jueves, 24 de septiembre de 2020

"Un llarg hivern" el nou disc d'Un tal Pere

Un llarg hivern (La catenària, 2020) és el 4rt treball d’estudi d’Un tal Pere, un EP amb 5 cançons marcades per la conciliació familiar, la manca de temps que aquesta implica i la lluita social. Amb aquest nou àlbum Un tal Pere gira cap endins i ens mostra la seva part més introspectiva, buscant una producció el més semblant a un directe íntim i de proximitat.

L’EP consta de dues cançons enregistrades en directe a veu i guitarra i tres més amb col·laboracions de músics com el Conseller a l’exili Toni Comín al piano de la cançó “Un passeig per Lovaina”, Miki Santamaria (Dr Prats) al baix, La Companyia Mínimissima (Guanyador del Concurs Sons de la Mediterrània 2019), la Coral Infantil Ponent de Terrassa o Juanjo Pedraza (debutant a la bateria).

Una part de tots els beneficis que generi el disc o els seus directes, aniran a parar al Projecte Lliures, impulsat per Òmnium Cultural, Entitats Catalanes d'Acció Social - ECAS i Coop57.

El disc ha estat enregistrat i mesclat a Aviram Estudis per l'Albert Palomar.

L'EP cançó per cançó:

- "I penses que no" és un conte originari de David VIla i Ros. Poesia narrada d'un univers en el que m'encanta naufragar. L'amor és el motor del món i la cultura la nostra eina.

- "Komorebi". Quan el que s'ha de fer i el que volem fer no coincideix, ens calen escletxes per poder aturar-nos, respirar, seguir. Komorebi és una paraula japonesa que significa: La llum que es filtra a través de les fulles dels arbres. Hi ha posat la seva llum la Coral Infantil de Ponent de Terrassa

- "Un passeig per Lovaina" parla d'un enyor per l'amic Toni Comín en un passeig per una ciutat estranya, on segueix ballant amb en Sergi i la Laia. Un crit pel retorn dels nostres exiliats. Hi toca el piano en Toni Comín, donant el relleu a mitja cançó a en Marc Pastor, de 13 anys. Perquè l'hivern encara dura però el somriure és el que hereta la següent revolució.

- "Fantasmes". Vèncer les pors com a individus i com a poble, potser els nostres dies han servit per fer aquest important pas. Cal seguir lluitant. Hi col·labora La Companyia Minimíssima.

- "Veurem el sol al cel d'Irlanda" és una cançó basada en un poema d'Ezra Pound on cada estrofa esdevé un paradís personal realment viscut o somiat. Oasis on refugiar-se, amb la mateixa finalitat que les històries i la cultura enfront del caos.

Aquest cop Un tal Pere ens presenta un disc més profund, amb molta energia i amb unes lletres properes a la vida i la esperança tot i els mals moments que vivim.

No hay comentarios:

Publicar un comentario