viernes, 11 de enero de 2019

Tradicionàrius 2019: La Música que ens fa viatjar a l'ànima dels pobles


La 32a edició del Festival Folk Internacional Tradicionàrius, enguany s’estén des del divendres 11 de gener fins al 12 d’abril de 2019. Una edició que acollirà més de 70 grups i artistes de l’àmbit de la música d’arrel dels Països Catalans i d’arreu, repartits en més de 60 espectacles. Fins al 12 d’abril de 2019, el Centre Artesà Tradicionàrius, acull una programació àmplia i diversa que ens mostra, un cop més, la vitalitat creativa del sector. La dansa pren un protagonisme especial en el marc d’aquesta 32a edició, com hem posat de manifest a la imatge d’enguany amb un doble cercle de parelles dansaires i amb una gran presència de propostes durant aquests 3 mesos de programació.  

29 concerts, 8 nits de ball folk. Comptarem amb més de 70 grups i artistes que presentaran les seves propostes i nous treballs discogràfics. Podrem comprovar com els grups i artistes consoliden els seus projectes en l’àmbit internacional, així com també la fermesa i la llarga trajectòria dels grups històrics de l’escena folk i d’arrel. En total es presentaran 22 treballs discogràfics.
  
3 espectacles de tradició i innovació. Un dels objectius del Tradicionàrius és donar visibilitat a nous projectes que mesclen la música d’arrel amb d’altres disciplines i estils musicals. N’hem programat 3: Electrogralla de Roger Andorrà; Sa mateixa de Joana Gomila i Lali Ayguadé; i la proposta de ball folk i música electrònica de l’occità Joan Francés Tisnèr Concèrt bal electrotrad.
  
1 concert homentage. Enguany se celebren 100 anys del naixement del pare del folk americà Pete Seeger, i el Festival BarnaSants i el Tradicionàrius ho volem commemorar amb un gran concert a L’Auditori de Barcelona produït artísticament per Tren Seeger i molts artistes convidats. Aquest homenatge s’acompanyarà d’una exposició i un documental.
  
4 celebracions d’aniversari. El Tradicionàrius commemora els 25 anys com a seu estable de música folk del CAT; el 30 aniversari d’un dels grups de ball folk més importants del país, Clau de Lluna;  el 20è aniversari d’una revista puntera en el món del folk i la cultura popular, Caramella; i els 35 anys de la colla de grallers La Pessigolla.
  
4 Tallers de dansa. Un dels objectius del CAT i del festival és la formació d’instruments i danses tradicionals. És per aquest motiu que durant la programació d’aquesta edició oferim 4 tallers de dansa de Grècia, Irlanda, ball folk català i ball de bot. Així com també programem la Festa Final dels Tallers de música i dansa del CAT on podreu veure una mostra de l’aprenentatge de tots els alumnes.
  
4 exposicions. El relat expositiu hi serà present amb les mostres: 25 anys del CAT, Un món de mil dimonis, Si mireu el vent d’on ve sobre 50 anys del grup de folk, i Pete Seeger: el poder transformador de la cançó.
  
1 presentació de llibre i 2 documentals. Pel que fa a la literatura musical, comptarem amb la presentació de llibre de CAT Edicions, PERCÚDIUM el 3r volum de la col·lecció Músiques de Tabalers. L’accent audiovisual el posarem amb la presentació dels documentals Pete Seeger, el poder de la cançó i Cant al Ras, la nit del poble.
  
Els cicles del Tradicionàrius 
Els cicles temàtics del Tradicionàrius són un clar exemple de l’expansió de la música d’arrel fora d’una sala de concerts: la 6a edició de Les Vespres dels dimecres dirigides per Marcel Casellas; el 12è cicle Folk als Mercats en què la música d’arrel es passeja pels 4 mercats de Gràcia; el Tradicionàrius al Territori amb el Garrotxinàrius, el Folkestoltes, el Rubrifolkum, la Violinada d’Argelaguer i la Robertíada; i la 27a festa dels Foguerons de Sant Antoni a Gràcia.

Més informació www.tradicionarius.cat
   

No hay comentarios:

Publicar un comentario