jueves, 17 de mayo de 2018

Entrevistem a La Folie

Un any més, tenim aquí la Festa de la Música de Sudanell, i des del blog LMALF farem difusió de la VIII edició! Entrevistarem a tots els artistes! Tothom el 1 i 2 a Sudanell a disfrutar de la música!


AVUI ENTREVISTEM A....
LA FOLIE: El 2015 projecte es consolida del tot. Després de trobar la formació que els identifica del tot i amb la incorporació de Ferran Badal a la flauta travessera, La Folie guanya el concurs de Joves Talents de Castelldefels, el concurs de Covers del Cruïlla que els porta a compartir escenari al festival amb el grup Sense Sal i el concurs Track Vendrell, que els permetrà enregistrar Traficants de Somnis, el seu primer disc.
El 2016 "Amb Traficants de Somnis" ja enregistrat, comencen a preparar la gira que donarà el tret de sortida a La [2] d’Apolo amb un sold out i que els durà per diversos escenaris catalans en una gira de gairebé quaranta concerts.
El 2017 sesprés de treballar en la identitat del grup, La Folie presenta el seu segon disc Foliecitat (Petits Miracles, 2017) amb una sonoritat molt més contundent i compacta. L’optimisme segueix sent el punt clau del projecte. Treballen i s’encaren al món amb el somriure de qui sap que està aconseguint allò que es proposa: treballar en allò que l’apassiona.
El 2018 guanyaPremi ENDERROCK 2018 de la CRÍTICA al MILLOR ARTISTA REVELACIÓ i graven el seu cd i presenten "Foliecitat"


1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la vostra motivació?
Ens iniciem en el món de la música a través de diversos projectes que finalment ens porten fins La Folie. Tot allò que hem après formant part d'altres bandes ens ha fet aprendre com tirar endavant un projecte de manera seriosa. Es podria dir que vam començar relativament tard, sobretot a nivell professional, però quan ens hi hem posat, sentim que no hi ha res que ens aturi.

2. Com es crear el projecte “La Folie”? Perquè aquest nom? Qui formeu aquest grup? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
El projecte de La Folie es va crear el 2012, després que el Jordi Roig, pare de l'Andreu (guitarrista i compositor de la banda), publiqués la seva primera novel•la i li demanés a l'Andreu de posar música a dues poesies que en formaven part. Arrel d'això, sentim la necessitat de seguir creant cançons i, a poc a poc, anem donant forma al nostre missatge, a les nostres lletres, ara ja pròpies. 
El nom sorgeix de la barreja d'estil que ens caracteritzava en els inicis. Actualment, la banda ha anat encaminant-se cap a un pop mestís, tot i que no som massa amants de les etiquetes, però en un principi, l'estil era una cosa que no ens preocupava, navegàvem per una bogeria d'estils, i d'aquí, La Folie.
Cada vegada més, sentim la necessitat de fer gran la família i actualment, la formació és sòlida, comptant amb l'Andreu Roig i la Paula Giberga, que lideren el projecte, el Tomàs Pujol al baix, el Ferran Badal a la flauta i el Cento Carbó a la bateria.

3. Quins mitjans, col.laboradors heu tingut per gravar la vostra música i promocionau-se com a grup? Quina acollida ha tingut el disc "Foliecitat"?
Petits Miracles, la nostra discogràfica és qui s'encarrega de la part de promoció. Els caps de promo, el Ramon Montardit i el Juan García, fan una feina indispensable i meravellosa que ens ha fet arribar a Cadena Dial, Catalunya Ràdio, Ràdio 4, la xarxa de tv locals, entre molts d'altres mitjans. Sentim que l'acollida del nostre segon disc ha estat genial, ja que la revista Enderrock ens ha atorgat el premi de la crítica al millor artista revelació.

4. Que oferireu a la Festa de la Música de Sudanell? Com veieu aquesta iniciativa cultural?
Tenim moltes ganes de trepitjar la província de Lleida, perquè hi hem estat molt poc, és a dir que venim amb moltíssimes ganes i fa temps que esperem aquest concert. La iniciativa cultural és molt positiva, i a més sentim que el cartell és molt complet i de molta qualitat. Ens sentim molt afortunats de formar-ne part i farem el possible per encomanar part de la nostra foliecitat a tots els assistents.

5. Com us veieu  dintre del panorama de la música catalana? Com veieu el panorama musical a Lleida?
Sempre hem entès La Folie com un projecte on tenim la plena llibertat de fer el que ens ve de gust i això és el que creiem que ens dóna un tret distintiu. Sentim que ens queden molts territoris per explorar, però sobretot, que som molt afortunats d'anar escalant posicions, a poc a poc, dins el panorama musical català.

6. Com definiríes la teva música?
La música de La Folie és optimisme, vitalitat i ganes de viure fetes música. La realitat és quelcom molt present en les nostres lletres, però tractant sempre de veure-hi i viure-ho des d'un punt de vista positiu.

7. Com us plantegeu es propers concerts? On us podrem veure?
A través del nostre web www.lafoliebcn.com podeu seguir tota l'activitat d'aquest estiu. L'agenda ve carregada i ens encantarà compartir-ho amb tots i totes! El directe de La Folie per aquesta gira és una muntanya russa d'emocions, gaudi, ganes de ballar, però també d'escoltar amb molta atenció.

8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador?
Com a músics, per sort, n'hem tingut molts. Ser dalt de l'escenari ha estat un plaer. Com a espectadors, veure la Lianne la Havas en solitari al Casino del Poblenou va ser del tot revelador.

9. Quines són les vostres influencies musicals?
Som un grup molt actiu a nivell musical i no parem d'escoltar noves propostes. Les influències que tenim ara no són les que teníem fa un any i no són les que tindrem d¡aquí a uns mesos. Ens encanta descobrir noves propostes i compartir gustos entre tots.

10. Quina es la teva última descoberta musical emergent?
Lakaste. Sentim que és un grup amb molta personalitat i moltes coses a dir.

11. Un lloc on us agradaria tocar?
Ens encantaria fer una gira per Llatinoamèrica. Seria un somni!

12. Que aconsellaries a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Que lluitin, piquin a totes les portes possibles, que ho intentin tot i no donin res per impossible sense haver-ho provat abans!

13. Què és el que us  apassiona de la música?
Fer-la, tocar-la i que provoqui coses en qui l'escolta!


No hay comentarios:

Publicar un comentario