lunes, 21 de mayo de 2018

Els Jóvens: música tradicional amb aire pop modern


Els Jóvens es un grup de folk valencià que composen i interpreten cançons amb l'intenció d'amplicar els registres de la música tradicional valenciana. Per això. les seves cançons combinen patrons i recursos del folklore (jotes, cants de batre, bandúrries o postisses) amb estils i temàtiques més properes al pop o al punk.
No volen reiterpretar els clàssics, sinò aportar noves cançons, explicar la manera que tenen de "vore el món" i donar visibilitat a la música tradicional.
La idea del projecte i la compossició de les cançons es de René Macone i Pep Mirambell, a ells es van afegir Blai Anton Vañó al baix i cors, Raúl Calatayud al timble canari i guitarró valencià, Tobal Rentero i Jordi Sanz a la bandúrria, llaüt, l'oud i la dolçaina i Cristian Pérez, Pablo Rosell i Josep Pérez (Ona Nua) a la bateria i percussions.
La trajectòria de la banda, tot i ser molt breu, ja ha gaudit de moments rellevants, com la participació en la final del Concurs SONS de la Mediterrània 2017 a la Fira de Manresa o al Festival de la Cançó del Barnasants. També mereix menció d'interès i la difusió entusiasta del seu primer treball per part de les publicacions com Enderrock, Valencia Plaza o Tresdedeu.
Cal destacar l'èxit de la campanya de d'avançaments, en el qual il.lustradors de la talla de Conxita Herrero, Lirios Bou i Mireia Pérez o Pau Valls s'han encarregat de plasmar a mode de portada de single, cadascuna de les cançons escollides per participar al seu disc.
A l'abril va sortir, "eixir" com diuen ells a la llum el seu primer treball discogràfics Els Jóvens, gravat i mesclat als Estudis Blau per Bali Anton Vañó, totalment autofinanciat i autoproduït i publicat pel El Niño de la Hipoteca Records. La portada i el disseny ha sigut obra del dibuixant Luis Yang i conté 11 cançons que estan disponibles a Spotify, Youtube, Itunes i Amazon.
Un disc fresc, creatiu i de fusió, on no es fa refregit es crea nous conceptes en el món de la música tradicional. Feia temps que no veiem una idea tant original i no repetida i similar en el món de la música en llengua valenciana. Un aplaudiment per la idea, la creació, l'execució i el resultat i tal com deien a la sèrie els Joves de TV3 "Que fort, tio". 
Llarga vida a Els Jóvens, ja que sempre un es o no jove, d'esperit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario