco Loco, qui va aportar la seva particular so als temes de la banda. Recordar que Paco Loco ha gravat a bandes i artistes com Bunbury, Mikel Erentxun, The Posies, Nacho Vegas o Lori Meyers entre molts altres. Mario G. Alberni s'ha encarregat de la masterització del CD en els seus estudis Kadifornia Mastering.

No hay comentarios:

Publicar un comentario