jueves, 13 de junio de 2024

Suakai ens presenta el disc "Natura"

Després de l'èxit en la seva preestrena al Teatre Gayarre de Pamplona el 17 de febrer passat, el proper 28 de maig el col·lectiu neomusical SUAKAI llança el nou disc “Natura”. Aquest àlbum és una de les úniques obres al món, composta i projectada expressament per desenvolupar-se en el sistema de so immersiu, Dolby Atmos; una experiència que ofereix a qui ho escolta una percepció al voltant de la música absolutament única i envoltant.

El col·lectiu presentarà l'àlbum de la mà de la companyia Dolby en una passada exclusiva que tindrà lloc a l'OCINE Urban Caleido de Madrid. Després, tornarà a la seva Pamplona natal per oferir una experiència totalment immersiva al Planetari de Pamplona l'1 de juny, on el públic podrà gaudir de l'obra “Natura” amb un espectacle de llums i un sistema sonor consistent en 12 altaveus que envolten els oients i fan que la música els arribi “per tot arreu”. El Planetari comptarà amb l'espectacle de SUAKAI durant 6 dates a finals d'any.

Després d'aquestes primeres presentacions, les i els músics continuaran la seva gira nacional amb la 5a edició del seu projecte “Música en Cada Rincón”. La codirectora i violinista de SUAKAI Claudia Osés relata que, com cada any, recorreran “els pobles i paratges més recòndits i màgics del nostre mapa, oferint una experiència preciosa en escenaris espectaculars… I aquesta vegada, interpretant la nostra millor obra fins avui amb les millors músiques i músics instrumentals del panorama actual”.

“Amb el nostre concepte de neomúsica, volem partir de la tradició i la música instrumental i donar-li un punt de vista innovador, amb sonoritats més modernes i una combinació de tècniques més actuals, electròniques i immersives. De vegades, sembla que escoltar música clàssica ha de ser difícil, que has de tenir uns coneixements tremends per entendre-la i apreciar-la… El secret és fusionar diferents elements per aconseguir que tothom pugui escoltar i gaudir d'aquesta música amb facilitat”, assenyala el compositor.

"Després de molts anys d'exploració, per fi sentim que hem trobat el nostre so", relata Carmona. “Musicalment, Natura té una sonoritat amb molts detalls molt, molt treballats i cuidats fins a l'extrem. A més a més, comptem amb un equip espectacular, entre ells, Juan Ignacio Emme i Igor Arostegi, dos dels solistes de l'Orquestra Simfònica d'Euskadi, o l'enginyer de so Mikel Krutzaga. Tota la nostra experiència dels darrers 7 anys està reflectida en aquesta obra, i estem infinitament il·lusionats perquè veiem que aquesta és la millor feina que hem fet a la nostra vida”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario