miércoles, 22 de mayo de 2024

RIDERS OF THE CANYON (JOANA SERRAT, MATTHEW MCDAID, VICTOR PARTIDO, ROGER USART) ESTRENEN NOU SINGLE

Al juny del passat any, Riders Of The Canyon van publicar un dels millors discos del 2023. Un debut que va rebre els majors i més unànimes elogis per part de la premsa musical.

Joana, Matthew, Victor i Roger van tancar l'any publicant la seva particular i coral revisió d'un clàssic de la banda nord-americana Low, la cançó "Sunflower" que, novament, va obtenir els més acalorats aplaudiments.

Lluny d'acomodar-se, i al mateix temps que continuen presentant amb èxit el seu disc en directe per tot el país, els Riders han decidit publicar una nova cançó.

"Fading Lights" ("Llums que s'esvaeixen") és com titulen a aquesta nova composició. Un tema creat per Víctor Partido, amb la participació en les lletres de David Giménez, i que ha comptat novament -com ja succeís en el seu àlbum de debut- amb la col·laboració dels nord-americans Joey McClellan (Midlake, Rufus Wainwright, John Grant) a la guitarra elèctrica, Austin Davis al baix i McKenzie Smith (St Vincent, Sharon Van Etten, First Aid Kit) a la bateria.

La cançó mostra al grup en un excel·lent estat de forma, regalant-nos una potent dosi de Folk-Rock furiosa i imparable, en la qual torna a destacar un superb joc d'harmonies vocals que subratlla el missatge de la cançó: la decepció davant allò que ens van fer creure i la caiguda d'aquella fantasia romàntica que vam construir sobre una realitat que era ben diferent.

La mescla ha estat a càrrec de Ted Young (Kurt Vile, Mercury Rev, Israel Nash) i la masterització ha estat una tasca de Jessica Thompson (Courtney Barnett, Kurt Vile, Lou Reed).

Riders Of The Canyon, la superbanda formada per Joana Serrat al costat del nord-irlandès Matthew McDaid i els barcelonins Víctor Partido i Roger Usart, va publicar el mes de juny passat el seu àlbum de debut. Una excel·lent carta de presentació en la qual apareixen acompanyats per un immillorable planter de músics, productors i enginyers, amics de Serrat. Entre tots ells, podem destacar noms tan importants com Joey McClellan (Midlake, John Grant, Rufus Wainwright), McKenzie Smith (St. Vincent, Sharon Van Etten, First Aid Kit), Jesse Chandler (Midlake, Mercury Rev, Beth Orton), Cory Gray (The Delines, The Decemberists. Laura Gibson), BJ Cole (Elton John, R.E.M., John Cale), Jason Kardong (Brandi Carlile, Marissa Nadler, Margo Cilker), John Morgan Askew (She & Him, Neko Casi, Alela Diane) i el guanyador d'un premi Grammy Ted Young (Kurt Vile, Mercury Rev, The Rolling Stones) entre molts altres.

Després de rebre el beneplàcit de la revista britànica Uncut, que el va avaluar amb un 9/10, qualificant el disc com a "Sublim. Un àlbum meravellós", l'al·luvió d'excel·lents crítiques no ha deixat de créixer, tant dins de les nostres fronteres com fora d'elles, sonant en emissores com la BBC, Radio 3, Cadena Ser, Onda Cero, Catalunya Ràdio i Rac1, i apareixent en revistes, diaris i webs com a Ruta 66, Mondo Sonoro, Popular 1, Rockdelux, La Vanguardia, El Periódico, El Punt Avui, Time Out, ABC, EFE EME i una infinitat més.

Al llarg de les últimes setmanes, Riders Of The Canyon ha anat recollint el sembrat al llarg de l'any, tant amb el seu àlbum com amb els seus directes, copant les principals llistes que destaquen el millor de l'any que ha quedat enrere. Aquí va un resum d'algunes d'elles:

A les llistes de Millors discos de l'any, ha estat triat com el MILLOR tant a la revista Ruta 66 com en el diari El Heraldo do Aragón, a través del mític periodista Matías Uribe, preceptor en el seu moment de bandes com a Héroes del Silencio, Más Birras, Amaral, etc.

La segona posició l'han ocupat en el diari La Vanguardia i al web Dirty Rock.

El bronze del podi l'ocupa a la revista Popular 1, on també són triats com la 3a Millor Banda Nacional de l'Any, i en la qual assenyalen a Joana Serrat com la 3a Millor Cantant Femenina de l'Any.

Altres aparicions destacables són el seu 6è lloc en El Periódico, Musicópolis i el web nord-americà The Old Grey Cat; un 7è encel web Ecos del Vinilo, 8è en Dod Magazine, 9è en l'holandesa File Under, 10è en El Giradiscos, 19è en Alta Fidelidad, 22è en ABC, 27è en Muzikalia i 28è a la revista Mondo Sonoro.

També ha estat inclòs, sense ordre numèric, entre els Millors discos de l'any en el programa conduït per Ralph McLean en la BBC anglesa, en Turbo 3 de Radio 3 -de la mà de Julio Ródenas-, i en el programa Perifèries de la televisió barcelonina BTV presentat per Jordi Turtós.

És un bon moment per a recordar que Riders Of The Canyon ha estat finalista dels Premis Time Out Cultura 2023 en la categoria de Millor Obra, acompanyat de noms tan importants del sector cultural com CCCB, l'MNAC, el Liceu i la Sala Beckett.

No hay comentarios:

Publicar un comentario