viernes, 28 de diciembre de 2018

La Kontra arriba al gener amb el seu tercer àlbum "La Kontra"


LA KONTRA des del País Basc, ens porta el seu tercer àlbum recentment editat i homònim que connecta amb els seus anteriors treballs "Siente el Miedo" (2016) i "SI VIS PACEM I" (2017), per narrar un fil argumental. Replegats en el seu format definitiu: Xabi a la veu, Mogo a la bateria, Jose al baix i Txetxu a la guitarra

LA KONTRA porta sota l'armadura aquest treball que pretén ser la rubrica de la banda. En format digipack amb un treballat llibret en el seu interior de deu fulles que inclou les lletres dels once cançons, logotips, una foto central de la banda, explicació de la trajectòria i amb un relat de referència de l'escriptor Guillermo Estiballes, la portada manca de títol, sent el logotip de la banda el protagonista absolut. El disseny ha estat realitzat a Zuric per Isabel Studer, i tant la portada com el llibret reforcen visualment el que l'oïdor va a trobar al escoltar el plàstic, pura i genuïna energia. En el seu interior una vegada temes inèdits, signats per LA KONTRA, gravats i produïts en Chromaticity Studios Asua per Pedro J.Monge i Aitor Ruiz, el tracklist és el següent:

 1-Detrás de la Paret

2-Laberinto

3-Terra Quemada

4-Adicción

5-Nadie

6-Kuerpo a Terra

7-Incondicional

8-La Prisión

9-Flores per Sant Valentí

10-Ten Cuidado

11-invisible

"Detrás de la Paret", tema que obre el CD i, a més, el tema elegit per al primer videoclip d'aquesta entrega, el grup profunditza en l'entorn complot dels maltractaments amb molt de tacte. Acte seguid disparan amb un tema de força com "Laberinto", una locomotora desbordant. Es fa evident que les lletres són el centre de gravetat de les seves cançons i les utilitzen com a element de denúncia, d'aquesta manera es mouen còmodament entre melodies i riffs que solden el timpan com a adhesiu i que no deixaràs de tarerejar des de la primera escolta. "Tierra Quemada", epic principi per a un crus missatge, què queda després de sembrar crueldad? La segueix el tema "Adicción", on la banda ens fa pensar reflexionar sobre la vinculació amb les persones properes i com el destí i el temps poden obligar-nos a separar-nos d'elles per sempre. Un salvatge "Nadie"ens indica la tremenda empremta que deixen els qui ens envolten a les nostres vides, per bé o per mal. "Kuerpo a Tierra" torna el text a les referències bèl·liques, d'aquesta manera recordem a la nostra heroïna i leitmotiv de la trilogia. En "Incondicional", el refrany és irremeiablement enganxós, unes veus modulades i el text demolidor.

Optimisme, sí, però amb precaució ... Exemple d'això són els corts "La Prisión", dramàtic "cañonazo" que ens torna a transmetre al dia a dia de la banda i al seu corrosiu entorn. Amb el llegamos al tema "Flores por San Valentín", aquí LA KONTRA baixa les pulsacions i el ritme s'uneix a l'emoció, aconseguint que l'energia flueix com un demoni per les nostres ventes, és evident que es mouen còmodes també en els temps mitjans , demostrant contenció sense perdre wats, gran tema sobre el carrer i els seus personatges. Anem a acabar escoltant "Ten Cuidado" és el tema on la banda ens agita fort i ens torna a terra, senzill però amb una gran càrrega de profunditat, és l'abansala de "Invisibles". En aquest últim tall, LA KONTRA ens descriu el món contra el que lluita el personatge protagonista, un món real i imaginari a la vegada, ple de metàfores i dobles sentits, traïcions i amors, lluita al cap la fi ... LA KONTRA pretén deixar la llista molt alta dins de l'estil, per això desfan molta vitalitat i experiència tot això plasmat amb intel·ligència en aquest plàstic, contundents bases rítmiques i subtils detalls de guitarra, un treball energètic replet d'himnes.


No hay comentarios:

Publicar un comentario