viernes, 17 de enero de 2020

Hirahi Afonso ens presenta el seu primer disc "Memento"


Hirahi Afonso presentarà el seu primer disc "Memento" a l'Hangar de Barcelona
Serà el 24 de gener, una gran ocasió per escoltar i veure en directe Hirahi Afonso, timplista i guitarrista Canari, que ha fet aquest disc de culte on hi ha convidat artistes de la talla de Silvia Pérez Cruz i Judit Neddermann.

"Memento" (Satélite K, 2019) es centra en les composicions d’aquest jove músic canari afincat a Barcelona. Acompanyat per dos grans com són Pau Figueres (guitarres) i Daniel Farran (percussions), en conjunt conviden a trobar-se amb un ventall d’estils musicals interpretats amb el timple canari, instrument de cordes tradicional. Aquesta aliança perfecta conforma un grandiloqüent espectacle de sonoritats que traslladen la passió per la música a la màxima categoria. 

"Memento" és una paraula llatina que significa records. L’àlbum, produït pel mateix Hirahi Afonso, recull les seves composicions, totes elles característiques per tenir un estil propi. Conformant un conjunt de temes d’índole diferent, reflecteixen les vivències del propi músic al llarg de la seva vida...
Nascut a Gran Canaria, timplista i guitarrista, s’implica en l’instrument tradicional des de molt jove. Estudia el timple com a instrument encara en fase de desenvolupament, per això està immers en l’estudi de la transcripció i la composició. També apassionat guitarrista, fet que li aporta una visió tècnica més amplia i un altre punt de vista a l’hora de desenvolupar un llenguatge propi amb el timple. En la seva carrera professional ha participat en projectes com “Romántico”, “Estación Lisboa” i “Jallos” amb Olga Cerpa i el destacat grup canari Mestisay. Amb ells ha realitzat gires internacionals per Àsia, Sud-amèrica i Estats Units, a més de concerts per la geografia canària i peninsular. També ha col·laborat amb artistes amb renom com Omara Portuondo, Eva Ayllón, Ricardo Ribeiro, Albita Rodríguez, José Manuel Neto, José Antonio Ramos, Domingo Rodríguez Oramas “El Colorao”, Luis Morera, Carlos Oramas, Totoyo Millares, entre altres. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario