sábado, 26 de octubre de 2019

Hakuna Tanaka presenta "Es mucho más"


En paraules de Fernando Madina, cantant de la mítica banda sevillana de rock Reincidentes, sobre Hakuna Tanaka:

Sí. És el quart cognom més nombrós de Japó. Però també és una noia que té el desvergonyiment, l'atreviment, la gosadia o com vulgueu anomenar-lo, de fer un rap i un hip hop oberts a altres estils com feia temps que no escoltava.
És d'Elx (Alacant) i després el seu anterior treball, s'ha envoltat de Javier Abreu (Boikot, Killer Barbies, etc.) com a productor i d'un bon grapat de músics de la zona per emprendre el que va a ser el seu disc-confirmació .
És molt difícil escoltar rap tan barrejat amb rock, amb punk, amb metall, amb tanta naturalitat, el que parla de la més que possible formació rockera de TANAKA. En ella, tots aquests estils es donen la mà sense sonar forçat, flueix d'un costat a un altre amb contundència, sent aquesta versatilitat un dels dos punts clau del seu estil. L'altre són les lletres. Denúncia, reivindicació, consciència del que significa progressar i ser progressista de manera radical. En això entronca molt també amb la poesia social i no en va part de la lletra d'En primera persona és ni més ni menys que de Mario Benedetti. El 17 de maig és el desè aniversari de la mort del poeta uruguaià, que va publicar el 1998 el poema En primera persona primera estrofa de la cançó que ens ocupa i que veurà la llum precisament aquest dia.

"Es mucho más" és una adaptació de Sexu Makina dels euskalduns Negu Gorriak, un cant obertament feminista en clau reggae-rock i estrenat el 8 de març passat, Dia de la Dona Treballadora. Gent d'Obrint Pas, Disidencia, Ktulu, Pellicana, etc., col·laboren per aconseguir que soni a moltíssimes coses que potser no hem vist juntes d'aquesta manera gairebé mai: vents, guitarres elèctriques al servei del rap.
Així que un disc altament recomanable per a amants de l'eclèctic i amb una vitalitat aclaparadora que no deixa indiferent.


No hay comentarios:

Publicar un comentario