sábado, 22 de junio de 2024

Els de Vilanova Copa Lotus ens presenten nou disc "El disc en castellà"

A aquestes altures de la pel·lícula, una banda catalana amb la trajectòria dels Copa Lotus es podria arribar a plantejar passar-se al castellà. No és el cas del quartet vilanoví, que ha preferit fantasiejar amb aquesta idea i quedar-se només amb el títol. Així sempre podran dir que un dia van publicar 'El disc en castellà' (RGB Suports, 2024).

És el quart treball d'estudi del grup i amb aquest disc es consoliden com el màxim exponent de la música alternativa d’arrel anglosaxona cantada en la llengua de Pompeu Fabra.

Copa Lotus demostra com ningú altre la seva habilitat per saber crear sonoritats americanes i maridar-les amb la més pura tradició de cançó catalana. Amb temes que treballen el noble art del rock’n’roll, amb una textura sonora que emana l’escalfor de les vàlvules de l’amplificador.

L’espai per al pop més pur i allunyat de filigranes innecessàries es troba en títols com ‘El confort dels llençols nets’ o ‘Autoescola’ , cançons on els Copa Lotus demostren dominar les melodies i les tornades fetes a mà amb tradició artesana. El disc ha estat gravat, mesclat i produït per Vidal Soler a El Colmado Records, excepte el single ‘Banda local’ , que l’ha mesclat el prestigiós enginyer de so Dave Cerminiara, guanyador d’un Grammy i col·laborador habitual amb artistes com Father John Misty, Dua Lipa o Jonathan Wilson.

Submergiu-vos en un dels millors discos de rock en català de l’any. Vigileu, que pot contenir traces de solos de guitarra. Esteu avisats!

No hay comentarios:

Publicar un comentario