jueves, 21 de marzo de 2019

CRIATURES presenta "Praxinoscopi"


Criatures treballa l'estil cambra d'arrel en les seves composicions pròpies, així com també inclou temes d'arrel tradicional i de compositors com Pau Casals o Francisca Gonzaga
L'estrena del disc al Tradicionàrius arriba després de passejar el seu treball pel Hong Kong Arts Festival, al Japó. L'estrena en directe tindrà lloc el proper 28 de març al Tradicionàrius (Barcelona), 21:30 h

"Praxinoscopi" és el segon àlbum del duet Criatures i se centra en un repertori de composició pròpia, fent un gir en el tractament de les harmonies, en els moviments melòdics i en els diàlegs entre els dos instruments, sense perdre, però, l’essència de Criatures que els ha acompanyat des dels inicis. Un repertori nou, continuista amb la seva idea de la cambra d’arrel, que s’empinzella també de la música vuitcentista, de la vinguda d’altres territoris, dels ritmes esporògens, de la música vocal i de les grans melodies del nostre país que amb el temps han esdevingut himnes.
  
En aquest darrer treball s'hi poden trobar temes de simbologia identitària com "La Balanguera" (amb la veu de Joana Gomila), "La Muixeranga d'Algemesí" o "Sant Martí del Canigó", de Pau Casals; però no s'han deixat de banda músiques igualment representatives, com "Corta Jaca", de Francisca Gonzaga, coneguda compositora brasilera, o l'aprofundiment -via composicions pròpies- en la cambra d'arrel, camí ja iniciat en el seu primer treball discogràfic, Taumàtrop. 

​​​​Enregistrat a So.Cat els mesos de gener i febrer de 2019
 Tècnic d’enregistrament, edició i mescles - Pau Vinyoles
 Producció i edició - Dani López
 Masterització - Ferran Conangla
 Disseny - Anna Castañé (MOTU)
 Fotos - Juan Miguel Morales
 Pròleg - Marcel Casellas
 Textos - Criatures
 ​​
 El disc ha comptat amb les col·laboracions de Marc Vall, Iu Boixader, Joana Gomila i Dani López
   
CRIATURES és el duet format per Ivó Jordà i Marçal Ramon.
 Criatures va guanyar, el 2016, tot just format el duet, el Concurs Sons de la Mediterrània, el qual va donar un fort impuls en el tret de sortida de la seva trajectòria. 

La formació compta amb unes dues-centes actuacions a Catalunya, dues gires a Galícia, concerts a Praga, Occitània i recentment al Hong Kong Arts Festival. Amb aquest nou disc ja té preparats concerts de presentació a Catalunya i Bretanya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario