lunes, 15 de octubre de 2018

Pau Figueres presenta "Nada nuevo bajo el sol"




Pau Figueres explica tot el que s'ha de saber del seu nou disc en aquest vídeo (https://www.youtube.com/watch?v=9HSNSDIUMvQ&feature=youtu.be)
Quan el Pau Figueres compon música pretén recrear les sensacions que li provoca la música dels seus referents, aquells músics que més admira, en un procés intuïtiu: deixant-se portar pels ritmes i les emocions, els pressentiments el porten a un terreny musical nou, tot i que familiar.

D'aquí el títol del disc, "Nada nuevo bajo el sol" (Satélite K, 2018): tot el que conté aquest nou àlbum de 14 composicions, continuació del seu primer treball "Pau Figueres" (Whatabout Music, 2015), respon a la seva particular manera de crear. En aquest nou treball, el guitarrista i compositor ha volgut barrejar sons més bàsics i orgànics, com els de la guitarra flamenca, les percussions i el baix elèctric flamenc, amb sons electrònics de sintetitzadors modulars, teclats, samplers i la guitarra elèctrica.

"Nada nuevo bajo el sol" és més flamenc, més modern, més "dur" i més llarg que el seu predecessor, però destaca sobretot per la fusió d'estils en els quals, per exemple, els patrons flamencs es barregen amb altres com el funk, el trap, el pop i el ambience, combinacions fructíferes i creativament molt riques. A "Nothing New Under The Sun", que es podria considerar una rumba, compta amb la col·laboració del raper nord-americà BluRum13, o a "Mabiche" la cadència flamenca i l'univers frigi es donen la mà amb els beats de trap. En l'obertura de l'àlbum o a "Masars II" les guitarres flamenques s'acompanyen de les textures electròniques del sintetitzador modular tocat per l’Eloi Flores de Winter Modular.

També hi participen l’Arnau Figueres, genial percussionista i germà del Pau, i l’Ismael Alcina, espectacular baixista gadità, amb els qui col·labora regularment als directes; a més hi ha participat el teclista Kquimi Saigi, músic excel·lent que canalitza la mal·leabilitat de diferents conceptes i sonoritats a la perfecció, i Carles Benavent (a la bulería "Los lobos"), històric baixista que va acompanyar a Paco de Lucía.


No hay comentarios:

Publicar un comentario