jueves, 12 de julio de 2018

La Plaça del Folk 2018: del 15 al 21 d’agost a la plaça del Sol de Gràcia per Festa Major


La Plaça del Folk suma 14 edicions amb una programació de luxe de Matinals i Tardes Familiars folk, nits de concert i ball folk, punxa discos i dues nits dedicades al Districte Jove Musical

 Una edició amb música d’arrel, ball folk, rumba, fanfara, folk fusió i folk balcànic amb grups de llarga trajectòria i artistes emergents

L’ESPAI DE REFERÈNCIA DE LA MÚSICA FOLK A LES FESTES DE GRÀCIA
 Des de l’any 2005, el C.A.T. té l’encàrrec del Districte de Gràcia per programar un dels espais significatius dins de la Festa Major de Gràcia, La Plaça del Folk, que s’ha convertit en un espai de referència dins de l’àmplia programació de les Festes i també de Barcelona ciutat i que cada any acull una mitjana de 8.000 espectadors. Per aquesta 14a edició, el C.A.T. proposa una programació de concerts i ball folk dels grups de l’escena d’arrel més actual, així com també matinals i tardes familiars folk. Enguany, incorporem dos concerts en el marc les nits del Districte Jove Musical amb els grups guanyadors dels concursos DescoNNecta de Lluïsos de Gràcia 2017 i del Districte Musical Jove DMJ de Gràcia 2017.

 El tret de sortida anirà a càrrec de l’orquestrina de ball folk català Aires del Montseny i la presentació del seu espectacle Ball a plaça, el dimecres 15 d’agost. El 16 d’agost serà el torn de la rumba amb la presentació del disc Sabor a Peret de la mà dels Sabor de Gràcia; el divendres 17, els bascos Korrontzi i el cos de dansa de l’Euskal Etxea de Barcelona us proposen una nit de música i dansa tradicional basca. La nit del dissabte 18 d’agost, la cobla fanfarrera més esbojarrada del país, els Biflats, ompliran la plaça de sons balcànics amb l’espectacle Catalan Fanfare; la següent nit, el 19 d’agost, serà una nit guerrera amb el folk-rock dels Ebri Knight. Per anar tancant la programació, el dilluns 20 d’agost la fanfara catalana FanFarra us farà vibrar amb les seves versions dels grans èxits de la nostra música; i per tancar la festa d’aquest any, el grup de folk RIU presentarà el seu quart disc Delta. Completen la programació de la Plaça del Folk 2018 el grup de percussió Kabum i el punxa discos Dr. Batonga! A més, Els cinc dits d’una mà seran els encarregats de fer cantar als més petits les cançons d’en Xesco Boix a les Matinals Familiars folk els dies 17, 18 i 20 d’agost. I, cada tarda, a partir de les 19 h els grups programats realitzaran tallers per a totes les edats durant les Tardes familiars folk.

CALENDARI LA PLAÇA DEL FOLK 2018
MATINALS FAMILIARS FOLK
Els dies 17, 18 i 20 d’agost a les 12 h
Les cançons de Xesco Boix amb ELS CINC  DITS D’UNA MÀ
 Vine a cantar amb l’Àngel Daban, el Lluís Ma Panyella i en Noè Rivas amb el seu espectacle Estiu amb Gràcia. Viu experiència musical extraordinària!

TARDES FAMILIARS FOLK
Dimecres 15 d’agost
 19.00 h Taller de “Ball de Gitanes del Vallès”
Taller per aprendre Balls de Gitanes amb la mestra de danses Raquel Terraza i Aires del Montseny

Dijous 16 d’agost
 19.00 h Taller de rumba catalana
 Aprèn a fer palmes, a ballar rumba catalana i a fer sonar el Ventilador amb Sabor de Gràcia

Divendres 17 d’agost
 19.00 h Taller de danses del País Basc
Korrontzi us ensenyarà les danses més típiques del País Basc. Vine a ballar!

Dissabte 18 d’agost
 19.00 h Taller “Com sona la cobla”
Descobreix què uneix els instruments de cobla amb altres sonoritats mediterrània en aquest taller amb els Biflats.

Diumenge 19 d’agost
 19.00 h Taller “Les cançons d’Ebri Knight i el perquè de tot plegat”
D’on surten les cançons d’un dels grups més de moda de l’escena folk-rock catalana? Ebri Knight ens ho explica!

Dilluns 20 d’agost
 19.00 h Taller de glosa i corrandes amb Fan Farra

Dimarts 21 d’agost
 19.00 h Taller de música folk amb el grup RIU
 Vine a descobrir com sona la música tradicional catalana amb un toc celta amb els músics de RIU!

CONCERTS I BALL FOLK
Dimecres 15 d’agost
 22.00 h AIRES DEL MONSTENY
 L’orquestrina Aires del Montseny us ofereix una nit de ball folk català amb un repertori basat en la música de danses tradicionals catalanes.

Dijous 16 d’agost
 22.15 h SABOR DE GRÀCIA
 Sabor de Gràcia presenta el disc, Sabor a Peret, un homenatge al rei de la rumba catalana i un recorregut pels seus èxits nacionals i internacionals com: Borriquito o El Muerto Vivo.

Divendres17 d’agost
 22.15 h KORRONTZI
 Korrontzi explora les músiques tradicionals i ancestrals del País Basc i les reinventa amb un aspecte contemporani i modern. Presentaran l’espectacle Korrontzi dantzan amb el cos de dansa de l’Euskal Etxea de Barcelona.

Dissabte 18 d’agost
 22.15 h BIFLATS
 Biflats ens proposen farra, fanfara i diversió amb el seu espectacle Catalan Fanfare! que encomana tothom a ballar! Visca la cobla: lliure!

 00.00 h PD DR. BATONGA
 Carregant sempre a la maleta els nous sons urbans sorgits aquí i allà: rock àrab, rumba catalana, asian underground, ritmes balcànics... Dr Batonga us ofereix una col·lisió de músiques del món.

Diumenge 19 d’agost
 22.15 h EBRI KNIGHT
 Amb directes enèrgics i una actitud punk, Ebri Knight explora la tradició musical mediterrània i celta. A la Plaça del Folk presentaran el seu esperadíssim últim disc Guerrilla. 

Dilluns 20 d’agost
 22.00 h 1a Nit Districte Jove Musical - BRUSH
 El so de Brush, guanyadors del Districte Musical Jove DMJ de Gràcia 2017, beu del rock dels 60 i 70, mesclat amb la psicodèlia alternativa dels 90, amb una formació clàssica de power-trio.

 23.15 h FANFARRA
 Preocupats per la poca quantitat de fanfares que toquin en català, aquesta tropa s’ha proposat fer sonar els grans èxits de la nostra música d’una manera fresca i festiva amb l’espectacle Fem Farra!

Dimarts 21 d’agost
 22.00 h 2a Nit Districte Jove Musical - CAPROMOSCOW
 El grup d’alternative music de Barcelona, guanyadors del DescoNNecta de Lluïsos de Gràcia 2017, combina diferents estils musicals com l’indie, el rock experimental o l’stoner.

 23.15 h RIU
 El grup de folk dels Països Catalans RIU presenten el disc Delta, una col·lecció de melodies tradicionals, d'autor i de cançons populars que embolcallen amb el seu so acústic i potent, jove i arrelat.

16 – 17 – 18 – 19  d’agost, abans i després dels concerts
KABUM - Grup de percussió resident al C.A.T.
 Kabum són una colla de tabalers que parteix de ritmes tradicionals per barrejar-los amb d'altres de més llunyans o més moderns, i des dels seus inicis ha passat per desenes de festes majors de pobles i barris. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario