viernes, 17 de mayo de 2019

Entrevistem els grups de FM Sudanell... avui: Joan Masdéu

Sudanell (Segrià) celebrarà els dies 7 i 8 de juny de 2019 la IX edició del seu festival:
Festa de la Música de Sudanell (FMS).
Mil colors, tots els estils ...En preparem una de ben grossa amb un cartell extraordinari. Podreu gaudir de la millor música del país i també tindrem teatre, cercavila i altres activitats festives i gastronòmiques (food-trucks)
Per començar divendres 7 de juny, tindrem un gran concert de Jazz amb TONI SOLA QUARTET & CHARMIN MICHELLE que ens presentaran el seu darrer CD Cool People. Seguirem amb un altre plat fort de la nit, ha rebut el Premi Nacional de Cultura aquest 2019, i el Premi Enderrock de la crítica al Millor disc de l’any, sabeu de qui estem parlant oi? Doncs evidentment, de la CLARA PEYA, ens presenta el seu darrer treball Estómac. La nit continuarà amb PAU VALLVÉ que aterra a Sudanell amb el seu Life Vest Under Your Seat, després de passar per les millors sales del país. Seguirem amb ADALA amb el seu missatge conscient i contracultural que, amb un dels
estils musicals més llibertaris de la història recent com és el reggae dels anys 70 i 80, ens presentarà el seu darrer CD
Blank fosk i SENYOR OCA, amb el seu recent treball Cant de Pagès, un dels referents del Rap de la Terra, hip-hop, drum&bass, trap, una aposta per un missatge contundent de crítica social i de cultiu del món intern.Quina nit que ens espera !!!.
Dissabte 8 de juny, començarem amb un concert familiar a migdia amb els ENCARA FAREM SALAT, el públic habitual del Festival ja sap de quin peu calcen! I seguirem amb un bon vermutet on podrem gaudir la música i ballar swing amb els SUGAR PUSH STREET BAND.
La tarda la començarem amb teatre còmic de la mà dels CHAPERTONS i el seu espectacle Rodó, per tots els públics.
Obrirà la segona nit de concerts en JOAN MASDÉU des del cor del Baix Camp, Reus, ens presenta el seu darrer disc "Innocents", I acte seguit donarem pas al cap de cartell, CHICUELO, guanyador del Goya, un dels guitarristes més rellevants del panorama flamenc actual estarà al nostre festival, en format de sextet amb grans músics i amb El Duende al cante, i ens presentarà el seu recent CD Uña y Carne, flamenc-jazz, que ha recorregut els millors auditoris del país i d’Europa , jo de vosaltres no m’ho perdria!!! I com que aquest any la cosa va de premiades tot seguit tindrem el gust de presentar el recent Premi Enderrock de la crítica al Millor disc revelació i aquesta és la SUU, és tant Natural com el seu disc. Per fer-nos ballar fins desgastar les sabates ens venen LA TERRASSETA DE PREIXENS !! que ens mostraran el seu nou directe i ja acabarem la nit i el festival amb rock i dos grups de Lleida : Els STEINBOCK hard-rock, amb el seu primer LP Till The Limit i els MEMENTO MORI, hardcore old school, en català.
El festival és totalment gratuït, encara que hi haurà la opció de taquilla inversa.
Festa de la Música al carrer de Sudanell! Una finestra a la música en viu.
Amants de la música, sou imprescindibles.


Avui... entrevistem a JOAN MASDÉU


1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la vostra motivació?
Ens remuntem molts anys enrere, començo a ser gran ja. Suposo que com tothom, et crida la música l’atenció; jo tinc un cosí mes gran que jo  i era molt fan de The Bealtes  i m’ho ensenyava i jo vaig despertar el cuquet i The Beatles es va convertir un una banda puntal per mi i on hem vaig emmirallar. Amb 14-15 anys vaig tenir la meva primera guitarra i vam intentar fer el primer grup amb els amics d’institut i aquí va començar tot.

2. Com es crear el projecte “Joan Masdéu”? Qui t’acompanya en el teu grup? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
Desprès de força anys amb el grup Whiskyn’s (del 92 a 2009) on ens va portar a fer molts concerts i CD’s, va arribar un punt, que els grups de rock son efímers i la sensació que ja ho has dit tot, i vam decidir començar a fer els nostres projectes personals i altres coses.
Vaig començar el meu camí en solitari i porto tres discs. A la formació m’acompanya Oest de Franc (guitarres i segones veus), Quim Xicoi (baix) i Berenguer Aina (bateria)

3. Quina evolució trobarem de Joan Masdeu a «Casa murada» fins a  «Innocents»?
Mica en mica vas concretant el missatge i casi be sense adonar-te'n expliques són estats vivencials i experiències pròpies, parles de tu i parles també de la gent. La diferencia o evolució a nivell musical es a cada disc es cada cop dir coses diferents a les que has dit anteriorment. A part d’això , «Casa murada» tal com diu el títol es un disc mes introspectiu (parles de portes en dins), «Dissabte» intentes fer una mica de neteja i amb «Innocents» ens posem davant del mirall directament i et veus com ets. 

4. Que oferireu a la Festa de la Música de Sudanell? Com veieu aquesta iniciativa cultural?
Doncs trobo que es una iniciativa molt xula que es fa de fa temps, segueixo i se que no es la primera edició que es fa, té llarg recorregur i que concentra el millor de cada casa. Farem un concert elèctric amb totes les cançons de disc «Innocents» acabant de completar amb les mes significatives dels anteriors discos.
A part estarem festival espurnes (Llagostera) 18 de maig, 24 maig a Hospitalet de l’Infant, 25 de maig a la Cafeteria Slàvia de les Borges Blanques, 26 maig Festival Paisatges de Vilafranca del Penedès, Juliol a Menorca a 4 a Es Claustre de Ciutadella i 5 a Jazzbah de Ciutadella i el 7 juliol al Ganxo d’Estiu a Masmolets (prop de Valls), 12 juliol a Cal Magre de Callús, 28 juliol a Nul.les, 9 agost Guingueta (Roda de Ter) i 18 agost Cadaqués

5. Com veus el panorama musical a la vostra comarca?
Escoltant i veient les propostes musicals de les noves generacions, crec que estem en un moment musicals molt dolç. Propostes molt interessants i diferents entre ells i en podem estar molt orgullosos, i podem gaudir de mes qualitat. Hi ha molta oferta i d’aquesta hi ha de molt interessant.

6.  Quines influencies tens?
Els Beatles van ser el grup, que a mi a molts músics, ens van marcar i van obrir la possibilitat de conèixer noves propostes musicals. The Birds també, The Big Stars, Kings, .... Aquests grups de la segona parts dels 60 sempre son allà,

7. Quina es la teva última descoberta musical emergent?
Us recomano el disc del meu guitarra i amic, Oest de Franc, i el seu primer disc amb la seva banda Oest Trip.

8.  Com fas els teus temes, tires primer per la lletra, la música o ambdós?
Depèn de cada cas i cançó, però començo embastar el vestit per la música i quan avança, faig la lletra.

9. Que aconsellaries a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical? 
Doncs ben poca cosa, hem fa bastant de respecte alliçonar o aconsellar, però deixar-se portar, disfrutar i fer el que et digui el cor. Tirar endavant, «cada maestrillo tiene su librillo», però bolcar tot el cor que es el combustible que fa que fa que tiri endavant la musica.

10. Amb qui t’agradaria tocar i on?
Per fer la carta a reis podrien ser moltes, però amb Brian Wilson a Reus seria la carta de reis molt gran. El fariem tastar el vermut i el menjar-blanc de Reus.

11. Ens pots explicar alguna anècdota divertida que t’ha passat en els escenaris o fora?
No se dir cap en concret, però hem rigut molt (fins a la sacietat) i passat molt be amb estones de furgoneta i arees de servei i quan mires enrere a part de la part musical, es la part humana que queda en la retina.

12. Què és el que us apassiona de la música? Creus que amanseix les feres?
La música amanseix les feres, si, perquè no ens passen coses tant diferents: qui la fa es una manera de treure (medicina molt curativa) com el anar a còrrer o farà puenting o fer cançons i a mes arriba a un oient que el fa sentir el mateix, s’identifica, i el fa veure el vas mig ple encomptes de mig buit, està molt bé. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario