domingo, 17 de noviembre de 2019

Els candidats als Premis ARC d'enguany


ELS PREMIS ARC, ELS PREMIS DE LA INDÚSTRIA MUSICAL DEL DIRECTE, ANUNCIEN ELS NOMINATS: A L'APARTAT DE MILLORS GIRES, OPTEN A PREMI ARTISTES COM ROSALIA, OQUES GRASSES, JOAN DAUSÀ, ELS CATARRES O JUDIT NEDDERMANN ENTRE D'ALTRES, I A LA SECCIÓ DE MILLORS PROGRAMACIONS HI OPTEN L'AUDITORI DE BARCELONA, LA FESTA MAJOR DE SITGES O EL FESTIVAL CAP ROIG, ENTRE D'ALTRES

ELS GUANYADORS ES DONARAN A CONÈIXER EL 04 DE DESEMBRE EN UN ACTE CONDUÏT PER CRISTINA PUIG (FAQS)

ELS PREMIS ARC GENEREN UN GRAN INTERÈS, JA QUE SÓN ELS PREMIS MUSICALS ON HI PARTICIPA UN VENTALL MÉS AMPLI DE PROFESSIONALS DEL SECTOR. DURANT TOT EL PROCÉS DE SELECCIÓ INTERVENEN ELS MÉS DE 900 PROGRAMADORS DE FESTES I TEATRES DELS AJUNTAMENTS CATALANS, ELS SOCIS D'ARC QUE REPRESENTEN AL 85% DEL SECTOR PROFESSIONAL DE MÀNAGERS, REPRESENTANTS I PROMOTORS DE CATALUNYA, EL GRAN GRUIX DE PROGRAMADORS DE SALES A TRAVÉS DE L'ASACC I ALTRES INSTITUCIONS COM L’INSTITUT RAMON LLULL, CATALAN ARTS O L’ACADÈMIA DE LA MÚSICA CATALANA
Un total de 58 nominats entre produccions i programacions del més destacat de la temporada actual (2019), competiran a la 17a edició dels Premis ARC, que se celebrarà dimecres 4 de desembre.

El valor d’aquests premis rau en el fet que què són escollits per professionals de la indústria musical del directe, formada per mànagers, promotors, programadors de festivals, tècnics municipals de joventut i cultura, programadors de teatres i auditoris i agents de zona de Catalunya. També reben el suport d’altres actius del sector com l’Institut Ramon Llull, Catalan Arts, l’Acadèmia de la Música Catalana o l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya.

Els Premis ARC tenen com a objectiu motivar el reconeixement públic d’aquells àmbits que tenen més relació i projecció amb la feina que fa tot el sector de la música, és a dir, no només la feina creativa, sinó també la indústria, les empreses i els professionals relacionats.

Els Premis ARC, englobats en dos àmbits -premis a les gires dirigits als grups de música i premis a les millors programacions- han esdevingut la cita musical més important de la tardor pels professionals catalans.

Com a l’Anuari de la Música 2019 que edita ARC juntament a l’Enderrock, que va dedicar el tema central a les dones en la indústria de la música, els Premis ARC volen destacar que enguany és una de les edicions amb més presència femenina en algunes categories. Concretament, el percentatge de grups nominats que són dones solistes o grups amb almenys una dona, és d’un 47,4%, un 28,6% més alt que fa cinc anys. I per primera vegada a la història dels Premis ARC hi ha una categoria 100% femenina. El Premi a la Millor Gira Internacional el protagonitzen Bad Gyal, Las Migas, Andrea Motis i Rosalía. Aquests indicadors també es poden traslladar a nivell de indústria: el 42% dels mànagers que tenen artistes nominats aquest 2019 són dones.
ARC, MÉS DE 40 ANYS GESTIONANT MÚSICA EN DIRECTE 

ARC és una de les associacions professionals del sector de la indústria musical amb més antiguitat del país. Amb més de 40 anys d’història, ARC es pot considerar el Col•legi Professional dels mànagers i els promotors, una peça clau per entendre aquest sector. Per aquesta raó hi ha associades més de 60 empreses, que representen un 80% del volum empresarial català.

L'ACTE DE LLIURAMENT DELS PREMIS ARC 2019
Els guardons dels XVII Premis ARC es faran públics i es lliuraran dimecres 4 de desembre a les 20h a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, en un acte que estarà conduït i presentat per la periodista i presentadora del “FAQs” de TV3, Cristina Puig. A l’acte hi assistiran els guanyadors de cada categoria.

El llistat definitiu dels nominats i els guanyadors dels Premis ARC són una mostra representativa, contrastada i de qualitat de les millors iniciatives relacionades amb la indústria de la música del directe de Catalunya. Una fotografia del que ha estat el més destacat del sector de la indústria de la música de la temporada 2019.

NOMINATS PREMIS ARC 2019

- MILLOR GIRA D'ARTISTA O GRUP PER SALES DE CATALUNYA 
LÁGRIMAS DE SANGRE
OBESES
PAU VALLVÉ
PAVVLA 

- MILLOR GIRA D'ARTISTA O GRUP PER TEATRES I AUDITORIS DE CATALUNYA 
CLARA PEYA
JOAN DAUSÀ 
JUDIT NEDDERMANN
LOVE OF LESBIAN

- MILLOR GIRA DE GRUPS DE VERSIONES O TRIBUTS PER FESTES MAJORS DELS AJUNTAMENTS 
BANDA NEON
ORQUESTRA DIVERSIONES
SIXTUS
TAPEO SOUND SYSTEM

- MILLOR GIRA D'ARTISTA O GRUP AMB TEMES PROPIS PER FESTES MAJORS DELS AJUNTAMENTS
BUHOS
DOCTOR PRATS
ELS CATARRES
ROBA ESTESA

- MILLOR GIRA D'ORQUESTRES O GRUPS DE BALL PER FESTES MAJORS DELS AJUNTAMENTS
LA MARAVELLA
ORQUESTRA SELVATANA 
ORQUESTRA VENUS
SWING LATINO 

- MILLOR GIRA D'ARTISTA O GRUP PER FESTIVALS
ALFRED GARCIA
ELS PETS
OQUES GRASSES
ZOO

- MILLOR GIRA D'ARTISTA O GRUP ADAPTADA A PÚBLIC INFANTIL O FAMILIAR
DÀMARIS GELABERT
EL POT PETIT
REGGAE PER XICS
XIULA 

- MILLOR GIRA INTERNACIONAL D'ARTISTA O GRUP CATALÀ 
ANDREA MOTIS
BAD GYAL
LAS MIGAS
ROSALÍA 
MILLOR ARTISTA O GRUP REVELACIÓ
KIDS FROM MARS 
LILDAMI
MAGALÍ SARE
MARÍA JOSÉ LLERGO
MIKI NÚÑEZ
TRIBADE

- MILLOR PROGRAMACIÓ DE TEATRE O AUDITORI
L'AUDITORI DE BARCELONA
TEATRE AUDITORI DE GRANOLLERS
TEATRE AUDITORI DE SANT CUGAT
TEATRE DE BESCANÓ

- MILLOR PROGRAMACIÓ D'ESPAI MUSICAL / SALA DE CONCERTS
CAFÈ DEL TEATRE (LLEIDA)
SALA CLAP (MATARÓ)
SALA SIDECAR (BARCELONA)
SALA STROIKA (MANRESA)

- MILLOR PROGRAMACIÓ DE FESTA MAJOR
BARRAQUES DE SITGES
FESTA MAJOR DE BLANCS I BLAUS (GRANOLLERS)
FESTES DEL TURA D’OLOT
LES SANTES DE MATARÓ 

- MILLOR PROGRAMACIÓ DE FESTIVAL
CANET ROCK
CAP ROIG FESTIVAL
ROCKFEST
SONAR 

- MILLOR MITJÀ DE COMUNICACIÓ O PROGRAMACIÓ MUSICAL
ADOLESCENTS.CAT/ICAT
ELS 40
"FAQ'S" DE TV3
SECCIÓ DE CULTURA DE L'AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES

- PREMI TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL
Aquest guardó especial es farà públic el dia de la gala.


No hay comentarios:

Publicar un comentario