Daniel Blacksmith publica l'àlbum “Impulsos”, ja disponible a Plataformes Digitals. Recentment llançava el single Torcal, primer avenç del nou treball discogràfic del malagueny.
Amb “Torcal” el projecte desplega una de les seves facetes que ja assenyalava al seu anterior lliurament, però no amb rotunditat. Els sintetitzadors i les guitarres elèctriques distorsionades d'aquesta cançó i altres peces de l'àlbum responen a una necessitat expressar emocions més intenses i passionals. Com la resta de les composicions del disc, Torcal no és una cançó premeditada i pensada amb quietud. La melodia del sintetitzador que es desenvolupa durant tota la cançó, i el piano amb què comença l?obra, sorgeix d?un somni que va tenir l?artista en un moment de la seva vida en què passava per processos afectius i emocionals convulsos. Es podria dir que és una cançó damor, encara que més aviat és de desamor. Temàtica poc habitual a les composicions de Daniel Blacksmith.
"Impulsos" és la recopilació de cançons que han sorgit de manera espontània seguint la inèrcia de la creativitat, com en un procés d'escriptura mecànica. L'obra neix durant moments d'assaig, provant nous instruments, melodies que provenen de somnis o simplement de l?avorriment en un procés d'experimentació. Fins i tot, apareixen melodies com les que l'artista desenvolupa a “Vals para C” que l'han perseguit durant anys.
Finalment decideix fer-les servir explorant noves variacions de la mateixa idea. Aquest procés tampoc és una cosa extremadament inusual. És una tècnica habitual entre molts compositors, però en el cas del malagueny si és una cosa nova. Daniel Blacksmith és un artista de mètode que parteix d'una idea clara, encara que li atregui la improvisació, emmotlla la seva música perquè tingui sentit amb el concepte que vol transmetre o sobre el que vol reflexionar. En aquest cas, no ha estat així, per això el títol “Impulsos”. En certa manera, és un viatge al subconscient musical, una creació sense filtres, sense intencionalitat.
El dia de l'enregistrament no hi havia un full de ruta clar sobre el que s'enregistraria o els instruments que formarien part de cada cançó. Tot pensat amb la intenció de no imposar-se a les composicions i arribar a l'estudi amb les idees que van sorgir en el seu moment, però amb el propòsit de transformar-les.
L'àlbum es va gravar en un sol dia, tot i que hi havia diverses sessions reservades, tot es va gestar ràpid i es van prendre decisions de manera àgil. Més per impulsos que per premeditació.
Per a la gravació i barreja es va comptar amb Paco Loco. Anteriorment Daniel Blacksmith s'encarregava de tota la producció ja que durant anys treballo com a tècnic de so. Per ell era important tenir el control de la part estètica de la seva música.
Amb “Impulsos” prefereix tenir la visió d'una altra persona i treballar amb algú que complementi el seu mètode de treball, ja que Daniel com a productor és molt polit, contingut i tècnic. Paco Loco, en canvi, es caracteritza per ser més emocional, brut i experimental. Hi ha un cert salt al buit i deixar-se portar en tot el desenvolupament d'aquest disc.
Com que hauràs pogut llegir entre línies, tot això té més profunditat del que sembla. No és només un canvi en la manera de compondre de Daniel Blacksmith. Tota aquesta evolució respon a un canvi vital. Ara hi ha més intenció de compartir amb els altres, de crear en comunitat i d'estar obert a la part emocional sense que allò racional freni l'impuls.
A l'àlbum l'acompanya un documental curt que mostra el procés d'enregistrament, testimonis de l'artista sobre l'obra i entrevistes al productor i altres músics implicats en el projecte. Aquesta peça testimonial ha estat duta a terme per la creadora audiovisual Yolanda Montiel qui també va registrar en suport fotogràfic el que va passar a l'estudi.
El disseny del CD i Cassette, suports en què sortirà Impulsos, va a càrrec de Granbengala. La proposta gràfica pretén reflectir la immediatesa de la creació de l'àlbum a través del collage amb retallades de fotocòpies donant lloc a una estètica fanzine. La idea era associar aquests fragments de cada tall del disc, com a impulsos que són cadascun i que junts conformessin una imatge, el concepte de l'àlbum.
A l'enregistrament ha comptat amb la participació de Paco G. Ariza per tocar algunes guitarres i sintetitzadors, a més d'arranjaments de guitarra a la cançó Torcal, que són de la seva autoria. “Impulsos”, publicat per Dispar, segell discogràfic que cada vegada, aglutina més bandes de gèneres heterogenis entre els quals trobem Cravat, Mar Louise o Tete Leal, entre d'altres.
Un projecte a mig camí entre la tradició i l'actualitat. Des de música orquestral amb influències del romanticisme i el folklore, fins a elements del Post Rock, bandes sonores, minimalisme i electrònica. Hi ha també un enfocament existencialista, filosòfic i fins i tot autobiogràfic.
No hay comentarios:
Publicar un comentario