miércoles, 23 de octubre de 2019

Guillem Plana ens presenta "Projecte Astrolabi"


"Projecte Astrolabi" és el nom del primer disc de Guillem Plana, que es va estrenar a totes les botigues digitals el passat 2 de setembre i que també es podrà aconseguir en format vinil.
El disc és una eclèctica oda instrumental a la desmesura del cosmos feta des d'un raconet de món. És un disc conceptual. És un cant a la sensació d'imaginar el que tenim per sobre de cap.
Vivim intentant  ser molt racionals i entendre-ho tot amb els nostres cervells de mamífers espavilats, però en tot moment tenim a sobre una psicodèlia 100% real d'unes dimensions surrealistes, que potser no cal entendre, potser només cal observar i deixar-se meravellar.
Descartats els dogmes religiosos, cau sobre les nostres espatlles entomar aquesta estranya vetitat que ens envolta i la música, en aquest cas, és l'eina escollida per canalitzar-ho, però per sobre de tot és la finalitat i el resultat de plantejar-se totes aquestes qüestions tant inspiradores.
"Projecte Astrolabi" ha estat enregistrat en directe a l'estudi de Fontderola a les mans de Jordi Casadesús durant els dies 7 i 8 de març de 2019. Ha estat mesclat per Paanxi Baadi i masteritzat per Víctor García a Ultramarinos Records.
La banda està formada per: Guillem Plana a les composicions i guitarra, Eloi Escudé als teclats, Isaac Coll al baix i Arnau Altimir a la bateria.
Guillem Plana es un guitarrista i compositor osonenc, que inicia els seus estudis musicals a l'Emvic i cursa el grau superior de música en l'especialitat de guitarra jazz al Taller de Músics de Barcelona.
Com a guitarrista ha interpretat diversos estils en bandes com Funkystep & The Sey Sisters, Guillem Roma & Càmping Band Orquestra, Gorg Trio, The Gramophone Allstars Big Band, Joana Serrat... tocant arreu del territori català i espanyol.
El 2014 edita "Monk Elèctric Band", un disc d'arrenjaments pròpis que és una eclèctica reinterpretació personal de la música de Thelonoius Monk.
Des de la temporada 2018/19 actua regularment a la Jazz Cava de Vic amb Nucli Trio, un trio jazzistic que reinventa mensualment amb diferents convidats per cada sessió.



1 comentario: