sábado, 16 de enero de 2021

El raper de Santa Coloma Marco Fonktana ens presenta àlbums "Al volverte hay un perro detrás", "Plan remove", "Balas perdidas" i el single "A solas"

New Beats continua la seva tasca de recuperació del nostre passat musical publicant els primers treballs en solitari de Marco Fonktana, MC de Santa Coloma de reconeguda i dilatada trajectòria encara que habitualment allunyat dels focus mediàtics i del circuit més comercial a causa de la seva voluntat outsider.

El primer dels àlbums és "Al volverte hay un perro detrás", editat el 2009 i que es podrà trobar a les plataformes digitals aquest mateix divendres 8 de gener.

El disc és un exercici de síntesi de tot el torrent d'idees i textures mostrats per l'artista català en el seu camí amb Aerolíneas Subterráneas. La mateixa intenció però amb un resultat més compacte. El primer treball signat amb el seu propi nom i que el consagra definitivament com un dels noms a tenir en compte en el panorama més "underground" de l'escena hip hop gràcies a una més que bona acollida tant a nivell de mitjans com de públic. Les col·laboracions de P. Jacob (de fet responsable del so del disc), Feo1delGremio i Hombres bala (fins i tot abans d'existir la formació) són una bona mostra de l'estat de l'escena Barcelonina que encarava la segona dècada de segle XXI a cavall entre aquesta herència del hip hop mediterrani d'èpoques anteriors i els nous sons que van començar a gestar l'escena que avui coneixem.

El seguirà el següent divendres dia 15, "Plan Renove", el disc de remixes de l'anterior, publicat originalment el 2012 i que compta amb innombrables col·laboracions que el converteixen en un gran testimoni històric de la realitat de l'escena hip hop en aquell temps.

Posteriorment, el dia 22, es publicarà "Balas perdidas" i finalment, el 29 de gener veurà la llum en format digital el single "A solas", publicat recentment en format físic per la revista Enlace Funk.

8/1 "Al volverte hay un perro detrás"

15/1 "Plan renove"

22/1 "Balas perdidas"

29/1 "A solas"

No hay comentarios:

Publicar un comentario