miércoles, 26 de junio de 2024

La cantant Yakone presenta «Muestra de amor»

La cantant Yakone presenta «Muestra de amor», nova entrega de l'artista establerta a Navarra, que rendeix un commovedor tribut a les arrels ia la connexió que hi ha amb els seus avis; l'àlbum és una dedicatòria a una vida sencera envoltada dels seus éssers estimats.

«Muestra de amor», el nou àlbum de Yakone, és una expressió artística única, és una ofrena a l'amor que l'envoltava i que va forjar el seu camí, cada acord i cada lletra d'aquest cançoner ratifica el profund aferrament a l'herència cultural que li va ser transmesa.

La gènesi d'aquest projecte musical es troba a la cançó "Ina", una paraula que significa "mama" en diola. Composta al Senegal, la cançó és un homenatge a l'àvia de l'artista, personifica l'estreta relació que compartien. "Ina" es va convertir en el catalitzador d'un viatge musical que busca fusionar la cultura africana diola amb els ressons flamencs que ressonaven a casa seva, una connexió emotiva amb la seva mare i el seu avi.

«Muestra de amor» és una simfonia d'estils que captura l'essència de les arrels diola i la passió flamenca que impregnaven la vida dels seus avis. L'obra és una amalgama harmoniosa que ret homenatge a la memòria de la seva àvia i celebra la vida i l'amor dels avantpassats; aquest àlbum és la manera d'honrar la seva família, de teixir la història de les seves vides en acords i versos. Cada nota és un testimoniatge d'amor, tant el que l'artista hi sent com el que van compartir al llarg de les seves vides. És en essència un tribut a l'amor.

Yakone, el nom del qual significa "Únic" en diola, encarna una artista versàtil, cantant, autora, compositora i arranjador. La seva música travessa fronteres, fusionant el Soul, el Folk i el Reggae, creant així un univers sonor ric i captivador.

Nascuda d'un pare senegalès i una mare espanyola, Yakone ofereix un viatge musical únic, barrejant sonoritats tradicionals africanes amb un toc de flamenc. Inspirada per un pare melòman que li va presentar artistes com UB40, Steel Pulse, Third World i Fela Kuti, Yakone va cultivar una passió musical diversificada.

Determinada a conquerir un ampli públic, Yakone crea la seva pròpia formació musical anomenada "Gnila Mansa", que significa "els fills del Rei" en la llengua Diola. A través de les seves creacions, explora un univers de compartir, de lliurament de si mateixa i d'obertura, on els llenguatges musicals de diverses cultures i tradicions convergeixen sobre temes relacionats amb mares joves, la causa dels nens i l'amor a totes formes.

Compartir i amor són els pilars del seu art. El seu tan esperat primer àlbum, una fusió d'afro-folk i flamenc, ret homenatge als seus avis. A través de la seva música, Yakone celebra la singularitat dels orígens, teixint històries impregnades de diversitat, amor i reflexions sobre els desafiaments de la vida moderna. Una artista d'ànima profunda, Yakone segueix captivant els oients amb la seva veu envoltant i el seu autèntic compromís amb l'expressió artística veritable.

No hay comentarios:

Publicar un comentario