sábado, 30 de noviembre de 2019

Mareta Bufona ens presenta nou disc "L'Amic Mecànic"


Mareta Bufona publiquen disc de nou per primer cop. Els vilanovins han tingut la santa barra de passar-se tot un any per gravar el seu segon disc ‘L’amic mecànic’ (Bones Festes, 2019).
Segons ells no ha estat culpa de la mandra, sinó de l’inconformisme de voler-ho fer encara millor (i de trobar estones lliures!). El nourepertori compta amb 10 noves cançons cuinades amb el seu producte estrella: el pop a la bruta. Un powerpop de guitarres de proximitat sense intermediaris, de l’ampli a la taula. Abans de la publicació de ‘L’amic mecànic’ els quartet ja va donar senyals de vida amb dos senzills: l’elegant i solemne ‘La taula d’en Bernat’ i el taral·lejable i potent ‘Tot bé’. Dues ecografies reveladores del que han acabat parint. En els clots d’aquest vinil hi sonen tonades de rock alternatiu ‘norantero’ com la inicial ‘Tancat per mancances’, la vitalista ‘Menjar d’hospital’ o la crua i contundent ‘El reincident. A moments, l’energia del disc es condensa en forma de balada com a ‘Tothom espera’, que es pregunta què hi ha més enllà de la vida i més cap aquí de la mort. Però com el seu títol indica, el denominador comú d’aquesta obra és el cant joiós a l’amistat: l’única certesa on aferrar-se quan es ronda la trentena. I per mostra un hitet com ‘Algú que m’aguanti el front’: entre l’AOR i el rock d’estadi, d’estadi municipal.
L’àlbum ha estat produït pel músic i tertulià Vidal Soler (Els Pets, Joana Serrat, etc.) i gravat sota l’atenta oïda de Joel Condal. A l’equip titular també hi ha jugat en Victor Garcia al màstering.
El segon àlbum de la banda revelació de Baix a mar arriba dos anys després de la bona acollida del seu debut ‘Vine al camp’ (Bones Festes, 2017) considerat per la revista ‘Mondo Sonoro’ un dels millors disc en català del 2017. Després de tombar pel país -i més enllà- amb la seva particular ‘Gira
Ciàtica’, la banda ja carrega de nou la furgoneta de guitarres, amplis i entrepans per repartir el seu nou cançoner a domicili. Deixeu llesta la ratafia al balcó, que de ben segur una nit d’aquestes passaran ben a prop de casa vostra.


No hay comentarios:

Publicar un comentario