sábado, 17 de marzo de 2018

TRAU presenta el seu segon disc "Dones i homes del cap dret"


El grup de Sant Boi de Llobregat TRAU! van treure ahir al carrer el seu segon disc "Dones i homes del cap dret" (Satélite K, 2018). Si simpatitzes amb els clàssics de la música popular contemporània d’aquí i d’allà i ho ajuntes amb l’imaginari local català, una mica de surrealisme i unes pinzellades de quotidianitat, la música dels TRAU (guanyadors del Sona9 2014) ha de caure a les teves mans, ressonar a les teves orelles i amb humilitat ha d’entrar a casa teva i probablement a la del veí.

TRAU és la unió d’una dona i tres homes: Pau Torrens, bateria i veu principal; Jordi Bastida, guitarra; Núria Botia, baix i Xavi Artigas, teclats i veu. Format a l’estiu del 2012, va néixer amb la clara intenció de provar de fer grans cançons, navegant dins de la influència del pop, el rock i la psicodèlica dels seixanta i setanta, sense perdre de vista la perspectiva actual. Amants de: The Beatles, Kinks, Beach Boys, Byrds, The Who, Zombies, Dr. Dog, Wilco, Pau Riba, Sisa, Bob Dylan, Os Mutantes, Rolling Stones, The Band...

Amb aquest nou disc, "Dones i homes del cap dret" (Satelite K, 2018) la gent tindrà l’oportunitat de poder-lo tastar, i si tot va bé, quedar en un estat d’alienació mental d’allò més plaent.

TRAU ha dedicat tot aquest temps, entre altres coses, a voltar per tota la geografia catalana per tal de donar a conèixer el seu primer treball Déu vos guard (Discmedi 2015); han participat en festivals com VIDA FESTIVAL, MMVV, APHONICA, EMBASSA’T, STRENES, ACUSTICA, ALTAVEU i premiats com a grup revelació 2015 per la revista Enderrock; a més han creat un espectacle juntament amb Lluís Gavaldà (Els Pets) per tal de tornar a fer florir els clàssics de la música... i que opina Lluís Gavaldà?

Hi ha grups que venen i se’n van. I després n’hi han que venen per quedar-se. TRAU van arribar fa quatre anys amb la força d’un tsunami. Un cop haver guanyat el concurs Sona 9 i amb el premi al grup revelació de l’any sota el braç ens van regalar un disc de debut memorable, Deu vos guard, ple de maduresa i tradició, un debut enlluernador que els va situar en la primera línia del firmament musical del país. Ara, amb casi un centenar de concerts a les seves espatlles tornen amb un dels discos mes esperats de l’any i el resultat és espectacular. Amb Dones i homes del cap dret el quartet de Sant Boi fan un disc definitiu, un pas de gegant que amplia la seva paleta musical amb pinzellades de psicodèlica, rock, soul i garatge. Estem parlant d’un disc de pop amb majúscules, musculós i atrevit, una passa endavant plena de cançons que deixen petjada. Si, hi ha grups que venen i se’n van, que no deixen petjada. I després n’hi ha que venen per quedar-se. Si escoltes el nou disc de TRAU veuràs clarament la diferència. 

Lluís Gavaldà


La presentació del disc serà a:

17/03 - Medusa Rock - VILANOVA I LA GELTRU

26/04 - Sidecar - BARCELONA

28/04 - Café del Teatre - LLEIDA


No hay comentarios:

Publicar un comentario