domingo, 20 de agosto de 2023

Festival Boreal arriba al setembre a Tenerife

Setembre és el mes en què el Festival Boreal posa a l'illa de Tenerife al centre gravitatori de les músiques del món. Tots els camins condueixen a l'illa canària amb aquest ecofestival de referència internacional, que entre els dies 21 i 24 d'aquest proper mes desplega al centre històric del municipi de Los Silos un ampli catàleg de músiques provinents de fins a 13 països.

Amb l'anunci de Nidia Góngora (Colombia), Ana Lua Caiano (Portugal), Anna Ferrer (España), Cata Raybaud (Argentina), Kya Loum (Senegal), La Muchacha (Colombia), Lorena Álvarez (España), i Suonno D’Ajere (Italia), es completa el cartell musical d'aquesta edició que torna a situar el Festival Boreal entre les trobades musicals de més rellevància i atractiu del país, per l'excel·lència d'una programació que, des de Tenerife i lluny del mainstream comercial, ha posicionat internacionalment amb la seva aposta pels nous talents i les propostes innovadores.

Altres de les grans artistes d'aquesta edició són l'egípcia Natacha Atlas, una de les veus més distintives al panorama internacional, la turca Gaye Su Akyol i sons retrofuturistes, la deessa argentina del rap, Sara Hebe, i la cantant i multiinstrumentista portuguesa MARO. Destaca també la visita al festival del malià Vieux Farka Touré, el rei del blues africà, o les de l'uruguaiana Papina De Palma i la brasilera Bia Ferreira, reconeguda per la lluita antiracista i contra l'homofòbia.

De les Illes Canàries, Festival Boreal 2023 presenta el duo Aníbal & Lajalada, la banda Rabiche, la cantant Jela, el timplista Hirahi Afonso, el trio Nave Rota i la rapera Sara Socas. Tot això al centre històric de Los Silos, a Tenerife, entre els dies 21 i 24 de setembre, descentralitzant la cultura i apostant per un turisme cultural i sostenible.

Boreal és l'esdeveniment que va donar pas als festivals multidisciplinaris a les Illes Canàries, el precursor de desenvolupar una important quantitat d'activitats des de l'ecosostenibilitat i amb perspectiva de gènere. Reconegut com l'ecofestival més important del país i Premi Fest al millor festival d'Espanya en diversitat i igualtat de gènere, Boreal llança així un programa únic en músiques i anunciarà ben aviat tots els seus tallers, conversatoris, exposicions, mercats, així com la seva aposta pionera per l'art urbà i la conscienciació mediambiental.

El Festival Boreal està organitzat per Folelé Producciones i compta amb el patrocini de l'Ajuntament de los Silos, del Govern de Canàries a través de Promotur Turisme Illes Canàries, l'Institut Canari de Desenvolupament Cultural, la Conselleria de Transició Ecològica i Lluita contra el Canvi Climàtic, i la Direcció General de Joventut, així com del Cabildo de Tenerife a través de Turisme de Tenerife, Cultura i Acció Exterior. Col·laboren també altres organismes, entitats i empreses.


No hay comentarios:

Publicar un comentario