viernes, 25 de septiembre de 2020

Confidències, poesia en context, allà on el centre de la gravetat és la poesia de M. Helena Tolosa

Confidències és una porta d'entrada a un univers poètic: és un recull de poemes d'autor catalans clàssics i moderns músicats per M. Helena Tolosa i servits amb una banda que pinta paisatges mediterranis entorn a una veu madura i amb caràcter.

Confidències és també la cerca del ritme del poema, del sentiment, de les emocions i el significat que transmet. És la combinació de la cançó amb la rapsòdia, amb el gest i el moviment.

La tria dels poemes és molt personal, emotiva, plena de significats, de records i de detalls de vida. És una autobiografia de la cantant barcelonina resident a Santa Coloma de Farners.

- Joan Vinyoli. "Tot calla – Elegia de Vallvidrera", "Els dies", "El primer estel" i "Runa"

- Mercè Rodoreda. "Albes i nits"

- Joan Maragall. "La vaca cega"

- Vicent Andrés Estellés. "Tinc una mania inconfessable"

- Bartomeu Rosselló-Porcel. "Només un arbre a la vorera"

- Josep Maria Vallès. "Em sembla"

- Ramon Ferran Tolosa. "Evocacions estivals"

 Per gravar aquest recull de poemes musicats, l'artista s'ha rodejat d'una banda que l'acompanya: a part de M. Helena Tolosa a la veu, tenim a:

- Pere Coma, contrabaix

- Josep M. Vallès, guitarra

- Roger Vallès, percussió

- Anna Valls, violí

I col·laboracions especials com Gonçal Vallès, guitarra a "Elegia eterna"; Jaume Saurina, veu a "El primer estel" i Martí Zapata, piano a "Runa".

El disc ha estat enregistrat i mesclat per Esteve Vilarrasa i Julià Taberner (assistent) a So Picant i masteritzat per Esteve Vilarrasa a So Picant. El disseny ha anat a càrrec de Sandra Ollé Banchs de Setdedisseny.

No hay comentarios:

Publicar un comentario