viernes, 19 de mayo de 2023

NEIDOS, UN DELS MC DE LÁGRIMAS DE SANGRE, ESTRENA EL SEU DISC-SERIE DE RAP ORQUESTRAL "TODO O NADIE"

Neidos, membre cofundador de Lágrimas de Sangre, grup amb el qual ha girat per les principals ciutats espanyoles sent cap de cartell en els festivals més importants del país, així com a Mèxic, porta els últims 4 anys treballant en un projecte musical únic en el gènere. Molt després que els altres cantants del grup hagin llançat els seus discos, la seva obra arriba al final del camí, i amb raó ha trigat tant.

La proposta és un disc-serie que consisteix en una obra d'una sola cançó de rap d'una hora de durada. A més, tota la part instrumental està realitzada per una orquestra simfònica que va viatjant per diferents paisatges musicals. Bombo, caixa, baix i guitarra barrejats amb música clàssica, composta i produïda íntegrament per Neidos i gravada amb instruments reals.

I és que la cosa no acaba aquí. La simfonia ha estat inspirada pels 12 mesos de l'any per a conduir una sèrie de reflexions, crítiques i evasions fruit de certes experiències viscudes els últims anys que li han fet canviar la forma com es relaciona amb el món. Això es plasma en un estat d'ànim relatiu a cada mes: alegria, lluita social, esperança, frustració, amistat... Tot plegat repartit en quatre moviments referents a les quatre estacions.

No content amb el repte, durant el desenvolupament de la trama es permet fer incursions a altres gèneres com el reggae o el punk, i fins i tot agafa prestats sons del Ska o la Bossanova, però sempre mantenint el rap com a camp base i el so de l'orquestra per a empacar-ho tot.

Aquesta proposta no s'ha fet abans en el rap, així que l'aventura està servida. Tota la proposta estètica està realitzada per Neidos amb IA, seguint l'estil d'una plataforma de streaming, ja que, en realitat, el contingut és com una sèrie que es desenvolupa tota dins el mateix univers, les cançons es converteixen en episodis i cadascuna de les 4 estacions és una temporada.

La presentació es realitzarà com si d'un lliurament de Netflix.

Per ser un projecte tan personal, no hi ha cabuda per a col·laboracions, però, seguint amb el discurs de la “sèrie”, ha recorregut a la idea del “cameo”, en el qual diversos dels artistes del seu entorn apareixen en diferents punts, i fins hi ha un Cor de veus versionant una tornada, format per Adala, Sílvia Tomàs, Arnau (Ebri Knight), Rudymentari i FrayGuillermo (EAM).

Tot el projecte ha estat mesclat per Jan Valls i Chalart58 en Panchita Rècords i masteritzat per Lek. Amb més de 100 pistes, el resultat final és impressionant i reflecteix l'ardu treball que Neidos ha dedicat a la seva nova òpera prima de Rap-orquestral.


No hay comentarios:

Publicar un comentario