lunes, 17 de septiembre de 2018

Retornem al passat amb reedició de Xazzar "Històries desencantades" el seu segon disc


El passat 13 de setembre, Kasba Music publicava el primer disc de XAZZAR, d'això fa ja catorze anys! Per aquest motiu, aquest mes de setembre de 2018 iniciem el compte enrere i, des d'ara, fins el 13 de setembre de 2019, aprofitant cadascun dels nous llançaments fonogràfics, reinvidicaran alguns àlbums publicats al llarg d'aquests, catorze anys. Pensen que és la millor manera de reconèixer als artistes que han confiat en el segell Kasba.

El 9 de març de 2009 sortia a la venda el segon disc de XAZZAR "Històries Desencantades". XAZZAR era un jove grup format per 7 alumnes de l'ESMUC i que havien guanyat el premi Sona9 del 2006. Com a conseqüència d'aquella fita, el 2007 Kasba Music va publicar el seu primer treball "Que no s'escapin els gossos" i desprès d'un any portant el seu primer disc pels escenaris de Catalunya, XAZZAR presentà el seu segon treball, un disc de ritmes endimoniats amb un toc més personal i paradoxal.

El disc "Històries desencantades" inclou 10 cançons que barregen, la festa amb la reflexió, la potencia d'uns arranjaments que sonen a swing, a musical, a pop, a klezmer, a gispy, a rock, a jazz... amb la delicadessa del món clàssic, que es deixa entreveure mitjançant alguna corda de violí o algun acord de piano.

A XAZZAR trobem, entre altres, la bateria de Ildefons Alonso "Ildu", actualment reconegut percussionista de jazz que lidera diverses formacions, tant a Regne Unit com a Catalunya; els teclats de Clara Peya, una de les grans pianistes sorgides els darrers anys a casa nostra i que encapçala projecte propi; el clarinet d'Àngela Llinares, a dia d'avui professora de violí al conservatori d'Altea, però que els darrers anys va participar a nombrosos projectes musicals com ara, "La nit de Sant Joan" de Dagoll Dagom; o a la veu de Miranda Gas, que ha redirigit la seva vida cap el món del teatre i la interpretació. Altres membres de XAZZAR eren Toni Vilaprinyó (baix), Noemí Rubio (violí) i Laia Serra (violí).


No hay comentarios:

Publicar un comentario