martes, 15 de mayo de 2018

Saï Saï la banda de reggae valenciana ens presenta el disc "Our Soul"


"Our Soul" es el títol de segon disc d’estudi de la banda valenciana de reggae Saï Saï. L'últim treball del grup sap conjugar les textures sonores i l'actitud contundent del reggae europeu modern, amb referències en el punt de mira com Dub Incorporation o Seeed, amb una sensibilitat molt més clàssica en els arranjaments.
  
La banda, formada per músics de llarg recorregut encara que amb aires renovats, ens presenta 9 talls que es passegen des de contundents esclats rub a dub fins a paisatges amb reminiscències del roots-reggae de bandes com Inner Circle o Third World.
  
 També es poden escoltar línies de veu que aposten per mètriques agressives sense descuidar la sensibilitat o, fins i tot, l'èpica quan la cançó requereix de melodies potents i que deixen petjada. Unes cançons amb un groove imparable farcit d'arranjaments tan delicats com encertats en les seccions de teclat, guitarra i percussió.
  
 Completen la recepta la presència ocasional, però gens menyspreable, de sons electrònics que tanquen aquesta perfecta conjunció entre arrel i modernitat. Així, Our Soul és un treball molt a tenir en compte d'una banda que aconsegueix amb aquest disc revelar-se com una gran promesa del panorama reggae valencià i nacional gràcies a la seua aposta tan original com efectiva.
  
 Aquest segon àlbum ha sigut conduït i capitanejat novament per Dani Rayos, qui també s’ha encarregat de la producció i l’enregistrament als recent estrenats Full Up Studios de Foios. A més, ha comptat amb la col·laboració de Rafa Villalba en la percussió i producció de bateries. També figuren en l’elenc de col·laboradors Chalart58, qui ha composat i produït la base d’una de les cançons, i el mestre del dub Roberto Sánchez, qui ha fet de les seues amb altre dels temes en forma de dub version. Per últim, una de les veus més representatives del reggae valencià, la de Pablo Muñoz “El Papado”, frontman de Mediterranean Roots, apareix en un dels temes més especials del disc. La feina de masteritzar i enllestir el treball ha sigut realitzada per Enrique Soriano.
  
 El 25 de maig és la data escollida per a presentar Our Soul en el context de la festa reggae organitzada pel col·lectiu Newentun Resistance & Solidarity i la Sala Matisse de València, on a més de Saï Saï es podrà veure en directe la veterana i experimentada banda de reggae Red, Gold & Green.

No hay comentarios:

Publicar un comentario