martes, 25 de febrero de 2020

Tres ens presenten "Casa nova"


Tres és un duet format per David Morlà i Jordi Suñé que es va estrenar l’any 2015 amb el disc “La sal de la mar”Tres torna ara amb un nou disc sota el braç, barreja de cançó d’autor i sons elèctrics de grup de rock. El duet de Torredembarra ha triat al músic Joan Rubinat com a productor i guitarrista d’aquest nou treball. Per enregistrar aquest disc s’ha completat el grup amb els músics Gerard Mallorquí (bateria) i Joseba Loinaz (teclats). A més, han estat diversos els col·laboradors que han participat en algunes de les cançons: Gerard Torres (acordió diatònic), Sergi Clofent (violí), Joan Reig (veu), Coral Xaloc (veus), Josué García (trompeta) i Josep Maria Orellana (trombó).

“Casa nova” és un disc amb deu cançons curtes, senzilles, boniques, amb tornades enganxoses
cantades a veus tal i com els agraden. “Casa nova” manté la línia del primer treball, definit com a “pop d’autor”. Tres ha cercat un so despullat, íntim, força acústic, proper al folk americà, cosa que els ha permès explicar deu petits universos i cantar deu lletres de manera propera.
És un treball que sona a pop però que té un polsim d’arrel (Goigs a Santa Rosalia), una dosi de poesia
(Dolors Miquel, Miquel Martí i Pol), unes branquetes de solidaritat (Com podem parlar de llibertat?), unes pinzellades de surrealisme (Al país dels segons) i una mica d’olor a mar (Caixes de peix).

"Casa nova” explica diversos aspectes que identifquen al grup i que el públic reconeixerà fàcilment. Hi ha poesies, hi ha reivindicació, hi ha Mediterrani, hi ha energia positiva.
Han passat quatre anys des del primer disc i el grup ha pogut cuinar les coses a poc a poc. Fins que no
han tingut les deu cançons que volien no s’han plantejat tornar a l’estudi. L’enregistrament del disc ha
comptat amb el suport d’una campanya de micromecenatge realitzada a través de la plataforma digital

Un disc enèrgic, potent amb lletres de la terra, que no et deixaran indiferent. Si escoltes: "Caixes de peix", "Cert", "Brindis", "Al país dels segons", "Casa nova" (amb Joan Reig), "Com podem parlar de llibertat?", "Al descobert", "Arle", "Futuribles catalans" i "Goigs a Santa Rosalia"et portaran records i avivaran les arrels de la nostra terra i la nostra gent i la nostra història quotidiana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario