sábado, 14 de septiembre de 2024

Avui a #ElDescobriment parlem de Uri Beer

Uri Beer, músic de prop de Barcelona, navega pel folk més cru i el fusiona amb pinzellades Space-Rock i distorsions extretes del Shoegaze, creant un estil íntim i personal.

De ben jove (amb uns 17 anys), començà a composar les seves primeres cançons sobre els seus "amors" (més ben dit desamors i obsessions) adolescents i sobre la tristor de sentir-se sol. 

Cap al 2015 (ja amb 20 anys), va decidir compartir les seves primeres gravacions, enregistrades amb un ordinador antic i usant el llit on plorava per les nits com a cadira d'estudi. Als seus canal de Bandcamp i SoundCloud encara s'hi poden escoltar aquestes maquetes desafinades.

Després d'uns anys de maduració, en el seu primer LP "Angel Sigh" (autoeditat a Binary Emotions Records, 2019), va recuperar algunes de les seves primeres composicions i altres maquetes de cançons, fent-ne una remescla a l'estudi per mostrar al públic quines són les seves arrels sonores (influenciades per grups com Beat Happening, Spiritualized, Bright Eyes i R.E.M.). Les seves lletres tracten temes sobre la vida, el madurar, l'amor i l'enyorança.

Actualment (2024) el projecte es troba en una fase de renaixement, treballant en noves cançons (ara en català) i en nous formats pel directe. Per al moment, Uri Beer ha presentat 2 singles que avancen el que serà el seu següent EP.

El primer single "Què Vols?" mostra una sonoritat més guitarristica, on guitarra acústica i guitarres distorsionades es fusionen en una cançó que és, alhora, tendra i rabiosa. Sons i sorolls de guitarres ambientals típics d'influencies més Space-Rock conviuen amb uns riffs i solos de guitarra que recorden al rock alternatiu dels 90's. Tot un himne guitarrístic, ple de melodies vocals pop fetes per corejar fins l'infinit.

El seu segon single, "Tot aquest Temps", té un tractament més clàssic, i recorda a referències més Folk-Rock com Kevin Morby, Big Thief o Kurt Vile. Una lletra més trista i nostàlgica, que evoca un sentiment de maduració i reflexió, i que va acompanyada d'unes melodies suaus de piano i guitarra que fan reposar aquest sentiment en calma.

L'outro que trobem al final de la cançó, cantat amb més ràbia que la cançó en sí, dona un punt àlgid a aquest single, pensat per a superar aquelles males situacions.

Per ara, caldrà esperar unes setmanes més per a poder escoltar l'EP sencer que ens té preparat aquest músic i veure com ho presentarà en directe en un futur.

De moment no tenim més novetats sobre el nom de les cançons ni de l'EP, ni de quina serà la data de publicació d'aquest, així que haurem d'estar atents a les xarxes d'aquest projecte musical.

T'agradarà Uri Beer si t'agraden grups com: Kevin Morby, Angel Olsen, Alex G, First Aid Kit, Big Thief, Yusuf / Cat Stevens, Nick Drake i Spiritualized. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario