jueves, 1 de octubre de 2020

‘La Nova Onada’ de Trial

 El power trio de Trial de Vilanova i la Geltrú publica "La Nova Onada" quan no fa ni un any de la sortida del seu segon treball "El nou estirabot" i dos del seu debut "I tota la pesca" . Sí, a disc per any, com ja pràcticament ningú fa, però tenint la inquietud, les ganes, l'energia i una pandèmia, per què esperar més?

Difícils de classificar, Magí Mestres (veu i guitarra), en Jaume ‘Seko’ Amell (baix) i en Xavi Ribera (bateria i veus) s'han concentrat en fer un disc de versions, en adaptar una sèrie de cançons d'una escena determinada, l'escena New Wave (d'aquí el nom de l'àlbum).  

L'escena new wave va néixer dels punks que no tenien un so punk tradicional. Trial té actitud punk, té consciència punk, però no tenen aspecte de punks, però juguen a la lliga del DIY (Do It Yourself) s’ho fan tot ells mateixos, toquen, graven, mesclen, masteritzen i es fan el disseny de portada amb el mínim pressupost possible. És per tots aquests motius que han dedicat 10 setmanes a enregistrar 10 temes de l'escena New Wave d’Anglaterra, dels Estats Units i Catalunya de finals dels anys setanta i principis dels vuitanta.

"La Nova Onada" ha estat gravat de manera molt diferent als altres dos treballs. Sense trepitjar un estudi de gravació,  treballant cadascú desde casa seva durant l’estat d'alarma presentant una versió cada setmana. Aquestes deu versions (Joe Jackson, XTC, Police, Buzzcocks, Sparks, Shoes, Squeeze, Ultravox, The Jam i Sisa) han estat totes adaptades al català i portades al terreny trialero.

Mestres, Seko i Ribera van formar Trial la primavera de 2016, amb un bagatge que exemplifica la promiscuïtat de l'escena musical vilanovina. Aquest és el primer cop que els tres coincideixen en un grup a la vegada, però entre ells ja havien compartit altres projectes.

Des d'aleshores fins a la creació de Trial, en Magí Mestres va tocar la trompeta a La Brigada (i als seus predecessors The Light Brigade) i va ser l’alma mater de Línia Maginot. En Xavi Ribera va tocar a Gentle Music Men i va explotar la faceta de productor. Per la seva part, en Seko Amell va fer un parèntesi en la seva activitat musical. El 2016, tots tres van unir els seus camins a Trial.

"La Nova Onada" és el seu tercer llarga durada després de "El nou estirabot" i de "I tota la pesca". Abans d'aquest havien publicat dos EP autoeditats: "L'instint ens pot... a vegades" i "Entre l'1 i el 3". 

No hay comentarios:

Publicar un comentario