martes, 16 de octubre de 2018

Parlem del grup Occitània BARRUT i el seu disc "Agram"


Avui al blog, parlem d'un grup que vam conèixer a travès de la passada edició de la fira Mediterrània de Manresa, es tracta del grup de la regió Occitana: BARRUT; és una trobada entorn de la veu i la poesia.
Aquesta formació vocal i percussiva ofereix un repertori de composicions originals, en què les polifonies salvatges donen substància als texts poètics, reforçats per percussions orgàniques que reforcen la intensitat del verb.
En les seves composicions, BARRUT emancipa codis per regalar la creació i l'expressió col·lectiva, tractant de destacar la singularitat dels timbres de cada veu.
Després de més de 250 concerts a França i arreu d'Europa, BARRUT continua el seu recorregut produint espectacles en contextos i davant d'un públic cada vegada més variat.
El grup també està duent a terme col·laboracions amb diversos orígens artistes entre els més significatius (passats i actuals) inclouen els que tenen el grup A Filetta, U Fiatu Muntese, Du Bartas, Vox Biguerri, ou encore Les Ogres de Barbarck ou Sages comme des sauvages.
En les seves experiències riques, BARRUT ha fet evolucionat el seu repertori naturalment i ara ofereix dos espectacles: Agram i El Cant de la Tèrra. Aquests dos espectacles es poden proposar acústics o sonors.

Agram
« Chiendent » són històries cantades a l'escenari, una història captivadora que manté al públic en suspens. La poesia i les harmonies fan que els espectadors es converteixin en el cor d'un viatge on les emocions més variades triomfen i s'entremesclen, els dolços records de la infància, les alegries i els dolors de l'existència, els temps de una introspecció més fosca que porta una reflexió compromesa sobre el món. Les veus acompanyen aquest viatge, amb el suport de la percussió potent i orgànica, que participen en l'establiment d'una energia a vegades a prop de trànsit.
El cd que ens van poder donar i el qual explicarem, està fet a partir de la natura i els recursos més naturals com la veu instruments de percussió sensorials, els girs que hi ha en el disc et sorprenen ja que canvia de cançons molt tranquil.les, altres més melòdiques i altres amb ritme percussiu, passat per Conversa, Còblas, Lo cant de laterra, Sacrifici o l'Èbra d'agram -la talvera.

Lo cant de la terra
"lo cant de la terra" és l'expressió de l'arrel fèrtil que s'estén fins al cel, una oda en moviment exacerbar les sensibilitats i sentiments a través de la poesia i l'harmonia musical.
El cant de la terra és un moment suspès, una capella, que barreja les energies salvatges i una subtil actuació musical. El repertori consta de cançons dedicades a l'acústica afavoridor, on les veus i harmonies poden expressar-se en tots els seus matisos i tot el seu poder.
El Cant de la Terra és un moment de poesia íntima i única.

Escolta BARRUT a:

No hay comentarios:

Publicar un comentario