viernes, 18 de mayo de 2018

Entrevistem L'Home Brut

El grup valencià L'Home Brut, es una banda formada per Eneas Ribelles, Manel Samper, Xavi Llàcer i Alexandre Sanjuan. Són finalistes del Sona 9, on són una de les propostes d'indie i del rock potents.


1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
Des de ben menuts pràcticament cada membre del grup ha estudiat música i ha tocat a la banda del poble, és una dels avantatges de viure a una zona geogràfica tan musical culturalment com és la Valenciana, moltes vegades no som conscients del valor que hi te. La motivació principal és gaudir tocant un instrument i crear empatia mitjançant la música amb altres persones.

2. Com es crear el projecte L'home Brut"? Don surt aquest nom? Qui formeu aquest grup i quins grups havíeu tingut anteriorment? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
L’Home Brut naix cap a l’any 2014/2015. Eneas, Lolo i Alexandre venien d’altres projectes, i quedem per a fer alguna cosa nova motivats per les nostres afinitats musicals. En 2015 gravem una maqueta que es nominada als premis Ovidi, just en aquest moment entra Xavi per donar més color amb una guitarra més. Després de gravar ‘Cants de Balena’, i dos singles ‘Dimecres’ i ‘Batiscafo Katiuscas’, entra al grup Carlos amb els teclats, per donar una nova pinzellada cromàtica en l’evolució de L’Home Brut.

3. Quins mitjans, col.laboradors heu tingut per gravar la vostra música? Com us heu promocionat com a grup?
La maqueta la vam gravar amb Raül Uberos, que actualment és el nostre tècnic als directes. El disc i els singles els hem gravat i produït amb Tono Hurtado a Globo Estudio i a Rio Bravo respectivament. Hem format part de Mesdemil amb el nostre primer àlbum, malauradament Mésdemil ja no existeix, ara hem començat a treballar amb el segell Primavera d’Hivern, un segell amb el futur assegurat.

4. Que se sent al participar al premi Sona9 i arribar a ser finalista?
La veritat és que sempre resulta gratificant estar escollit entre moltes propostes bones, motiva bastant. No sabem si arribarem a la final, el nostre objectiu principal és passar-ho bé, transmetre i contagiar el que vivim d’amunt l’escenari al públic que ens ve a veure.

5. Com us veieu  dintre del panorama de la música a Valencia? Com es el panorama musical a Beneixida?
Cada vegada hi ha més grups i la qualitat va augmentant (en alguns casos), nosaltres estem una mica orfes al panorama (sense voler donar llàstima jajaja) actualment no disposem de management i ens tenim que buscar la vida com podem per a fer concerts. 
Beneixida és un poble menut de a penes 800 habitants, no obstant això hi ha gran qualitat musical al poble , al igual que a la resta de pobles del voltant, alguna cosa porta l’aigua potable.

6. Com definiríeu la vostra música?
Pregunta complicada, existeixen milers d’etiquetes. Normalment portem l’etiqueta de pop/rock/indie/alternatiu , però pensem que els gustos i les etiquetes són molt relatives i que malauradament poden provocar algun prejudici, simplement escolta la nostra música i decideix si t’agrada o no, i si vols ficar-nos alguna etiqueta doncs ens la fiques, no passa res.

7. Com us plantegeu els propers concerts? On us podrem veure?
El concert que tenim sempre al cap i que esperem amb moltes ganes és el del Festival de Les Arts, a València, 8 i 9 de Juny. Som públic habitual del festival i aquest any tenim el gust, l’honor i la responsabilitat de formar part del cartell de 2018. Sols de pensar-ho ens tremola tot. 

8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador? 
El passat setembre tocarem a La Marina de València obrint per als argentins Él Mató a un Policia Motorizado, la resposta de la gent va ser molt bona i sincerament ens vam enamorar del grup, som fans des d’eixa nit.

9. Quines són les vostres influencies musicals? 
Anem a fer-ho fàcil i curt, diguem dos grups per component, perquè ens podem passar la setmana diguent grups:
Eneas: The Strokes, Weezer...
Lolo: Arctic Monkeys, Biffy Clyro...
Alexandre: The Vaccines, Arcade Fire...
Xavi: Berri Txarrak, Él Mató a un Policía Motorizado...
Carlos: Dinero, Agent Fresco...

10. Quina es la vostra última descoberta musical emergent?
Seguim amb la metodologia anterior:
Eneas: Bearoid
Lolo: Asqueiot
Alexandre: Maria Arnal i Marcel Bagés
Xavi: Fru Kantika
Carlos: Barbaritats

11. Un lloc on us agradaria tocar?
Si ens podem flipar... al FIB, al BBK, al MadCool, al Primavera Sound. Si tenim el peus a terra direm que ens agradaria tocar a sales clàssiques (WahWah, Sidecar, Rem, El Sol,...)

12. Que aconsellarieu a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Treball, organització, paciència i un màster en finances, comptabilitat i gestió.

13. Què és el que us  apassiona de la música?
El llenguatge, la capacitat de transmetre i generar emocions.


No hay comentarios:

Publicar un comentario