martes, 18 de enero de 2022

El de Burundi J.P. Bimeni ens presenta nou disc "Give me hope"

Després de l'èxit del seu àlbum de debut, Free Me, el músic de Burundi J.P. Bimeni torna amb un al·legat a favor de la unitat i un sentit de comunitat global.

'Give Me Hope', la cançó que li dóna títol, és el seu primer avenç: una colorida, fresca i esperançadora peça de soul que evoca tant Sharon Jones & The Dap-Kings com Fela Kuti.

L'àlbum, on J.P. Bimeni torna a comptar amb la seva banda, The Black Belts, veurà la llum el 4 de febrer del 2022 a través del segell Lovemonk.

Diuen que al fons del soul, com a la caixa de Pandora, sempre resideix amagada l'esperança. J.P. Bimeni la va trobar a la seva adolescència escoltant els discos de Ray Charles, Marvin Gaye i de qui seria al seu ídol, Otis Redding. Nascut al si de la família reial de Burundi, però refugiat a Europa després del seu exili provocat per la guerra civil i el genocidi del seu país el 1993, el músic ha recorregut un llarg camí per convertir-se en un dels actius actuals més imprescindibles del gènere. Amb Free Me, el seu àlbum de debut publicat el 2018, va obtenir extraordinàries crítiques de prestigiosos periodistes i mitjans: va ser el disc de l'any per a Craig Charles a BBC 6 Music i no va baixar de l'excel·lent per a publicacions com Mojo, Blues & Soul, UK Vibe o DJ Mag.

Quatre anys després ja té llesta la seva continuació: Give Me Hope, el seu segon treball, novament acompanyat per la seva banda The Black Belts, es publicarà a través del segell Lovemonk el 4 de febrer, postulant-se com una profunda reflexió sobre la necessitat d'unitat i un sentit de comunitat global. I com a primer avenç Bimeni ens presenta la cançó que dóna títol a l'àlbum. ‘Give Me Hope’ és una colorida i fresca peça de soul els poderosos metalls i línies de baix dels quals evoquen tant a Sharon Jones & The Dap-Kings com a Fela Kuti. “Reflexionar sobre el que em dóna esperança era el sentiment adequat per a aquest disc”, confessa Bimeni, que és capaç de contagiar-nos el seu optimisme tan sols mostrant-nos la punteta d'aquest gran iceberg de soul anomenat Give Me Hope. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario