viernes, 13 de julio de 2018

Avui parlem del grup Avstral i el seu primer disc "Teoria de l'evolució"


El juliol del 2016, els 5 membres (Gerard Català: Bateria, Adrià Garcia: Baix, Guillem Prats: Guitarra elèctrica, Marta Solà: Teclats i Marc Teixidó: Veu i guitarra acústica) que formem Avstral es van creuar per aquests nostres pobles de les Garrigues (Lleida). Alguns d'ells, en el seu temps lliure, ens dedicàvem a fer versions, guitarra en mà, d’altres tocàven ja plegats en algun grup. Una tarda d’estiu, a la terrassa d’un bar, vam decidir intentar-ho. I aquí ens teniu, dos anys després, han aconseguit gravar un disc professional (per als qui no ho hàgiu fet mai: és més o menys com tenir un fill), han aconseguit que ens l’editin (que és com que el pediatra et digui que està sa) i, ara, ens toca defensar-lo davant del públic (que és com presumir-ne davant la família).

Avstral irrompem en el panorama musical català reivindicant l’essència eclèctica del pop contemporani. El seu disc de debut, "Teoria de l’evolució" (RBG, 2018), ha estat coproduït per Víctor Ayuso i Marc Martin, i és ple de melodies enèrgiques, ritmes juganers i atmosferes electròniques, tot plegat emmarcat sempre en una estètica moderna i un pla sonor de dimensions àmplies.
Les lletres dels temes remeten a climes molt diversos, però totes les històries comparteixen un leitmotiv: la volguda absència de pretensió, la certesa que en allò més discret sempre s’hi amaga la més gran de les forces i que l’autosuperació és més un acte de voluntat que de circumstàncies contextuals.

"La teoria de l'evolució" i Avstral tira del pop més elèctric, potent i enèrgic. jugant amb lletres vitals i melodies amb diferents tempos, però la força de la música i la veu captiva en tot moment en aquest disc tant sorprenent. Una de les apostes joves des de les terres de ponent que de ben segur tindrà un pes en el panorama musical català.

No hay comentarios:

Publicar un comentario