lunes, 16 de abril de 2018

Parlem de TERRA FERMA i el seu LP "Un brot de llum"


TERRA FERMA es un grup de Reus (Baix Camp) amb 4 anys d'experiència als escenaris. 
Aquest any han tret el seu primer disc "Un brot de llum" (Autoeditat, 2018), amb un estil ska predominant, que anomenen Ska Fusión, ja que parteixen d'una música d'arrel jamaicana i britànica de base ska que convinant estils com el rap, el reggae, el rock i el funk. 
Amb aquest disc tenen una clara intenció de fer un pas endavant com a grup, oferint un projecte professionalitzat de música i espectacle.
La seva trajectòria ha estat la següent el 2015 van enregistrar l'EP anomenat "Aixecant el vol" (Autoeditat) de 4 cançons, que els va a portar a tocar arreu de les comarques del Camp, com per exemple les Barraques de Reus, Lo Submarino de Reus i diverses festes majors del territori, com Pira o Torroja de Priorat. Aquella època els vam entrevistar al blog LMALF on podeu recuperar entrevista aquí
L'any seguent, 2016, vam enregistrar un single anomenat "Declaració de principis", que va portar-los  aesdeveniments com Barraques de Riudoms, les festes d'Aleixar o el concert de la Capital Cultura Catalana a Reus. 
L'estiu de 2017 es van endinsar a gracar el seu primer LP. L'1 de març de 2018 va sortir a la venda amb molt bona aceptació del públic. El disc ha estat enregistrat a La Atlàndida Estudio de Barcelona, sota la producciño de Mario Patiño (la Pegatina, Itaca Band, Bongo Botrako, Segonamà, Pepet i Marieta...) i masteritzat a Yves Rousell Mastering.
El disc es una crítica constructiva del nostre entorn, del que hem viscut i una micada esperançadora al futur.

TERRA FERMA està format per:  Albert Gens: Baix,  David Montoya: Bateria, Albert Balcells: Trombó, Quim Borrull: Guitarra Elèctrica, Vicenç Vidiella: Teclats i Acordió, Albert Pàmies: Saxo Bariton,  Gerard Martín: Veu, Pau Montoya: Saxo Tenor i Joan Ferrando: Guitarra i Veu.

TERRA FERMA es caracteritza per ser joves i en aquest disc parlen de l'entorn on, sovint, no es senten còmodes, un món trist i gris. Davant aquesta situació, volen aportar amb la seva música una mirada d'esperança perquè creuen que és possible. S'han guarnit de referents i d'exemples que ens demostren que el canvi no és una utopia, sinó un llarg camí. Persones i projectes que ens ha aportat llum i que són traçades de color en aquest món en blanc i negre.

D'aquesta idea van sorgir les dotze cançons que componen el disc, que parlen de les comarques de Camp de Tarragona, del model educatiu que han viscut, d'una societat on volen arribar, de Catalunya, de la seva quotidianitat, d'amor i principis. 
Tot això ho fan amb una base Ska , l'estil festiu i combatiu que tant els caracteritza i on es senten tant còmodes, agafat de vells refererents com Madness, Skatalites, Nina Simone, The Specials, Toots & Maytals, Skatalà, Kortatu, Dr Calypso o Obrint Pas.

En aquest disc han tingut els col.laboradors següents: a "Cada Instant" els lleidatans KOERS i a "Confidències" Xavi Ciurans de Gertrudis.

"Brot de Llum" es un disc enèrgic, on es treballa en una formula màgica que combina el ska més tradicional amb el més modern i amb tocs d'altres estils, donant un resultat amb unes lletres on ets pots sentir reflectit per el que parla i la manera com ho fa. Tot i  la seva joventut han tret un treball madur, on es parlen de les coses sense vergonyes i amb un brot d'esperança que deu seu el "Bort de llum", no tot es perdut si encara veiem un raig de llum. Música positiva per una societat negativa i el més important amb missatges esperançador.  


No hay comentarios:

Publicar un comentario