sábado, 15 de febrero de 2020

Mama Pool, la banda que fa rock and roll sense guitarres



Mama Pool | Fotografia de Víctor Parreño
Barcelona, ​​13 de febrer


Mama Pool, la banda que fa rock and roll sense guitarres
Com sonaria Rage Against the Machine sense guitarres? Costa imaginar una banda de rock sense aquest instrument. Doncs així és Mama Pool.
El pianista Gilles Estoppey, natural de Suïssa, va arribar a Barcelona el 2011 amb la intenció de formar un grup que sonés tan elèctric com Audioslave però tan elegant com Sunk Anansie. I tot això amb el seu teclat com a protagonista. Després del seu àlbum debut Here (Temps Record, 2015), va canviar la formació de la banda fa quatre anys. Ara Mama Pool són Johanna Zohler (veu), Miguel Arce (baix elèctric), Pau Zañartu (bateria) i el mateix Gilles Estoppey (teclats).

Amb els nous components Mama Pool ha publicat a finals de 2019 l'EP Turn !, que estan actualment presentant en sales i festivals. Propera parada: Sidecar (Barcelona), el 5 de març. Les cançons del seu nou treball són nostàlgiques però vitals. Per Estoppey l'enyorança significa un dia plujós a Amsterdam escoltant rock and roll per fugir de tot, fins i tot de l'amor.

En Turn! la intenció de Mama Pool és combinar textures que a priori no tenen molt en comú. Així és que en un mateix tema poden escoltar riffs rockers salvatges amb suaus pads i fins i tot un piano acústic. En definitiva: En el nou EP de Mama Pool podem escoltar elements sonors contradictoris però perfectament interconnectats que es fusionen amb lletres per moments reivindicatives, per moments romàntiques.

Gilles Estoppey va néixer amb un piano sota el braç. Va començar la seva formació en piano clàssic als cinc anys. Però en la seva adolescència es va anar decantant per la improvisació, preferència que culminaria en la seva decisió d'anar-se'n a viure a Amsterdam amb 22 anys per estudiar piano jazz. D'aquelles ja havia experimentat la seva epifania: els seus amics escoltaven punk i rock, sons que ell detestava, fins que un dia un d'ells el va descobrir a Rage Against The Machine. Aquest dia ho va saber. "Vaig descobrir que es poden fer autèntiques meravelles des del heavy metal, i jo volia fer-les", reflexiona.

Després d'aquesta revelació, Estoppey perseguia una sonoritat molt particular: l'estrèpit electritzant i vívid d'una guitarra tocant rock and roll aconseguit a través de les tecles del seu piano. Un repte difícil, però no impossible. "Aconseguir que la meva música sonés a guitarres sense que estiguessin en cap fase ha estat una recerca incansable des de fa anys", explica el músic suís.

A Barcelona forma la banda Mama Pool amb la intenció de tornar a les arrels de l'rock alternatiu que va escoltar en la seva adolescència. També vol distanciar-se de la música comercial i sobreproducida que s'escolta ara. Afirma orgullós: "Amb Mama Pool el que veus és el que hi ha. No hi ha loops, ni música pregravada, no hi ha metrònom, no hi ha trucs ". Després d'un primer acostament amb Here, en Turn! el músic es mostra per fi satisfet: "Estic aproximant cada vegada més a el so que volia tenir i sento que per fi estic molt a prop de trobar el que estava buscant", afegeix Estoppey.


No hay comentarios:

Publicar un comentario