miércoles, 29 de mayo de 2024

Un volantazo és el nou EP de The Crab Apples

Una crítica mal encaixada pot ser també l'espurna que t’empenta a creure en tu mateixa. Un volantazo neix d'un moment de vulnerabilitat i dubtes després de rebre un comentari desafortunat per part d'una persona admirada. Algo així com que la banda ha estat incapaç de consolidar-se perquè ha donat “un volantazo” rere un altre. El que en el seu moment va debilitar la seva autoconfiança, ha servit a The Crab Apples per empoderar-se i reconèixer com d’orgulloses estan amb el camí que han recorregut juntes des de fa més de deu anys. I és que les pedres al camí, igual que els bons moments, formen la nostra experiència i construeixen qui som.

Aquest EP és la prèvia del seu quart àlbum i està format per quatre cançons empoderadores, crítiques, contundents, emotives i èpiques. També per un interludi a capella que desenvolupa el concepte del projecte i per un divertimento final: una versió en castellà i alemany de "Maschin" del grup austríac Bilderbuch; i és que The Crab Apples sempre han fet el que els ha donat la gana.

La idea general per la producció d’Un volantazo ha estat maximitzar el seu so de quartet d'indie pop-rock. Aconseguir que els seus quatre instruments -veu, guitarra, baix i bateria- sonin sòlids sense necessitat de grans ornaments ni elements aliens. Reivindicar-se com a banda i mostrar sense prejudicis ni inseguretats la personalitat, la unitat, la potència i la connexió de Carla i les Laies, acompanyades sempre per Mauro a la bateria. Exposar tota la força d'una banda que no s'atura des de fa més de deu anys.

En tots els treballs de The Crab Apples hi ha un punt de crítica social i autocrítica. A Un volantazo no podia faltar un tema així i és el que obre l'EP. “Lo que somos" és una reflexió i una crítica sobre la part més horrible de l'ésser humà i el món postmodern en què vivim, immers en crisis i guerres constants, però amb una nota esperançadora que ens convida a ser millors. Segueix "Ojalá", escrita per dir-li a una amiga que l’estimes, que l'admires i que tan de bo pogués veure's de la mateixa maner que tu la veus. A continuació, The Crab Apples tornen després de deu anys a compondre en català a "Tot dona voltes" juntament amb Guineu. Tracta sobre aquesta sensació de veure que el teu entorn va molt més ràpid del que tu pots anar; com que la vida t’està vivint a tu. Tornada al castellà amb "Sin ti", que parla del moment en què descobreixes la teva valia i te n’adones que ets una persona sencera per tu mateixa. Una vivència molt personal de la Carla, que va estar vivint a l'estranger i admet que descobrir aquesta nova persona que podia ser en un altre país i lluny d’allò conegut va ser del més empoderador que ha viscut. "Un volantazo" és un interludi a capela que desenvolupa el concepte d'aquest nou treball de The Crab Apples. És la nota de veu que va gravar la Carla a la seva cuina creant aquesta melodia i aquesta lletra com a resposta a una crítica no sol·licitada. Tanca aquest EP una versió de "Maschin" del grup austríac Bilderbuch, una banda que és referent per a The Crab Apples des dels seus inicis. A "Maschin" canten per primera vegada en alemany, afegint una llengua més a la seva paleta lingüística ja que Carla és d'ascendència alemanya. I entre samples de “volantazos” tanquen aquest EP desenfadades i empoderades.

No hay comentarios:

Publicar un comentario