viernes, 11 de octubre de 2019

Litus presenta properament nou disc

Foto Iván Matínez Segovia

Valdrà la pena parar esment a Litus, un cantautor extraordinari que el seu disc "Miércoles 14" va passar inadvertit el 2015. Ara, amb l'aval mediàtic de la seva presència en la banda televisiva de Buenafuente, pot aconseguir una rellevància molt més d'acord amb el seu talent" - Fernado Neira (El País) -
En breu tindrem a les nostres mans un nou disc de Litus on les cançons es titulen amb noms i cognoms i en el qual, segons el propi artista: ‘la manera d'avançar o d'innovar no ha consistit a anar cap endavant, sinó a quedar-me quiet i observar que ocorria cap als costats’’
Litus arrenca la seva carrera en solitari amb el seu primer àlbum “Al Sur del Cielo” que va comptar amb 2 candidatures als Premis Goya 2008-2009 (millor cançó i millor música original) pel tema Al sur del cielo de la pel·lícula "Carlitos y el campo de los sueños" (Globomedia, 2008) En 2010 i gairebé de manera simultània llança “Si tiene que llover que nieve” i “Maleta de Pedres” (Disc de rareses en català).
El 2011 va obtenir 2 candidatures en els Premis Enderrock en la categoria de cançó d'autor com a Millor Àlbum i Millor Cançó, i una nominació com a millor disc de l'any per Ràdio 4 (2010). A més, forma part de la banda de Paul Carrack a la guitarra i als cors des de fa 6 anys en les seves gires espanyoles.
En 2011 es va traslladar a Madrid, on va tenir l'oportunitat de crear la nova banda que es va anar afermant en el circuit de sales madrileny, amb la qual va gravar el seu quart disc,"AutoReverse". Després de 70 concerts per Espanya i Veneçuela amb la gira de "Autoreverse" edita el 2015 el seu nou disc "Miércoles 14".
El 2016 comença a tocar i cantar amb la banda del programa d'Andreu Buenafuente "Late Motiv" de Canal 0#. Paral·lelament, compon la música i actua en l'obra de teatre "La puerta de al lado", dirigida per Sergio Peris-Mencheta i protagonitzada per Pablo Chiapella i Sílvia Marsó.
EL 2018 arrenca com a director musical, compositor i actor de l'obra "Lehman Trilogy" de Sergio Peris-Mencheta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario