viernes, 19 de mayo de 2023

Villalobos estrena el disc "Tula Hiperbórea"

Alguns bons discos es fan en mesos, altres comporten anys de feina. L'obra de Villalobos s'estén més de dues dècades fins a la consumació musical a Tula Hiperbórea, el seu primer disc en solitari.

Artista plàstic, conferenciant, escriptor, doctorat en Belles Arts per la Universitat de Granada i guitarrista de la banda Demiurgo, la trajectòria de Francisco Villalobos Santos és tan rica i prolífica com la seva creació artística.

Gestat a la riba del Rio Grande, a Coín, el conjunt de cançons que conformen Tula Hiperbòria - o “estat primordial del que emanava el poder espiritual”, segons el pensador René Guénon - és un cant a allò profund de l'esperit humà. Aquestes cançons, o cants, com li agrada anomenar, neixen del silenci, de la plenitud del cel estrellat o la remor de l'aigua entre les fulles dels arbres. Però també d'escoltar-se a si mateix i respondre a l'impuls que és transversal a tota la seva obra: veure allò essencial, captar la bellesa i el sentir originari de tot allò que ens envolta.

Cançons com “Cantan las aguas”, “Tierra de Diamantes” o “Hoy te encontré”, ens parlen en un codi natural i contundent, amb tints de rock alternatiu, folklore i fins i tot una mica de jazz, una barreja que resulta encertada i propera, gairebé familiar, al llarg dels 12 temes. En aquesta recerca cap a l'interior, Villalobos no viatja sol, l'acompanyen José Manuel García al baix i sintetitzadors, Álvaro Parada a la bateria i saxo, així com el productor Alejandro Lévar, responsable de la barreja i del segell discogràfic DISPAR, on s'edita . El disc està gravat i produït entre 2021 i 2022 a Moon Rate Studios (Estepona) i La Cabaña Estudio (Coín).

No hay comentarios:

Publicar un comentario