domingo, 19 de mayo de 2019

Entrevistem els grups de FM Sudanell... avui: STEINBOCK

Sudanell (Segrià) celebrarà els dies 7 i 8 de juny de 2019 la IX edició del seu festival:
Festa de la Música de Sudanell (FMS).
Mil colors, tots els estils ...En preparem una de ben grossa amb un cartell extraordinari. Podreu gaudir de la millor música del país i també tindrem teatre, cercavila i altres activitats festives i gastronòmiques (food-trucks)
Per començar divendres 7 de juny, tindrem un gran concert de Jazz amb TONI SOLA QUARTET & CHARMIN MICHELLE que ens presentaran el seu darrer CD Cool People. Seguirem amb un altre plat fort de la nit, ha rebut el Premi Nacional de Cultura aquest 2019, i el Premi Enderrock de la crítica al Millor disc de l’any, sabeu de qui estem parlant oi? Doncs evidentment, de la CLARA PEYA, ens presenta el seu darrer treball Estómac. La nit continuarà amb PAU VALLVÉ que aterra a Sudanell amb el seu Life Vest Under Your Seat, després de passar per les millors sales del país. Seguirem amb ADALA amb el seu missatge conscient i contracultural que, amb un dels
estils musicals més llibertaris de la història recent com és el reggae dels anys 70 i 80, ens presentarà el seu darrer CD
Blank fosk i SENYOR OCA, amb el seu recent treball Cant de Pagès, un dels referents del Rap de la Terra, hip-hop, drum&bass, trap, una aposta per un missatge contundent de crítica social i de cultiu del món intern.Quina nit que ens espera !!!.
Dissabte 8 de juny, començarem amb un concert familiar a migdia amb els ENCARA FAREM SALAT, el públic habitual del Festival ja sap de quin peu calcen! I seguirem amb un bon vermutet on podrem gaudir la música i ballar swing amb els SUGAR PUSH STREET BAND.
La tarda la començarem amb teatre còmic de la mà dels CHAPERTONS i el seu espectacle Rodó, per tots els públics.
Obrirà la segona nit de concerts en JOAN MASDÉU des del cor del Baix Camp, Reus, ens presenta el seu darrer disc "Innocents", I acte seguit donarem pas al cap de cartell, CHICUELO, guanyador del Goya, un dels guitarristes més rellevants del panorama flamenc actual estarà al nostre festival, en format de sextet amb grans músics i amb El Duende al cante, i ens presentarà el seu recent CD Uña y Carne, flamenc-jazz, que ha recorregut els millors auditoris del país i d’Europa , jo de vosaltres no m’ho perdria!!! I com que aquest any la cosa va de premiades tot seguit tindrem el gust de presentar el recent Premi Enderrock de la crítica al Millor disc revelació i aquesta és la SUU, és tant Natural com el seu disc. Per fer-nos ballar fins desgastar les sabates ens venen LA TERRASSETA DE PREIXENS !! que ens mostraran el seu nou directe i ja acabarem la nit i el festival amb rock i dos grups de Lleida : Els STEINBOCK hard-rock, amb el seu primer LP Till The Limit i els MEMENTO MORI, hardcore old school, en català.
El festival és totalment gratuït, encara que hi haurà la opció de taquilla inversa.
Festa de la Música al carrer de Sudanell! Una finestra a la música en viu.
Amants de la música, sou imprescindibles.


Avui... entrevistem a STEINBOCK

1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la vostra motivació?
Tots els membres teníem vocació artística, sigui d’una manera o altra, musical, teatral o de comediant jajaja,  però teníem en comú el Rock’n’Roll, estil que ens ha unit i ens fa viure aquests moments tant bons amb la banda. Vam unir-nos en aquest projecte amb la motivació de disfrutar cada moment que passem junts, cada concert, cada composició. Podríem dir que la motivació es primer que tot sentir-nos realitzats amb la nostra música, fer que arribi al públic i sobretot, passar-ho bé i transmetre aquesta energia a tothom qui ens segueixi.

2. Com es crear el projecte “Steinbock”? Qui formeu d’aquest grup? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
Steinbock va ser format l’any 2013 per Camilo Lladós, cantant i guitarrista des de moment 0. El primer assaig ja vam unir-nos amb el Joanjo a la bateria. Va ser més tard un mig any, quan després de guanyar el Pepe Marín Rock Festival, vam incorporar al Marc Pérez com a guitarra solista. Després d’uns anys de formació, ens va sorgir la necessitat d’incorporar a un baixista, moment en el que va aparèixer el Rafa Rodríguez per incorporar-se a les files d’Steinbock i composar el 1r LP de la banda.
La evolució sempre ha sigut a millor, intentem millorar cada dia en aspectes grupals com individuals, creient amb el projecte i creient en que la millora es sinònim d’èxit en aquest món. Tot va començar de res, i amb el suport de famílies, seguidors entre d’altres, hem arribat a gravar 2 EP’s i aquest nou àlbum que veurà la llum a l’Octubre.

3. Quins mitjans, col·laboradors heu tingut per gravar el disc «Till The Limit»? Com el definirieu?
Till the Limit, l’hem gravat a Nomad Studio de la mà del Xavier Esterri “Terry”, amb qui  sempre em confiat els nostres treballs, des del primer fins l’últim.  I masteritzat a Portland, E.E.U.U. a Audiosiege studios.
Per nosaltres Till the límit, representa l’estil Steinbock, ritmes potents, melodies, canya i moltíssima energia. Així que no podem estar més orgullosos i ens morim de ganes de fer el llançament mundial amb Art Gates Records.

4. Que oferireu a la Festa de la Música de Sudanell? Com veieu aquesta iniciativa cultural?
Oferirem acabar la nit amb més energia que mai, molta canya presentant el nou àlbum en directe. Animem a tothom que hi sigui a que col·labori amb l’escena emergent musical, hem d’apostar pel futur.
La iniciativa cultural, es un exemple per la resta de pobles no sol del Segrià, sinó de Catalunya. Tot el nostre suport a seguir amb aquesta iniciativa per moltíssimes edicions més.

5. Com us veieu  dintre del panorama de la música catalana? Com veieu el panorama musical a la vostra comarca? 
La música catalana es molt rica, hi ha molts estils comercials, que ens sonen a diari a la radio. No es aquest el nostre estil, estem en un ambient alternatiu i underground, per tant em d’anar lluitant per arribar al nostre públic, sigui a Catalunya o a tot Europa... En general, Catalunya es puntera musicalment amb la resta de territori...
Lleida? Espectacular, però ningú, més que com organitzacions com FMS o Makot Rock, aposten per la musica emergent. Realment, podríem tenir molts exponents musicals a nivell Estatal sortits de les nostres terres. Però arriba un moment que sense la implicació de tot un col·lectiu, no s’arriba enlloc.

6. Com definiríeu la vostra música?
Sobretot natural, es el que nosaltres fem i el que sentim, sense més. Evidentment, la definim contundent, dura, ràpida. Amb una paraula? Steinbock.

7. Com us plantegeu es propers concerts? On us podrem veure? 
Evidentment, FMS serà un gran aparador per poder veure’ns. Més enllà, estem traçant una gira important amb la discogràfica que fa uns dies vam anunciar el fixatge, Art Gates. Ara mateix estem treballant amb la promoció de Till the límit.

8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador?
Com a musics, jo crec que qualsevol és especial. Sempre diem, que siguin 2 o siguin 10.000, el concert es fa igual, sigui per qui sigui. Aixi que tots els que em fet els em disfrutat moltíssim.
Com a espectadors, la veritat que sempre ens en anem a grans festivals i grans grups de nivell mundial no? Però es molt important reconèixer la feina que fan les bandes emergents i em vist concerts, de quedar-se amb la boca oberta amb grups de casa o gent que lluita a diari per guanyar-se algo per seguir pagant gasolina de concert a concert...

9. Quines són les vostres influencies musicals? 
Sóm molt polivalents i cada membre d’Steinbock té unes influencies molt diferenciades. Es per això que creiem que aquesta barreja d’estils ha fet crear un estil propi dintre de la banda. Diriem a trets generals que Camilo i Rafa, són els més clàssics i el Marc i Joanjo, més moderns amb el sentit de grups i composicions.
No obstant, no sol escoltem rock. També ens deixem influenciar per altres estils musicals que poden transmetre més que sentit musical.

10. Quina es la teva última descoberta musical emergent?
Billie Elish.

11. Un lloc on us agradaria tocar?
Estadi Olimpic de Barcelona.

12. Que aconsellaries a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical? 
Creure en ells mateixos i estar segurs del que estan fent. Ningú hi creurà al principi. Si no ho fan ells, no arribaran enlloc. I com a més important encara, no deixar-se influenciar i disfrutar des del moment 0 de la seva música. Aquesta es la clau de l’èxit.

13. Què és el que us apassiona de la música?
La llibertat de expressar el que sentim de la manera que nosaltres volem. Moltes vegades la música és la veu que mai podem aixecar per reivindicar segons quins temes. Desconnexió, confiança, alegria, felicitat... hi han molts adjectius per dir que es el que ens apassiona la veritat. ..


1 comentario:

  1. Moltes gràcies Camilo!
    Un plaer que vingueu s Sudanell
    Emergent amb molta força 🤘🏿

    ResponderEliminar