lunes, 14 de agosto de 2023

Arriba el DecandELA Fest 2, del 8-10 setembre a port de Getxo (Biscaia=

 


L'associació DalecandELA tanca el programa definitiu d'aquesta segona edició amb les incorporacions de Travellin’ Brothers, El Deseo del Doctor, Luke Winslow-King, Margo Cilker, Mississippi Queen, Trampas, Los Toldos, Rock&Kids, Caballo Regalado i Basurita.
El cap de setmana del 8, 9 i 10 de setembre, el port vell de Getxo (Biscaia) es convertirà en un escenari solidari en un esdeveniment per a tots els públics, d'entrada gratuïta, que a més de música unirà activitats artístiques i esportives, com ara el repte solidari de natació “Travessia Occident Getxo per l'ELA”, activitats infantils i de conscienciació i la millor gastronomia, que aniran dirigides a visibilitzar l'ELA (Esclerosi LATERAL Amiotròfica) i recaptar fons per a la investigació i el suport als malalts.

Aquest Festival compta amb la col·laboració especial de BBK i el suport de sponsors com a Ajuntament de Getxo, la cervesa 18/70 entre d'altres, i la col·laboració d'un gran nombre d'entitats disposades a posar el seu granet de sorra, juntament amb les associacions Adela EH , Dar Dar, Sacalengua a l'ELA, Amb-ELA i Fundació Luzón.
 
Després de l'èxit de la seva primera edició el setembre de l'any passat, l'associació sense ànim de lucre DalecandELA tornarà a convertir el Port Vell de Getxo, en un escenari únic on el principal objectiu serà donar visibilitat a l'ELA i recaptar fons per a la investigació a busca una cura i el suport als qui la pateixen.

Els dies 8, 9 i 10 de setembre seran els protagonistes d'un festival que comptarà amb l'actuació de 22 bandes de música d'àmbit nacional i regional, que aniran pujant a l'escenari per delectar el públic assistent amb les cançons, abanderant un crit contra la ELA.

Serà un festival que va més enllà de la música i així comptarà amb diverses activitats artístiques i esportives, com el repte solidari de natació “Travessia Occident Getxo per l'ELA”, que aniran dirigides a complir amb els objectius de DalecandELA.

Des que va néixer el 2019, l'associació DalecandELA ha treballat amb els objectius de donar visibilitat a aquesta malaltia davant la societat, els governs i les institucions, per recaptar fons per a la seva recerca, per ajudar a millorar la qualitat de vida dels afectats per ELA i sempre transmetent que l'important a la vida és el camí, saber gaudir-ho amb alegria, amb optimisme i esperit de superació.

Per això, DalecandELA porta a terme iniciatives i esdeveniments com exposicions artístiques, reptes esportius, viatges, xerrades motivadores, desafiaments i fins i tot compta amb un àlbum recopilatori amb fins solidaris gravat per grups musicals de Getxo. 
 
Precisament, algunes d'aquestes bandes getxotarres seran les que posin la nota musical durant el cap de setmana de setembre, juntament amb grans bandes d'abast nacional, ja que els concerts seran una de les diverses activitats que presidiran aquests dies l'esdeveniment del Port Vell d'Algorta .

L'associació DalecandELA anuncia el tancament del cartell definitiu de la segona edició del DalecandELA Fest amb les incorporacions de Travellin’ Brothers, El Deseo del Doctor, Luke Winslow-King, Margo Cilker, Mississippi Queen, Trampas, Los Toldos, Rock&Kids, Caballo Regalado i Basurita; formacions que se sumen als ja anunciats recentment com Ariel Rot (Cap de cartell d'enguany), Ricardo Lezón (vocalista de la banda McEnroe), Smile, La Bien Querida, El Mentón de Fogarty , Las Gildas, como Swingtronics, Afrika Bibang, MÄbu, Omago, Homenaje los Rodriguez y Laguna Goons. Bandes que no han dubtat ni un instant a sumar-se al projecte benèfic, per tal de col·laborar amb l'associació DalecandELA del seu amic i fundador Jaime Lafita. 
 
A més, l'art, que ha estat lligat a aquesta associació des dels seus inicis, tindrà un lloc important en aquest festival. D'aquesta manera, de la mà d'Irisbond es durà a terme L'Última Batalla d'Escriptura, on es convidarà tots els participants al festival a escriure una frase amb els ulls, utilitzant la tecnologia que fan servir les persones amb un avançat progrés a ELA per comunicar-se. Les frases tindran un fil conductor que compondrà un conte. Un joc per comprendre la realitat de les persones afectades per l'ELA.

Hi haurà també tallers infantils amb un Taller d'Energies Renovables desenvolupat per Solarpack per ensenyar als nens de forma amena com funcionen les energies verdes, especialment l'energia solar fotovoltaica, i un Taller de Sostenibilitat a càrrec de l'empresa Sidenor, així com activitats i jocs pensats per als més petits; comptarem amb la col·laboració de Saunier Duval els tallers del qual desvetllarem en un proper avenç del programa.

Per tal de visibilitzar la malaltia de l'ELA, es desenvoluparan al llarg del cap de setmana activitats de sensibilització. Així, des de l'envelat de l'associació ADELA EH, tindrà lloc una marató d'ajudes amb diversos objectius i donacions.

“L'esport és feina, esforç i superació. El nostre objectiu és encomanar aquests valors. Esport és vida i la lluita contra l'ELA és, sens dubte, una lluita per la vida”, assenyalen des de l'associació.

DalecandELA Fest II ha rebut el segell Erronka Garbia que certifica que l'esdeveniment és ambientalment sostenible. Aquest programa, desenvolupat conjuntament pel Govern Basc (a través d'Ihobe) i la Diputació Foral de Biscaia, té com a objectius reduir el perjudici de l'esdeveniment sobre el medi ambient, calcular l'impacte per identificar àrees de millora i sensibilitzar en matèria de sostenibilitat tots els agents implicats.

Aquest Festival d´entrada gratuïta compta amb la col·laboració especial de BBK, i el suport d´AJUNTAMENT DE GETXO, SURNE, OCCIDENT, VISCOFAN, 18/70, ERHARDT, SOLARPACK, SIDENOR, REIAL CLUB MARÍTIM DE L´ABRA, SAUNIER DUVAL, IRISBOND. Altres entitats com CITY SIGHTSEEING, FERNANDEZ & ELEJALDE Advocats, ECOVIDRI, DELOITTE, DECATHLON i ALKAR col·laboren en l'esdeveniment juntament amb el suport especial de les associacions ConELA, DONAR DONAR, ADELA EH, SACALALENGUA A L'ELA i FUNDACIÓ F.LUZÓN així com FUNDACIÓ BISCAÏNA AGUIRRE i FUNDACIÓ NEMESIO DEU.

No hay comentarios:

Publicar un comentario