lunes, 27 de julio de 2020

Kaiser Franz Josef llancen "III" el seu nou disc


Amb el seu últim disc, Kaiser Franz Josef van complir la promesa de "Make Rock Great Again". El trio de Viena ha provat la seva innovadora excel·lència tant en el gènere de l'rock com els seus concerts en directe, portant-los a aconseguir una reputació internacional, encara que no dormen a la palla tot i això, fins i tot planegen posar el llistó més alt amb el seu nou disc "III".

En un temps rècord, el trio fundat el 2010, van aconseguir sobresortir en l'escena rock europea amb els seus propis concerts, la majoria de vegades acabant com una completa piconadora i obrint per bandes com AC / DC i Billy Idol s'han guanyat el respecte d'unes veritables llegendes de el rock.

Durant els seus concerts, obrint per a grups com Airbourne i The BossHoss oa Download Festival, Wacken Open Air, Rock am Ring i Rock im Park han captivat i emocionat tant a les masses, que els escenaris tremolaven. En els dos últims anys, han tingut trobades memorables des que van entrar en la bombolla de el Rock N Roll, com descriu el frontman i guitarrista Sham "En un festival, el guitarrista de Foo Fighters, Pat Snear, ens va portar a l'backstage. A l'sembla, va confondre al nostre baixista Pete amb el seu company de banda Taylor Hawkins i estava totalment entusiasmat amb la similitud entre els dos, no podia entendre-ho. Després, quan es va calmar una mica, vam començar a parlar i ens va preguntar com ens dèiem i després ens va dir, de sobte, que estava llegint un llibre sobre l'emperador Franz Josef. Una història totalment estranya ... "

Després de 2 anys sense parar de girar, els dos vegades guanyadors de l'Amadeus Award es van tornar a ajuntar a mitjan 2019 per treballar en el tercer àlbum. El trio ja va llançar un primer avançament, el single "Dive", que va sortir al març.

Els dos primers discos de la banda els van produir ells mateixos en el seu propi local d'assaig, però aquest cop, el cantant / guitarrista Sham, el bateria Tom i el baixista Pete van aconseguir, per gravar el seu tercer disc, treballar amb l'icònic productor, nominat a un Grammy, Tom Dalgety (Pixies, Rammstein, Royal Blood, Ghost)! en els llegendaris Rockfield Studios a Gal·les a principis d'l'estiu de 2019.

"Durant la composició, vam estar amb Tom a Viena per fer la pre-producció al nostre estudi", continua Sham. "De seguida vam congeniar i estàvem en la mateixa ona quan es tractava sobre les idees per al nou àlbum. Li vam recollir a l'aeroport i immediatament vam començar a treballar ".

Després d'acabar la pre-producció, la banda va viatjar fins a UK per, durant 8 setmanes, gravar en els mítics Rockfield Studios de Tom Dalgety. Des de Viena a Wales van viatjar en un petit mini-bus, una aventura a la carretera de 1800 km a través de 6 països en menys de 40 hores, això és "Rock N`Roll! "A prop de l'migdia, arribem a algun lloc al mig del no res, completament suats i cansats", recorda Sham. "L'estudi estava situat en una granja rural amb diverses cases de convidats. Imaginar la quantitat de llegendes que havien gravat allà i el que aquestes parets han escoltat, et posa la pell de gallina. Black Sabbath, Iggy Pop, Rush, Motörhead ... vaig estar a l'habitació on va dormir Freddy Mercury i fins i tot en l'estudi encara pots escoltar el piano de 'Bohemian Rhapsody'! originalment, volíem incloure una part de piano en una de les nostres cançons, segons progressés el tema, però ens vam adonar que no encaixava ".

Un toc d'història del rock, que ha deixat empremtes clares fins i tot sense l'ús d'un piano. Amb "III", Kaiser Franz Josef es presenten més poderosos, enèrgics i multifacètics que mai, ja demostrat en el seu primer single "Dive", riffs progressius de guitarra, un batec directe i una tornada electritzant. Amb les peculiars veus de Sham, ell parla d'un tema que ningú pot ignorar. "La cançó tracta bàsicament d'un profund sentiment de vergonya", diu el cantant. "Al meu entendre, no mereixem estar aquí i fer tot el que està succeint a tot el món en aquest moment. Ens comportem de manera irrespectuosa amb aquest planeta, amb altres éssers vius i, per descomptat, amb nosaltres mateixos. Cada un de nosaltres contribueix a la seva manera, a la destrucció d'aquest ecosistema. Tota persona responsable ha de pensar si vol ser part de el problema o part de la solució ".

Un tema que no podria ser més rellevant, la cançó enganxosa, "All In My Head", Kaiser Franz Josef parla sobre la manera com els trastorns mentals només empitjoren en temps com aquests. "Sempre hem escrit sobre el que ens mou. Aquest cop, moltes coses es van crear inconscientment i després van passar per diversos filtres interns. Parlem sobre el món i la forma en què ho veiem, sobre l'estat de les coses i com és aquest planeta fora de si de moltes maneres. La peça va ser inspirada per una persona de la meva cercle d'amistat amb qui sóc molt proper. Vaig tractar de posar-me en un estat d'esquizofrènia ".

Per contra, la seva música es torna extremadament meravellosa amb el single "Epitaph", on Kaiser Franz Josef aborda el tema de les relacions tòxiques. "Es tracta d'aquest tipus de persona molt particular ... la vídua negra narcisista, que s'apodera del tot de la teva vida i et manipula com una titella sense que te n'adonis. No pots guanyar una baralla amb ells",

Al costat de les cançons típiques de KFJ com "Strip My Soul" i "Otherside", Kaiser Franz Josef ens mostra una banda diferent de la seva música amb cançons de somni com "Overdue" o himnes emotius de mig temps com "Rings To The Bone" .

KFJ va aconseguir que Seasick Steve col·laborés com a vocalista i guitarrista en la cançó "Cactus". "És simplement una llegenda viva i estem totalment agraïts de tenir-lo al disc com una col·laboració internacional", diu Sham. "Definitivament li dóna aquest cert mojo a 'Cactus'. Aquest tipus és tan real !!. Crec que viu en un petit poble en algun lloc d'Anglaterra. Vam haver de enviar-li les pistes gravades per missatgeria a la manera antiga; enviar els seus enregistraments de nou a la cinta de cassette, per la qual cosa Tom Dalgety va haver de convertir-les novament en Rockfield Studio i després barrejar-les. El treball en aquest àlbum va ser un viatge boig ple de grans històries que sens dubte comptarem als nostres néts. Estem increïblement orgullosos d'aquest disc . I pots escoltar-lo ".


Club Tour 2020:

2020.06.09 - Pitcher in Düsseldorf, DE

2020.07.09 - Nachtleben in Frankfurt, DE

2020.09.09 - Indra Club 64 in Hamburg, DE

2020.09.11 - Helios 37 in Köln, DE

2020.09.12 - Beatpol in Dresden, DE

2020.09.14 - Backstage Club in München, DE

2020.09.17 - Luxor Live in Arnhem, NL

2020.09.18 - Q-Factory in Amsterdam, NL

2020.09.23 - B72 in Wien, AT


No hay comentarios:

Publicar un comentario