miércoles, 17 de julio de 2019

Entrevistem al grup de Sona9: Pinan450f


1. Com us vau iniciar en el món de la música i quina es o era la teva motivació?
De forma autodidacta, vaig començar a escriure les primeres lletres amb amics, a casa, al parc i diria que els primers assajos els vam fer a Can vies. 
La meva motivació va ser treure la basura de dintre i refrescar altres realitats, que no veia reflexades en las lletres del grup del panorama.

2. Com es crear el vostre projecte?  Qui formeu aquest grup i quins grups havíeu tingut anteriorment? Com ha anat evolucionant al llarg del temps?
El projecte es crea a partir de la necessitat de crear un projecte sense membres fixes i comptant amb diferents col•laboradors. Poc a poc  el projecte evoluciona experimentant més amb música dels nostres països d origen, que son Nigeria i marroc i es van  afexeigen nous membres fixes, que són:
Marçal a la trompeta, percussió i fent de beatmaker, Olushola al baix, percussió i veus, depenent del concert comptem amb dos ballarins d Afrobeat, la Fatu i Javi i quan toquem en format banda, afegim a Marius Alfambra a la guitarra i Octavio a la bateria. I jo a la veu, l’Adnan Fassi.
 Els grups anteriors doncs la llista es llarga, però podriem dir que,Olushola també toca amb la Marga Mbande, jo vaig estar a Azsma amb DJ Jum i Marçal toca amb la FundacióToni Manero també.

3. Quins mitjans, col•laboradors heu tingut per gravar la vostra música? Com us he promocionat com a grup? 
Gravar fins ara hem grabat sempre a l estudi de La Panchita, amb Chalart 58, que per nosaltres es com estar a casa. col•laboradors hem tingut molts, per citar alguns de fixes, Mohamed Soulimane de l Orquetra Àrab de Barrcelona , o l Autentic Home Lludriga son alguns, però qualsevol que no ens conegui si busca una mica als nostres canals, pot coneixer una gran quantitat de musics que col•laboran amb nosaltres des de diferents indrets del món.
La promoció segurament és el nostre punt feble, ens dediquem a fer la musica que volem i en fer bons concerts i videoclips, però la part de la promo, la veritat es que no es gaire on concentrem el nostre interés i ho considerem important, que no es malentengui. Més que res, anem informant a les nostres xarxes del que anem fent i creiem molt encara en el boca orella i en que el directa, es el nostre millor terreny.

4. Que se sent al participar al premi Sona9 i arribar a ser seleccionat?
Doncs la veritat es que estem molt contents, es una experiència que ens està servint molt, i sempre omple que donin reconeixement i suport al que fas.

5. Com us veieu  dintre del panorama de la música catalana? Com es el panorama musical a la vostra comarca?
Dons ens veiem bastant aïllats musicalment parlant, hi ha molts grups amb els que hem anat fent amistat coincidint als escenaris i una escena que ens agrada molt, però veiem que el que fem encara no ho esta fent pràcticament ningú aquí i creiem que en menys de 10 anys, això que fem serà mes comú, esperem que no es trigui tant en arribar, ens agafarà ja algo grans… jejejejej

6. Com definiríeu la vostra música?
  Doncs la veritat es que no barrejem per barrejar, però no crec que ara mateix això tingui una etiqueta, en alguns concerts ens han posat al cartell Afro Rap jajaja, sona divertit. El que si que et puc dir es que barrejem: Afrobeat, Boom Bap, Dancehall, electronica, música arab i afro house i segur que em deixo alguna.

7. Com us plantegeu els propers concerts? On us podrem veure?
El proper concert, com amb les cançons,sempre ha de ser millor que l anterior. La gent que ens ens be a veure sap que cada concert es diferent a l altre, perquè ens agraden molt les jams també i sempre improvitzem perquè ens agrada que la música estigui viva i pasin coses no previstes també.
Doncs per varis llocs, ara a les Festesdel Casc Antic en Barcelona, a Montornes del Valles, a les Festes del Polvorí a Cardedeu, a Arbúcies també. A les xarxes anem actualitzant sempre les dates. 

8. Quin ha sigut el vostre millor concert com a músics i espectador?
El millor no ho se, però el mes important segurament serà el dia que la meva mare pugui venir a veurens.
Com espectador, també et diré un dels mes importants per a mi, el que vaig veure per fi a Public Enemy.

9. Quines són les vostres influencies musicals?
De tot tipus, Jazz,Reggae,Rap,Rai,Afrobeat,Dancehall,Rock,Metal,Dub.

10. Quina es la vostra última descoberta musical emergent?
Shayfeen, del Marroc

11. Si us donegessin carta blanca: a on us agradaria tocar i amb qui compartiríeu escenari?
A Tanger,hi ha Harlem al Carre i en les piramides, amb l Orquestra Àrab de Barcelona,amb Public Enemy ,Cheb Khaled.  Jajaj heu dit carta blanca no ??

12. Que aconsellaríeu a un grup emergent que comença ara amb el seu projecte musical?
Que cregui en el que fa, que la disciplina i constància son imprescindibles i que no tinguin presa en publicar.

13. Què és el que us  apassiona de la música?
La vida que et dona.


No hay comentarios:

Publicar un comentario