miércoles, 16 de mayo de 2018

Entrevistem a Ombra

Ombra és un grup indie / alternatiu creat el 2015, Espanya. El grup el componen Mireia Flors (Veu i guitarra), Toni M.Ferrer (Guitarra), Joan M. Ferrer (Baix), Alberto Collazo (Bateria). Han guanyat múltiples premis com Off Sant Sebastià (Palma) 2016, Hard Rock Rising local 2016 i el Granada Sound 2017, que els va permetre obrir l'escenari principal a Dissabte, com també ser els 10 elegits de més de 1100 bandes en el concurs Vodafone YU . Entre d'altres més festivals i sales on arribant a compartir escenari o telonejar bandes com Habitación Roja, Il • legals, L., Viva Suècia, Els planetes, Dorian, etc.
El seu primer treball Welcome / Goodbye (2016, Green Ufos / autoeditat) va rebre molt bones crítiques per part de la premsa i públic, el que li va permetre posicionar-se entre una de les bandes prometedores a nivell local i nacional, estrenat vídeo i temes en Radio3. El segon L.P. "Walk Up The Walls" gravat en Diorama Sound i masteritzat per Manuel Colmenero (SONOBOX: vetusta morla, joaquin sabina, etc) apareix el 16 de Febrer en totes les plataformes digitals editat per Flor i Nata Records (Barcelona) i al març la seva edició fisica. El seu primer single "Pirates", és estrenat en exclusiva setmanes abans pel programa de Radio3 "180 graus", apareixent diverses vegades més juntament més cançons de l'àlbum fins al dia d'avui. Dia 8 de març en un programa especial, va ser convidada Mireia de Ombra a donar la seva opinió sobre el tema a tractar. El videoclip de "Pirates" és estrenat el 14 de febrer a Muzikalia i VEVO. En l'actualitat estan preparant una gira que els portarà per algunes sales nacionals i de l'estranger.


1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
La nostra motivació quan ens vam iniciar en això de la música, com una de les que ens segueix sent al dia d'avui, era gaudint tocant i component cançons pròpies a la sala d'assaig juntament amb amics.

2. Com es crear el projecte “Ombra" i com ha anat evolucionant al llarg del temps? Teniu altres projectes paral.lels o anteriors?
La creació de la banda va ser fruit de la casulidad, ja que tots ens trobàvem sense grup, bàsicament recentment acabats d'altres projectes d’estils diferents, i en una fase de recerca d'altres sons i estils. Tots buscàvem el mateix, i tot va fluir a partir d'allà.

3. Quins mitjans, col.laboradors heu tingut per gravar i promociar la vostra música?
Tot tipus de mitjans, però sobretot i fins ara hem tirat de la auto-edició. Amb el primer disc, juntament nostre treball, vam tenir la col•laboració de la discogràfica "green UFOs", on vam poder promocionar el disc una temporada. En aquest segon disc, "walk up the walls", treballem colze a colze en la promoció amb el segell "florynata". Tema gravació del disc sempre ho hem finançat i produït la banda, com bàsicament tot.

4. Com us veieu el panorama de la música catalana? Com veieu el panorama musical a les illes?  
No som grans entesos en el tema sincerament, creiem que encara hi ha molt talent d'artistes en el panorama català, i ens dóna la sensació que fa uns anys s'impulsava més o hi havia una indústria musical catalana més forta que ara. 
 A l'illa sempre hi ha hagut grans bandes, i en aquests moments hi ha una proliferació de música bastant forta, de qualitat i d'estils molt diversos que estan fent grans fites, creiem que estem vivint una de les grans èpoques musicals de l'illa.

5. Com definirieu la vostra música?      
Pop rock, alternativa, indie potser .. sincerament no som de posar-nos etiquetes. Sobretot en aquest nou disc hem variat quant estils en algunes cançons, ja que ens agrada tot tipus de música i ho intentem plasmar.

6. Quins son els propers concerts que fareu? Que trobarem al concert presentació a Barcelona?  
Fa pocs dies vam tocar a Madrid, ara dia 25 anirem a Barcelona a la sala continental, amb unes ganes tremendes. Després al juny tornem a Palma a tocar al summer pie festival, juntament més dates a l'illa que encara no podem desvetllar. Al setembre dia 8 tornem a Madrid a la sala Costello. Dia 5 d'octubre vam passar per València, i moltes més dates que estan al caure.
En Barcelona trobareu un directe molt treballat i enèrgic per part de Physcodrome i Ombra, sobretot intentem que passem una bona estona sempre al costat tots els assistents que veuen els nostres concerts.

7. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectadors?
Com a músics hem gaudit tots els concerts que hem fet, difícil quedar-se només amb un, potser en les festes del "cosso" a Felanitx, tocar davant unes mil persones va ser increïble, o per exemple obrir l'escenari principal del Granada Sound i viure l'experiència des dels ulls com si fóssim un grup "top" de la manera que ens van tractar, etc, va ser també un altre somni complert.
Com a espectadors  tenim una llarga lista..U2, Tool, My morning Jacket, Siigur Ros, Morrisey, Izal, Rammsteim, Fuel Fandango, Nine inch nails, The Cure, Justice, Metallica i molts més ...

8. Quines són les vostres influencies musicals?  
De tot tipus, potser la llista de concerts que hem escrit anteriorment pot donar una petita pista d'algun dels grups que ens puguin influir, però no ens quedem amb cap estil en concret i som gent que ens agrada la música de tot tipus. Potser en l'actulidad ens estira molt el que s'està fent al nord d'Europa tant dins del Pop, rock o en la música alternativa, indie, etc.

9. Quina es la vostra última descoberta musical emergent? 
Emergents potser ja no són, són bandes que porten molts pocs anys (2/3) però ja estan ben consolidades, i els vam «descobrir» quan recentment començaven, "Nothing but Thieves" i "Aurora".

10. Un lloc on us agradaria tocar? 
Per tot, i mes a tots els festivals que hagi

11. Què és el que us apassiona de la música? 
Gravar cançons noves i sobretot tocar en directe

12. Creieu que la música amanseix les feres?  
Si, i també desperta als adormits


No hay comentarios:

Publicar un comentario