martes, 22 de mayo de 2018

Entrevistem Monxos

MONXOS es un quartet que es mou entre melodies fosques i potents sostingudes per una base de colors més vius i d’aire pop sense pèls a sa llengua.
Format per: 
-Genís Gálvez (Baix i Veu)
-Maria Rosa Garcia (Guitarra)
-Esther Oller (Teclat + coros)
-Pol Font Jordana (Bateria + coros)


1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
Cada un es va iniciar de diferents formes amb distintes motivacions, però el resultat per a tots nosaltres és el mateix i es resumeix en com sa música ens fa sentir vius. Per això ens reunim un, dos o tres pics per setmana per assaijar. Ho necessitam i ho disfrutam!

2. Com es crear el projecte “Monxos"? D’on surt aquest nom? Qui formeu aquest grup i quins grups havíeu tingut anteriorment? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
Monxos neix com a duet cassolà, creix com a trio i se consolida com a quartet.
- Pol Font Jordana (Top Models, Very Pomelo, Paul Collins i un llarg etcetera l'abalen) toca sa bateria i fa veus.
- Maria Rosa Garcia Pons (Siurell, Los de Siempre) toca sa guitarra elèctrica.
- Esther Oller Guirao (Marga Rotger, The Soul Diggers) toca es teclats, fa percussió i veus.
- Genís Gálvez Crespí (Waiting the Widow, Marga Rotger, Dripolar) toca es baix i és sa veu principal.
Es nom de Monxos va sorgir quan, gravant sa primera maqueta a casa, es moix de sa companya de pis va pujar damunt un teclat conectat a s'ordinador mentres grabàvem. Ses petjades des moix vàren quedar enregistrades i es resultat va ser tan sobtat i sorprenent que decidírem que fos es solo des tema que dóna nom a sa primera maqueta “Teu Meu”. Una vegada acabat i volent-ho penjar a n'es Bandcamp, vam decidir posar es nom des moix com a homenatge. Nomia Monxo. Alguna vegada mos han demanat si ve de Ramones, ja que Monxo és Ramón. Que mos diguin punkis, també mos va bé!

3. Quins mitjans, col.laboradors heu tingut per gravar la vostra música? Com us he promocionat com a grup?
Avui en dia, es mitjà més gran per tenir un grup, pareix absurd, però és sa gent. Realment pots anar a diferents llocs a gravar, fer-ho d'una manera o d'una altra però a n'es final el que compta és estar envoltat de bona gent. Persones que de veritat valorin i estimin sa música.
Nosaltres hem tengut sa sort que per enregistrar es nostre primer llarg (Multivers, Runaway Records, 2017) a Vaivé Audio-produccions hem comptat amb en Pep Nadal com a enginyer de so i també amb unes col•laboracions de luxe. (Xarim Aresté, Neus Tamayo, Pep Garau, Miquel Gayà i José Domingo).
Com a promoció no hem fet res de l'altre món per part nostre. Ses típiques xarxes socials. Sa part més important, un pic tens es disc enregistrat, és com publicar-ho. Aquí entra en Pere Terrassa de Runaway Records i tota sa moguda que mou, que és del millor que té Mallorca.

4. Que se sent al participar al premi Sona9 i arribar a ser finalista?
Entrar dins es Sona9 ha estat una gran alegria que se suma a tot el que hem viscut d'ençà que vàrem treure es disc. Han estat poques coses, però molt intenses i gratificants. Pensam que és una gran oportunitat per obrir-te camí i que la teva música arribi a més gent i a més mitjans. A més també ajuda a seguir passant gust de fer música.

5. Com us veieu  dintre del panorama de la música a ses iilles? Com es el panorama musical a Pollença?
Ses illes desgraciadament no esteim gaire conectades, cosa a sa que s'hi hauria de posar solució. Per això només podem parlar des moviment que veim nosaltres a Mallorca.       
Hi ha una gran quantitat de grups de molt bona qualitat, amb molt bon gust i ganes de fer feina i Pollença no és cap excepció. Mallorca sona!

6. Com definiríeu la vostra música?
No ens és fàcil autodefinir-nos però si podem dir que ens movem entre el pop rock i el power pop. Això dels estils és tot un món, són tantes les influències de cadascú i les ramificacions que se’n deriven dels temes que preferim dir que fem popgressiu i au!

7. Com us plantegeu els propers concerts? On us podrem veure?
Es fàcil dir què volem plantejar. Tocar i gravar disc. Conèixer gent i tornar a tocar, i així fins que diguem “basta”.
Tots els nostres bolos els anunciam a les xarxes socials. Allà no amagam res!

8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador?
El millor concert de Monxos sempre és es següent que tenim! Sóm com en “Xolo Simeone”. Concert a concert!
   Podríem destacar haver tocat a n'es Mallorca Live Festival d'enguany per s'experiència que vius quan participes en aquest tipus d’esdeveniments tan grans i imponents.
   Com a espectadors ens agrada veure a gent de fora de Mallorca que venen per aquí, però més encara és veure es putes grupassos que hi ha per s'illa que fan que tots pugem es nivell i  es bon rotllo!

9. Quines són les vostres influencies musicals?
Influències per a nosaltres són qualsevol filet musical, so o cançó que mos agradi i mos faci sentir. No acabaríem avui si començam a citar grups. Bowie apart.

10. Quina es la vostra última descoberta musical emergent?
Joves tendres i bona gent! Que més se pot ser en aquesta vida? Per citar-ne algún, MareSelva de Petra. Un plaer que siguin també a n'es Sona9!

11. Un lloc on us agradaria tocar?
No som gens triats pel que fa a llocs on tocar. Qualsevol és bo i suma! Aprofitam per dir que tenim contractació oberta!

12. Que aconsellarieu a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
No crec que poguem donar cap consell a ningú que ja no sàpiguen. Simplement que ho visquin de la millor manera que puguin i que toquin molt!

13. Què és el que us  apassiona de la música?
Sa música és vida i ens encanta viure. Tant de bo visquéssim 350 anys i poguessim gravar i tocar fins a dir “au”.


No hay comentarios:

Publicar un comentario