miércoles, 16 de septiembre de 2020

Jorge da Rocha estará presentando su nuevo disco "BLAU" el próximo 26 de septiembre en el BAM

 

El disc "BLAU" de Jorge da Rocha ens acosta als mons de Radiohead i Massive Attack, passant per la cançó portuguesa i l'experimentació.

És un àlbum que combina la música alternativa, el pop i la world music d'una forma molt original.

Després d'haver gravat dos àlbums amb només dos instruments -veu i contrabaix-, Jorge da Rocha sent ara la necessitat d'expandir el seu so i donar així un pas més en l'experimentació amb l'ús d'efectes al contrabaix i d'elements de l'electrònica, i també a nivell vocal, entrant en contacte amb altres personatges i explorant nous timbres i expressions.

És un disc on la premissa ha estat no limitar-se i així Jorge da Rocha ha aprofitat per connectar amb el seu primer instrument, la guitarra, a més de comptar amb la col·laboració d'altres músics aportant més instruments i sonoritats.

Així, l'àlbum té moments instrumentals d'intensa bellesa: passatges de cordes que es barregen amb punyents i distorsionades guitarres, bateries acústiques reforçades per elements electrònics, curiosos efectes a nivell de sintetitzadors barrejats amb arcs de el contrabaix i carregats de reverbs, distorsions i delays.

BLAU és un àlbum amb so i semàntica pròpia, que celebra la riquesa de el moment actual, personal i col·lectiu, l'eterna recerca creativa per nous camins, on també trobarem cançons profundes i elegants marcades per la poesia de les seves lletres en portuguès i anglès.

BLAU sorgeix també com l'acrònim de "Being Lost As Usual", que resumeix el moment actual de Jorge des d'un punt de vista personal i col·lectiu. No com una cosa negativa, però sí com un estat en què, estant perdut, sorgeix el potencial d'obertura a nous i millors camins. A nivell col·lectiu es reflecteix en l'estat social, polític i ambiental de la planeta. A nivell personal es reflecteix en un estat d'inquietud artística que el porta a sentir-se no trobat de el tot, el que li fa avançar cap a nous camins i sonoritats.

BLAU compta amb la participació especial de Pau Vallvé (bateria), Martín Meléndez (violoncel), Lisa Bause (violí) i Xavi Molero (bateria). Ha estat produït per Jorge da Rocha i Dave Bianchi (Dry Town Studios, Barcelona) i masteritzat per Victor Garcia (Ultramarinos Mastering Studios, Barcelona).

No hay comentarios:

Publicar un comentario