viernes, 14 de junio de 2024

Santi Careta preestrena el disc "A milers de somnis de distància"

 


Durant aquest estiu, Santi Careta farà la gira de preestrena del disc "A milers de somnis de distància", el segon treball com a cantautor, que es publicarà el 26 de setembre.

La gira serà en llocs especials i íntims: una ermita, una llibreria, una botiga de vinils, un graner, un molí... espais on el públic podrà descobrir les noves cançons d'una manera única. L'àlbum, que s'edita en vinil i cd, ambdós formats en edició limitada i numerada, posant en valor el treball i l’ofici de tantes persones que l'han fet possible, allunyant-se així de les experiències efímeres dels nous formats, es podrà adquirir en exclusiva en els concerts de la gira de preestrena.

31/5 La Primitiva (Lluçà, Lluçanès), fonda.

6/6 El Refugi (La Seu d’Urgell, Alt Urgell), llibreria.

14/6 Fundació la Plana (Santa Maria d’Oló, Moianès), graner.

16/6 Molí del mig (Copons, Anoia), molí.

28/6 Ultra-local (Barcelona, Barcelonès), botiga de vinils.

30/6 Ermita de Sant Antoni (Les Vilates-La Llacuna, Anoia), ermita.

26/7 Cal Tribu (Beuda, La Garrotxa), jardí.

"A milers de somnis de distància" és un treball creat a foc lent, on l'observació dels ritmes de la natura ha marcat el procés de composició. L'enregistrament ha estat fet a la rectoria i l'església de Santa Eugènia de Relat (Avinyó, Bages), un lloc amb més de mil anys d'història, on la sonoritat dels seus espais (l'església, la capella, el cor…) han esdevingut un instrument més. El procés de mescles s'ha fet íntegrament en format analògic, mantenint l'esperit artesanal en cada moment del procés.

A partir de la tardor, el disc es podrà escoltar a totes les plataformes i l'estrena oficial es farà el 31 d'octubre al Teatre Kursaal de Manresa, on Santi Careta Careta, acompanyat per Dani López a l'harmonium i cors, Josep Cordobés a la bateria i efectes, i el quartet de trompes format per Jordi Guasp, Cristina Cortés, Carles Lizondo i Pau Valls, presentaran el disc.


Santi Careta (Avinyó, Bages)

Guitarrista, compositor i productor. El seu llenguatge travessa les fronteres del jazz, el pop-rock o la música experimental, connecta mons com la clàssica o l’electrònica i sovint es troba cantant seves pròpies cançons.

Forma part de grups com Astrio, Rodrigo Laviña y su combo (Extraño Weys), Celeste canta Chavela o Udolç/Alba Careta i Henrio, entre altres. El 2016 presenta el projecte més personal com a cantautor "Els Ocells i l'Stereo" i actualment estrena "A milers de somnis de distància".

Compta amb una extensa discografia tant en el món del jazz com en pop-rock, i ha participat en formacions com Nonitz amb Lee Konitz, Maria Schneider Esmuc Big Band, Orquestra Simfònica del Vallès, Joana Gomila/Folk Souvenir, Maria Rodés, Magalí Sare, Beth, Marc Parrot, Anna Ferrer, Judit Neddermann, Lu Rois, Karol Green, Bruno Oro, Sergi Sirvent/9Muses amb Sílvia Pérez Cruz, Celeste canta Machín, Ian Sala, Meritxell Gené, Sílvia Comes, Bindu, Marcel Casellas, Núria Graham, Brams o At Versaris.

Destaquen produccions realitzades com: "Udolç" (Càntut) d’Alba Careta i Henrio, "Tost" i "Mont Cau" d’Arnau Obiols, "Microcosmos" de Lu Rois, "Haiku Love" de Tracy Sirés, la creació de la música de l’espectacle de dansa "COSSOC" o el curtmetratge "Cua de Sirena". La direcció musical de "Sonets de Joguina" per l’Auditori de Barcelona o el projecte músico-pedagògic "Els Tallers Musicals d’Avinyó", entre altres.

Durant els últims anys ha actuat a molts dels clubs i festivals del país i ha participat en diverses gires per França, Anglaterra, Alemanya, Noruega, Rússia, Xina, Suècia, Àustria o Marroc.

Estudis superiors a l’ESMuC. L’any 2004 estudia a Nova York gràcies a una beca concedida per la Generalitat de Catalunya.


No hay comentarios:

Publicar un comentario