jueves, 16 de julio de 2020

XVI edició FESTIVAL PER AMOR A L’HART. FESTIVAL D’ARTS DE CARRER de L’HOSPITALET DE LLOBREGAT


Descripción: cid:image023.jpg@01D658FC.D4E81230



XVI edició FESTIVAL PER AMOR A L’HART
FESTIVAL D’ARTS DE CARRER de L’HOSPITALET DE LLOBREGAT
NOVES DATES I UBICACIÓ: 17, 18 i 19 de Setembre de 2020 al Parc de la Remunta

Els dies 17, 18 i 19 de setembre arriba una edició súper especial de Per Amor a l’Hart, Festival d’arts de carrer de l’Hospitalet de Llobregat. Una data imprescindible a l’agenda cultural de la nostra Ciutat i de les arts escèniques de carrer a Catalunya, referent en el món de la dansa contemporània i urbana i del circ.

Edició súper especial, doncs degut a la pandèmia del coronavirus i l’estat d’alarma que va decretar el Govern Central a mitjans de març, ha provocat el canvi de dates del PALH (Per Amor a l’Hart) a mitjans de setembre. Recordem que el Festival es realitza normalment, i esperem que així sigui l’any vinent, el primer cap de setmana de juliol (de dijous, a dissabte).

Aquest fet ha suposat un enorme esforç per Bipol.art, associació organitzadora de l’esdeveniment, tant a l’hora de la contractació de les companyies com convèncer a l’administració per no fer-lo desaparèixer de l’agenda cultural de la Ciutat i del país.

Les mesures de seguretat i higiene, provocades per evitar la propagació de la malaltia covid-19, seran excepcionals i compliran els protocols establerts per l’administració corresponent. Es complirà amb els requisits bàsics de: neteja de mans, distanciament social i ús obligatori de la mascareta. Es comptarà amb tots els mitjans i equips de neteja corresponents per desinfectar tant l’espai escènic com l'espai que ocupa el públic. Cal destacar que l’aforament dels espectacles serà limitat sota demanda d’entrades gratuïtes a través de la web del festival http://festivalperamoralhart.com/ . Les entrades gratuïtes estaran disponibles a partir del 20 de juliol.

El Festival Per Amor a l’Hart tornarà a ser l’epicentre cultural de la Ciutat, on la dansa, el circ i la música en viu, tornaran a omplir l’espai públic amb la seva energia, vitalitat, virtuosisme i essència. No s’ha volgut deixar passar l’oportunitat d’acostar al públic noves propostes escèniques, noves sensacions vitals i sentiments positius per descobrir. 

Bipol.art vol, i ho demostra amb fets, donar suport a la cultura de proximitat, tant pels espectadors experts com pels novells, als artistes i les seves creacions, en definitiva a la CULTURA, un dels sectors més afectats econòmicament per aquesta nova normalitat o represa.

Un altre aspecte a destacar, també fonamental, és el canvi d’ubicació del Festival. Aquesta edició es traslladarà al Parc de la Remunta, un espai nou, ple de noves possibilitats i nous reptes. Un espai, on el públic s’ha d’apropar expressament per gaudir dels espectacles, i que dóna perspectives de futur al mateix temps que es recupera un parc públic on abans hi havia una instal.lació de caràcter militar. Així doncs, el festival surt del centre de la Ciutat, després de XV edicions, amb un públic consolidat i fidel, per trobar un emplaçament on crear una atmosfera més adient pel desenvolupament de l’activitat i poder continuar la tasca de suport a les arts escèniques de carrer durant unes quantes ediciones més.

Per Amor a L’Hart arriba a la seva XVI edició amb l’objectiu de continuar oferint una proposta artística d'arts escèniques avantguardista i de qualitat, on es podrà gaudir de les actuacions  d’artistes del país, llenguatges innovadors i propostes més consolidades.

El festival Per Amor a L’Hart compta amb el suport de l'Àrea d'Innovació i Cultura de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, i del seu Districte Cultural, així també amb col.laboració de l’Oficina de Suport a les Iniciatives Culturals (OSIC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i és un projecte que Bipol·art va iniciar amb un objectiu clar: retornar la cultura als seus orígens i a qui realment li pertany: el públic, la gent, les persones. Amb el suport de tots i totes ha estat possible anar recuperant, poc a poc, pam a pam, somriure a somriure, aplaudiment rere aplaudiment, un trosset més dels carrers de L’Hospitalet per sembrar els mateixos d'art, d’il.lusió, de cultura, però aquesta tasca no s’atura aquí, s’ha d’anar més enllà...

Art, cultura i espai públic són elements imprescindibles per a la transformació social, el compromís ciutadà, l'educació, la participació activa, la igualtat efectiva, el respecte mutu, la inclusió, el diàleg… valors, tots ells, que ens enriqueixen com a persones i han de sostenir els pilars de la nostra societat. Des de Per Amor a L’Hart, ens mou la il·lusió de continuar generant cultura a L’Hospitalet, lluitant per la consolidació d'aquests valors.

Aquests anys el projecte ha anat creixent i madurant, fins a convertir-se en un festival sostenible i referent a l’agenda cultural del país. I el més important, ho ha fet de la mà de la gent de L’Hospitalet, que ha brindat sempre el seu suport amb la seva assistència massiva al Festival.

D’altra banda, totes les activitats del PALH es desenvolupen íntegrament a l’Hospitalet de Llobregat, aixì també el PALH Festival. L’Hospitalet és la segona ciutat amb més població de Catalunya amb 261.000 habitants. Des de l’administració local s’ha anat incrementant l’oferta cultural de la Ciutat a mida que s’ha detectat un interès per part de la seva població. El Districte Cultural, projecte que engega l’Ajuntament l’any 2015, i que vol que la cultura sigui un element de transformació i una aposta pel creixement de la Ciutat. L’espai urbà esdevé un espai d’experimentació i innovació i la cultura és un dels elements promotors i protagonistes, amb les arts, el coneixement i la creativitat com a eixos principals. “La cultura com a creació i font de riquesa i coneixement” www.lhdistricitecultural.cat

Els objectius del projecte són la regeneració cultural a l’Hospitalet i consta amb dos eixos bàsics d’actuació:

1. Fer de mediador per què projectes culturals de qualitat s’instalin al Districte.

2. Organitzar activitats de dinamització a la zona.

Davant aquesta situació, Bipol.art, des del Festival PALH, PALH Primavera, El Circ d’Hivern i la resta de programacions vol col·laborar en el desenvolupament del Districte Cultural, consolidant el seu paper com a generador de cultura i potenciant la seva activitat com a motor de la política cultural de la ciutat.

Podem afirmar que aquest és un any de transició en el que ens agradaria que fos una revolució cultural de l’Hospitalet.


DANSA, CIRC I MÚSICA A LA PROGRAMACIÓ DE LA XVI EDICIÓ DEL FESTIVAL PER AMOR A L’HART 

Una proposta diferent, diversa i de qualitat, que permetrà als ciutadans i ciutadanes viure a peu de carrer  la vitalitat i l’emergència de la creació contemporània en les arts escèniques. Les companyies que es presenten en aquesta edició del festival, són companyies de renom nacional i de l’estat. Companyies consolidades al panorama de les arts escèniques de carrer i de caràcter local. 16 anys donant suport a la creativitat donant valor a les trajectòries artístiques consolidades i potenciant la creació artística i contemporània.


CIRC DE JOCS I ROLLING VIBES COLLECTIVE (Animáció i Música)
CIRC DE JOCS: BUSQUEM PALLASSOS

Necessitem renovar les energies! Volem Carnaval tot l'any!

La terra es va omplint de gent enfadada i amb l'aire contaminada.

Si els grans no juguen i no ens ensenyen a fer el pallasso el canvi climàtic farà petar aquesta olla que bull.

Preparades per transformar-vos.

Encara ho podem solucionar gràcies als poders dels Supers Cleanings Clowns i el seu Clown Power!

Benvingudes a la gran carregada de piles per viure més feliçes, lliures i sabent cuidar-nos millor.

Només calia saber on estava el vostre chi i cantar com a Holligans per despertar el Pirata Canalla que portem a  dins amb conciència, respecte i salut.


Rolling Vibes Collective és un espectacle musical que és sinònim de festa esbojarrada. Rolling Vibes Collective no és només música en directe, interactuen i animen. No paren quiets amb la seva simpatia i humor juguen amb el públic.

Percussió, saxo tenor, trompeta,guitarra, baix… i tot el que es posi per davant. Col.lectiu musical de gran qualitat i que toquen tots els pals… mai millor dit.


KIKO LÓPEZ “WIW BAK” (dansa)
Submergit en el temps, l'intèrpret es troba en un espai on ja no es sent identificat amb tot el que l'envolta o tot allò que forma part. Com escapament de la seva realitat, crea el seu propi Alter-Ego.
Ballarí i coreògraf valencià resident a Barcelona. Ell és el director i coreògraf de la companyia Nouvas (Espanya). La seva formació es basa en Hip-hop, Dansa contemporània, Danses Tribals i Modern Jazz a les acadèmies de prestigi com Alvin Aile i American Dance Theater, Debbie Reynolds Studio, Broadway Dance Center NY, Company & Company, Deltebre Dance entre d’altres. Va ser premiat amb els seus treballs personals en "The Best On Spain" i "Certamen de Danza Burgos - New York" amb la peça "Djama". També va ser guanyador del programa televisiu "Tú sí que vales" al costat la companyia Kulbik Dance Company. Imparteix Workshops de dansa urbana i contemporània per països com Brasil, Itàlia, Irlanda, Rússia, Cuba, Grècia, Portugal, França i Espanya. Treballs que destaca en la seva carrera és al costat les companyies Physical Momentum (Mèxic), Lali Ayguadé, Kulbik Dance Company, entre d'altres.


CIA. IN-MOTUS “EL.LA” (dansa)
Partint de la figura de la geisha, EL-LA analitza diferents facetes en les quals la societat masculina ha etiquetat a l'energia femenina. Les ballarines i el coreògraf visualitzen els rols tradicionalment assignats, explorant així llocs diferents dels impostos.
El moviment i el cant seran les eines que aquestes ballarines faran servir per visualitzar a al públic en quins papers tendim a col·locar-les i quina és la imatge que tenim del que ha de ser el femení.

PENÉLOPE Y AQUILES. “El senyor de les Baldufes” (Circ)
Refinat, Radiant, altisonant.

El Senyor de les Baldufas ve des de llocs desconeguts per a capturar-nos el seu misteri i presentar-nos l'univers baldufesco que ha creat, on cada baldufa, trompo, torotola i toupie, engendra una vida pròpia manifestant un món únic i delirant.

Muntat en el seu tricicarro, viatja pel globus gairebé sense descans, on transporta la totalitat d'aquest cosmos que manipula amb virtuosisme i encant.

El Senyor de les Baldufas ens mostra un petit gran Circ de Baldufes, on l'espectacle destaca per la qualitat dels seus "artistes".

LAS COSSAS NOSTRAS (Animació) I BANDACETAMOL Brass Band (Música)
Mia Mine i Mr. Vita són gàngsters, víctimes de la moda italiana i us conviden a entrar en el seu món absurd i extravagant... Us donen la benvinguda a la família!!!
Un món ple de laca pel cabell, or fals i pell de serp, l'espectacle arriba al públic de totes les edats. I la pregunta és, com aquesta parella superarà els desastres, convertint-los en triomfs i proeses, perquè tots gaudeixin de moment...
Una barreja de comèdia física, teatre, clown i circ, aquest duo dinàmic de gàngster amb un alt nivell tècnic, us delectaran amb un espectacle on tot és possible.
Las Cossas Nostra és la companyia dels artistes Amelia Cadwallader i Kiki Vita amb seu a Barcelona, ​​junts estan en un constant procés de creació de teatre de carrer, teatre físic, comèdia, circ i clown.
Amb anys d'experiència tant en teatre de carrer i escena, durant els últims 10 anys han estat en gira mundial amb els seus espectacles de teatre de carrer i han actuat en innombrables esdeveniments i festivals com ara Glastonbury Music Festival (UK), Edinburgh Fringe Festival (UK), The Canadian National Exhibition, The Tasmanian Circus Festival and Christchurch World Buskers Festival (NZ).
Habituals en l'escena cabaretera de Barcelona, ​​on a més de produir, presentar i actuar en esdeveniments com ara Cabaret El Otto, Cabaret de Cent, Bon Vaudeville i festes d'empreses, són els fundadors i creadors de Xarxa Velvet - una petita carpa de circ de estil'pop up`.

BANDACETAMOL Brass Band és una banda itinerant centrada en versions de temes actuals amb un ampli recorregut en festivals i concursos.

Es declaren com un remei d'alleujament simptomàtic de la sensació de rutina lleu o moderada, aportant música, festivitat i diversió per la teva ànima i el teu cos. Totalment recomanable per a tots els públics!

AGNÉS SALA & HÉCTOR PLAZA “Blue Monday” (dansa)
Blue Monday ens parla sobre les relacions humanes, la necessitat i la dependència de l'ésser humà cap a ella; i sobre la urgència de sostenir els altres gairebé sense sostenir-nos a nosaltres mateixos.

Intimitat, simbiosi, dependència i transformació són algunes de les paraules que defineixen Blue Monday.

Aquesta peça, tercera creació del duet Agnés Sales & Héctor Plaza, va ser desenvolupada durant el projecte laboratori "Back To The Lab", impulsat pel festival Breakin 'Convention realitzat en el teatre Sadler' s Wells de Londres.

CIA. NUOVAS “DJAMA” (dansa)
Sobre una canya. Elevats al capdamunt. Observant des d'una altra perspectiva. I baixar a l'arrel amb l'actitud d'enfrontar a la por i la diferència entre individus. Djama explora la recerca de la connexió i alça la veu a l'escolta en comunitat ".

LALI AYGUADÉ “UNDERNEATH” (dansa)
Tots necessitem una guia. Alguna cosa a seguir, que admirar. Alguna cosa (o algú) que buida el camí i ens dóna una direcció. Que sigui correcta, o no. En la falta de lideratge, ens sentim perduts, caient en cada pas que donem. Però en aquest mateix moment, en el caure, és on les coses comencen a aclarir-se i trobem alguna cosa. Alguna cosa que podria ser molt simple, però alguna cosa que anhelem. UNDERNEATH ens remet a la simplicitat de l'abstracte, on el moviment és la nostra força


LOS INFORMALLS “APERITIVO” (dansa)
El "Aperitivo" de Los Informalls és una adaptació de la seva peça llarga i plat principal "Entranyes amb patates" Com de lliure t'atreveixes a ser? Això és el que Luis i Pere, els personatges principals d'aquesta història, es van preguntar un dia. Dos tipus seriosos, ordenats i molt disciplinats que s'uneixen per presentar la seva manera d'entendre el món, l'art l’actitud davant la vida. Una vida perfecta, on les coses sempre surten tal com les havien imaginat, sense errors ni imprevistos.

ROLABOLA “ROCK CIRK” (Circ)
Quan l’ànim recau… quan ens innunda l’apatia… quan la vida ens castiga… El circ i el rock és la solució.
Rock Cirk ens presenta un espectacle circense aderetzat amb punteigs de guitarra elèctrica, redobles de bateria estrambòtics, desgarbats vols, equilibris esperpèntics i grenyes a l’aire que desenvolupa una peculiar estructura aèria.
Un quadre cridaner de personatges del rock, capaços de seduïr a qualsevol tipus de públic. Una barreja dinàmica i divertida entre les tècniques de circ i el rock més pur, clàssic i divertit, en la que es cola “el hombre tirachinas” que serà disparat davant la mirada atònita del públic.
Un show que aporta llenguatge corporal, expressiu i musical, ple de bon humor, on la sorpresa i el risc ens deixaran bocabadats.

ALTA GAMA. “Adoro” (Cir
Les vicisituts de la parella davant l’amor. Ella arriba a enlluernar-nos amb la seva veu i la seva música. Ell, el seu ajudant, que no ajuda gens, interromp. Un perfecte joc de clown.
Dos tanoques que s’enreden i barallen, el resultat sempre és el mateix: el públic es riu.
Un espectacle que ens convida a amar, riure i somiar. Un lloc on les relacions de parelles i les seves complicacions es prenen amb alegria i bon humor.
Un show de clown amb música en viu i sorprenents acrobàcies sobre una bicicleta.

JÚLIA FARRERO “Teia” (fragment) (Circ)
Solo de circ íntim, fusta i cos. En un context rústic, i amb la tradició pirinenca de les falles com a font d’inspiració, sorgeix una peça entre el moviment i el trapezi gràcies a un llenguatge simple i visual. A través del cos i la fusta, i entre records familiars, s’evoquen persones de mans arrugades i de peus arrelats a la terra. Un espectacle on conviuen la tradició i la contemporaneïtat, la rusticitat i la delicadesa, i que convida l’espectador a formar part d’un ritual, en un escenari on tot es construeix i es transforma i on, a través de l’imaginari, s’entreveuen les contradiccions de l’ésser humà.

LA FAMILIA RUSTIKA (Concert)
La Família Rústika va néixer en un any capicua i es va acomiadar un traspàs. Per atzars, el següent traspàs va realitzar una actuació-retrobament, i va decidir que potser aquest era el seu, sinó, tornarien a unir-se per donar, al menys, un concert cada quatre anys.
¿I què és el que us duran? Com no només de rumba viu l'home, mariden el tango i el balkan, la bossa, el swing, el son o el blues en la seva coctelera sonora.
I aquí els teniu, amb la seva rumba adúltera i la seva desimboltura habitual, tornant a la seva ciutat natal a celebrar la vida en aquest estrany 2020 D.C. (Després de' coronavirus)

TOMBS CREATIUS “El viatge” (Instal.lació)
Hi ha experiències que només es viuen un cop a la vida. O dos.
Dins del que sembla una caravana de fira tradicional, s’amaga un aparell únic manegat per un mecànic peculiar. Ell ens convida a entrar en l’artefacte i a fer un viatge sideral que ens portarà al límit. El camí s’ha de recórrer individualment i porta a cada persona a la frontera definitiva. Dins l’aparell ple d’enginys mecànics, qui s’atreveixi a entrar a l’espectacle i a fer aquest viatge viurà una experiència única, intransferible, tan curta com intensa i que deixa al cor de cadascú un secret per guardar.
El mecànic misteriós s’encarrega de treure de la màquina l’espectador protagonista i de tancar la història amb una única frase. T’atreveixes a sentir-la?
El cicle no s’atura, la història torna a començar per a un nou viatger.



PROGRAMACIÓ - PER AMOR A L’HART XVI

Dijous, 17 de setembre

Animació: Circ de Jocs

Parc de la Remunta

18.30h   Circ de Jocs i Rolling Vibes Collectiv

19h         Kiko López “Wiw Bak”

19.15h    Cia. In-Motus “El.la”

19.45h    Cia. Penélopes y Aquiles “El senyor de les baldufes”



(Canvi de públic i higienització de l’espai)



20.30h    Circ de Jocs i Rolling Vibes Collective

21h.        Kiko López “Wiw Bak”

21.15h    Cia. In-Motus “El.la”

21.45h    Cia. Penélopes y Aquiles “El senyor de les baldufes”



18.30h-21h Tombs Creatius “El viatge”





Divendres, 18 de setembre



Animació: Las Cossas Nostras



          Parc de la Remunta



18.30h   Las Cossas Nostras i Bandacetamol

19h        Lali Ayguadé “Underneath”

19.20h   Los informalls “Aperitivo

19.50h    Rolabola “Rock Cirk” 



(Canvi de públic i higienització de l’espai)



20.30h   Las Cossas Nostras i Bandacetamol

21h.       Lali Ayguadé “Underneath”

21.15h    Los informalls “Aperitivo”

21.45h   Rolabola “Rock Cirk”



18.30h-21h Tombs Creatius “El viatge”





Dissabte, 19 de setembre



         

Animació: Las Cossas Nostras



          Parc de la Remunta



18.30h   Las Cossas Nostras i Bandacetamol

19h        Agnés Sales & Héctor Plaza “Blue Monday”

19.15h   Cia Nuovas “Djama

19.50h    Júlia Farrero “Teia”

20h         Alta Gama “Adoro”



(Canvi de públic i higienització de l’espai



20.30h     Las Cossas Nostras i Bandacetamol

21h         Agnés Sales & Héctor Plaza “Blue Monday”

21.15h    Cia Nuovas “Djama”

21.50h     Júlia Farrero “Teia”

22h          Alta Gama “Adoro”

23h          La Familia Rustika -Concert-

18.30h-21h Tombs Creatius “El viatge”


No hay comentarios:

Publicar un comentario