martes, 10 de septiembre de 2019

Canta Canalla publica l'àlbum "Revolucions per menuts"


És el segon llançament del quintet valencià de música familiar, Canta Canalla publica l'àlbum "Revolucions per menuts"
Quatre membres del grup s'encarreguen de les veus principals
El disc inclou rock, country, cúmbia i twist, entre d'altres estils
La formació ha comptat amb les col·laboracions de Carles Chiner (Gener), Aitana Ferrer, Borja Penalba i Tonete Puerto

La formació valenciana de música familiar Canta Canalla ha editat aquest dilluns, 9 de setembre, el seu segon treball discogràfic, "Revolucions per menuts", en format digital. Les onze cançons del repertori estan disponibles en plataformes com Bandcamp, Spotify o iTunes.

Després del seu EP de debut, on s'atrevien amb estils com el vals, les ranxeres, el blues, el tango o la rumba, els membres de Canta Canalla han continuat aprofundint en el seu eclecticisme musical. Així, han introduït melodies del folk americà, la cúmbia, el twist i el rock, gènere que té més presència. Tanmateix, la gran novetat de "Revolucions per menuts" és la participació de fins a quatre membres del grup en les veus principals, tasca fins ara reservada a un sol cantant.

En les seues tonades, Canta Canalla convida les criatures a lliurar-se a la bogeria del ritme amb unes coreografies ben especials. A més, fan un cant a l'amistat, intenten despertar la imaginació dels infants i conviden personatges molt particulars. De tota manera, el grup creu en la capacitat de xiquets i xiquetes per escoltar i interpretar les lletres de l'àlbum a la seua manera.

Abans de la publicació del disc, Canta Canalla ja havia posat en circulació dos avançaments: “La colla U” i “Pepeta twist”. El primer tema, un homenatge a la pilota valenciana, és la cançó oficial del llibre homònim de Jaume Monzó i Miguel Ángel Giner Bou, guardonat amb el Premi de Narrativa Enric Lluch dels Premis Ciutat d'Algemesí i publicat per Andana Editorial.

D'altra banda, “Pepeta twist” és una versió de la composició que Rafael Baldoví Nácher (veu), Bernardo Adam Ferrero (teclat) i Pepe Juan Ripoll (baix) van interpretar l'estiu de 1963 als estudis de l'emissora Ràdio Algemesí AJK i que alguns consideren la primera cançó pop gravada en valencià. La interpretació de Canta Canalla es va estrenar el passat 31 de juliol en el programa Territori d’estiu de la ràdio d'À Punt.

Enregistrament, col·laboracions i disseny gràfic
Revolucions per menuts es va enregistrar en diverses sessions celebrades a finals de maig i principis de juliol als Moma Music Estudio de Montcada sota el mestratge de Jorge Pérez i Jacobo Cardells. En les sessions de gravació també hi van participar Carles Chiner, vocalista i guitarrista de Gener, qui va tocar les postisses en “La colla U”; Aitana Ferrer, encarregada de la introducció i dels cors de “Pepeta twist”; Borja Penalba, productor i corista de “La colla U”; i Tonete Puerto, contrabaixista en “A fer la mar”.

Finalment, l'alzirenya Empar Piera (Empargrafia) és l'autora del nou logotip del grup (basat en un dibuix del xiquet Pau Benavent), del disseny del disc i de les il·lustracions que l'acompanyen. En la portada i el llibret hi apareixen totes les persones que van participar en la gravació de l'àlbum (tècnics, col·laboradors, components de la banda, etc.); els protagonistes de les cançons; i els éssers vius que, d'alguna manera, són importants en la vida de Canta Canalla.

La formació
El grup Canta Canalla està format per:
- Edu Marco, veu principal i autor de lletres i música. Escriptor i guanyador de diversos premis literaris, actualment treballa com a llaurador, traductor i poeta.
- Ferran Bataller, qui toca el piano i l'acordió i signa algunes lletres. Ha publicat tres llibres de literatura infantil i ha editat obres de ficció i llibres de text. És assessor lingüístic de la Universitat de València.
- Paco Arroyo, qui s'encarrega de les guitarres i veus, a més d'escriure lletres i música. És sonidista, cantautor i electroluthier. Ha format part de bandes com Lüa, Espinete y Don Pim Punk i Lo Tumbao, i, com a cantautor, en el seu projecte El Jipi del Arroyo i el Sr. Toshiba.
-Carme Laguarda, baix, cors i veu en alguna cançó. Gerent del segell discogràfic Mésdemil fins a la seua desaparició, ara és professora de valencià i francés.
-Javi Vega, bateria i cors. Ha format part de diversos projectes de música, teatre, dansa i circ. Instrumentista en Luzz Vegas i Luna y Panorama de los Insectos, forma part de la Banda del Fele i col·labora amb el Circ Gran Fele des de fa més de 15 anys. També ha treballat amb companyies com Las Reinas Magas, Bramant Teatre, Ornitorrincs o Galitoon.

El grup va nàixer oficialment en 2017, però Edu Marco i Ferran Bataller ja portaven un temps treballant en el projecte. El seu primer EP, de títol homònim, es va gravar als estudis de Bit Beat Boy de Benaguasil en març de 2018 i es va publicar a finals del mes d'abril del mateix any. L'àlbum va ser nominat com a Millor Disc per a Xiquets i Xiquetes en la primera edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana convocats per l'Institut Valencià de Cultura (IVC).

Al llarg de la seua trajectòria, han tingut l'oportunitat de tocar en diverses localitats i comarques valencianes (Vilamarxant, La Pobla del Duc, Pedreguer, La Vall d’Uixó, Xàtiva) i en esdeveniments com la Fira Valenciana de la Música Trovam-Pro Weekend de Castelló, la Fira de les Comarques en la Plaça de Bous de València, la XXII edició del Cant al Ras de Massalfassar, la XXV Nit de Rock d'Albalat dels Sorells, la Gira d'Escola Valenciana i el Cuquet Fest d'Alacant, entre d'altres.


No hay comentarios:

Publicar un comentario