miércoles, 13 de febrero de 2019

Avui presentem el llibre de "Pau Riba en 20 cançons" de Ramon Moreno


Ahir a la Llibreria la Temerària de Terrassa es va presentar "Pau Riba en 20 cançons" de Ramon Moreno, amb el propi autor i el periodista Josep Maria Francino. Tot artista s’expressa a través de la seva obra, i Pau Riba, un dels cantautors més importants del nostre país, ho fa en aquest llibre amb les seves cançons, moltes de les quals han passat a formar part de l’imaginari col·lectiu, com «Noia de porcellana», «Taxista», «L’home estàtic», «La flor del taronger» i «La meva pinta», entre d’altres.
Les vint cançons que componen aquest llibre han estat triades per músics, poetes i amics de Pau Riba. L’autor, a partir de converses llargues i pausades amb el cantautor, dibuixa la trajectòria vital i
poètica d’aquest personatge polièdric, que es va iniciar com a cantant de folk i que, més endavant, va fer un pas més contundent cap a la música rock i va crear nous espais de progressisme underground.
Pau Riba va ser una rock star i una icona més enllà de casa nostra, però mai no ha deixat de ser un personatge especial, inquiet i convençut de la seva genialitat, epicentre del seu propi món creatiu.
Les composicions de Pau Riba es mouen entre la revolta contra el sistema establert i la bellesa dels sentiments. A la manera del seu admirat Bob Dylan, lletra i música són indissociables. Hi ha molts
Pau Riba, els quals es reflecteixen en aquest llibre: el dissenyador de portades de disc, el poeta, el cantautor, el roquer, l’escriptor, el periodista, l’actor, el creador i agitador cultural... Incisiu i provocador, inconformista i potser insatisfet, ha conduït el seu destí al marge de modes i opinions predeterminades, tal vegada, precisament, amb la voluntat de crear ell tendència i esdevenir un referent.
Les cançons triades per amics com Pascal Comelade, Enric Casasses, Iván Telefunkez, Maria Tobías, Joan Soler Mieres, el mateix Pau Riba, etc.
Ramon Moreno: és nascut a Torroella de Montgrí el 1967. Va estudiar dret i és editor i escriptor
especialitzat en música i cultura. Ha col·laborat tant en premsa escrita com en ràdio i televisió. Col·labora en diferents mitjans com LaRepública.cat, Diari de Girona, Bonart, El Temps, Revista de Girona, Enderrock, i és redactor en cap de la revista cultural Encesa Literària. És autor dels llibres
Diccionario de los Beatles (1998), traduït al francès i La volta al Rock a 33 revolucions (Edicions Cal·lígraf, 2016). És el director del festival Beatles Weekeend de l’Estartit. Escriu el blog Apunts de Rock (www.apuntsderock.blogspot.com).

No hay comentarios:

Publicar un comentario